Pembukaan Brooklyn Slutty Vegan Adalah Kekacauan Tanpa Daging Seksi

Slutty Vegan, rangkaian burger vegan dengan pengikut kultus, dibuka di Brooklyn hujung minggu ini dengan pesta blok yang menutup sebahagian Fort Greene dan menyebabkan penduduk New York dari sejauh Bronx menunggu dalam barisan yang kelihatan tidak berkesudahan untuk roti vegan, kentang goreng , dan pai ubi keledek. “Saya tidak tahu terdapat ramai vegan di Brooklyn,” seseorang yang melepasi tempat kejadian menjerit kepada rakan melalui DJ secara langsung.

Restoran di 690 Fulton Street, di South Portland Avenue, adalah lokasi ketujuh rangkaian vegan, dan hanya yang kedua dibuka di luar Georgia. (Yang pertama adalah di Birmingham, Alabama). Di Atlanta, tempat Slutty Vegan bermula sebagai perniagaan penghantaran pada tahun 2018, jenama itu terkenal dengan pengikut selebritinya — Shaquille O’Neil dan Tyler Perry kedua-duanya adalah peminat lantang — dan barisan berjam-jam. Di Brooklyn, reputasi itu nampaknya mendahului sendiri kerana peminat berkhemah beberapa jam sebelum pembukaan tengah hari untuk merasai pertama burger dan kentang goreng vegan ini.

Jade Gardener, yang berada di barisan pertama pada hari Ahad, tiba di restoran dengan kerusi lipat sejurus sebelum 8 pagi “Saya fikir saya akan lambat,” katanya, setelah melihat video dari pembukaan lain Slutty Vegan dalam talian. “Di lokasi mereka yang lain, orang ramai sampai ke sana sangat awal.” Usahanya telah dihadiahkan dengan “Tiket Pelacur Bertuah” kuning gergasi bernilai satu hidangan percuma dari restoran baharu itu. Dia bercadang untuk mendapatkan wang tunai dalam One Night Stand, burger paling popular di rangkaian itu, yang disertakan dengan bakon vegan, keju dan bawang karamel pada roti Hawaii.

Jade Gardener tiba di restoran pada pukul 8 pagi untuk berada di barisan pertama.

Seorang pelanggan memegang tiket kuning besar dengan perkataan

Tiket kuning ini bernilai satu hidangan percuma di restoran.

Orang ramai sangat berkulit hitam, dan mereka yang berdiri di luar Slutty Vegan pada pagi Ahad mengatakan restoran itu lebih daripada burger tanpa daging, yang sudah ada banyak di New York City. “Kami di sini untuk menunjukkan sokongan dan kasih sayang untuk perniagaan milik Black ini,” kata Dayja Ferreira, yang pergi ke Fort Greene dari Bronx untuk pembukaan. Dia telah mengikuti Slutty Vegan dalam talian selama bertahun-tahun, mengulas pada siaran Instagramnya, seperti banyak orang lain, memohon lokasi New York.

Pengasas Pinky Cole berkata dia menetap di Fort Greene selepas didekati oleh pemilik Broccoli Bar, sebuah restoran vegan yang sebelum ini beroperasi di luar ruang sudut dan merancang untuk ditutup. “Saya sangat berniat tentang tempat saya meletakkan Slutty Vegans,” katanya. “Ia sama ada harus menjadi padang pasir makanan vegan, kawasan yang berada di tengah-tengah gentrifikasi, atau kawasan yang tidak begitu menarik kepada pemaju.” Restoran Fulton Street — terletak di kawasan kejiranan dengan beberapa restoran vegan, tetapi banyak pembangunan bertingkat tinggi baharu — menyemak beberapa kotak tersebut.

Ia adalah yang pertama daripada segelintir lokasi baharu yang dirancang untuk jenama makanan vegan yang semakin berkembang, termasuk yang lain dijadualkan dibuka di Harlem. Rangkaian restoran mengumumkan rancangannya ke 20 lokasi tambahan menjelang akhir 2023 awal tahun ini, selepas menerima $25 juta dalam pembiayaan daripada sekumpulan pelabur yang termasuk Pelaburan Hospitaliti Tercerahkan Danny Meyer.

