Pemilik kereta Michigan menyaman selepas Jeep membunuh mekanik semasa penukaran minyak

Seorang lelaki Michigan yang meninggalkan keretanya di sebuah pengedar untuk menukar minyak dan penggiliran tayar sedang disaman selepas kenderaannya terbabit dalam kematian salah seorang pekerja pengedar itu.

Sergio Enrique Diaz-Navarro membawa Wrangler 2019 merahnya ke pengedar Chrysler Jeep Dodge pada 13 Mac 2020, dan juruteknik pelincir berusia 19 tahun Daniel Thompson mengerjakan kereta itu. Selepas perkhidmatan selesai, kenderaan itu “meluncur ke hadapan” ketika pekerja muda itu cuba mengendalikannya, merempuh mekanik berusia 42 tahun Jeffrey Hawkins terhadap kabinet, menurut rekod mahkamah.

Thompson telah menurunkan Jeep dari lif kenderaan, dan kemudian cuba menghidupkan kereta dan membiarkannya melahu untuk memastikan tiada kebocoran minyak di sekitar penapis, menurut rekod mahkamah.

“Thompson mencapai ke dalam kenderaan dan menekan brek dengan kaki kanannya, mengekalkan kakinya yang lain di atas lantai,” ringkasan