Tangan bersarung tangan memasang berbilang burger serentak, menambah salad, tomato, keju dan sebagainya.

Menu di Slutty Vegan terdiri daripada segelintir burger dan hidangan istimewa yang berubah setiap hari.

Sos oren disiram ke atas beberapa burger sekaligus.

“Slut Sos” sedang beraksi.

Mengenai nama restoran? “Jika saya menamakan konsep ini Pinky’s Vegan, berapa ramai orang yang anda fikir akan berada di sana?” Cole bergurau. “Kami melakukan gaya hidup vegan dengan cara yang berbeza. Saya tidak memberitahu anda bahawa jika anda makan daging, anda adalah orang yang jahat. Tiada peraturan untuk ini. Kami hanya mahu anda berseronok.”

Uneeda Lebby, yang berdiri di belakang barisan yang membentang ke arah Greene Street sebelum tengah hari, berada di atas kapal dengan nama-nama tidak konvensional yang dicetak pada baju-t dan dilaungkan dari megafon. Apabila ditanya apa yang dia merancang untuk memesan, dia berkata bahawa dia tertanya-tanya burger dengan bawang karamel, jeruk dan sos yang dipanggil Fussy Hussy. “Bukankah ia menyeronokkan untuk berkata?” dia berkata.

Cole tiba di Fort Greene lewat bergaya, sekitar jam 12:30 tengah hari, menuruni anak tangga van pecut Mercedes-Benz hitam ke sekumpulan peminat dan kamera berkelip menunggu ketibaannya. Beberapa minit kemudian, dia berdiri di belakang reben pembukaan besar berwarna merah. “Slutty Vegan bukan lagi kisah cinta Atlanta,” katanya kepada orang ramai. “Slutty Vegan adalah nama yang popular.”

Dia memotong reben, menari di dapur, dan pekerja yang telah mengembara dari Atlanta ke Brooklyn untuk pembukaan pergi bekerja di gril, mengedarkan burger, kentang goreng, dan pai ubi keledek dalam beg kertas yang menitis dengan gris vegan sehingga mereka habis dijual lima jam kemudian. Begini rupa pembukaannya.

Papan tanda bercahaya dengan perkataan Slutty Vegan bersempadan dengan belon merah, putih dan kuning.

Fort Greene ditutup kepada lalu lintas antara jalan Greene dan South Portland untuk pembukaan.

Bahagian dalaman yang sesak di Slutty Vegan, sebuah restoran makanan segera yang dibuka di Brooklyn, New York pada 18 September.

Tiada tempat duduk dalaman, tetapi banyak barangan, di dalam restoran.

Pelanggan mengambil gambar di luar pembukaan Brooklyn Slutty Vegan.

Slutty Vegan terjual habis burger, kentang goreng dan pai kira-kira lima jam selepas dibuka.

Pinky Cole, pengasas Slutty Vegan, berdiri di hadapan restoran baharu itu.

Pinky Cole, pengasas Slutty Vegan.

Pinky Cole, pengasas Slutty Vegan, bersedia untuk memotong reben pembukaan besar di Brooklyn, New York.

Ahli Majlis Bandaraya Farah Louis menghadiri pemotongan reben.

Tangan memegang burger vegan dengan daging tanpa daging dan salad di hadapan latar belakang parti blok.

The One Night Stand, burger vegan dengan bacon, bawang karamel, tomato, salad dan sos pada roti Hawaii.

Slutty Vegan dibuka pada hari Selasa hingga Khamis dari 12 hingga 8 malam, dan Jumaat dan Sabtu dari 12 hingga 9 malamWe wish to give thanks to the writer of this post for this incredible web content

Pembukaan Brooklyn Slutty Vegan Adalah Kekacauan Tanpa Daging Seksi


You can find our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/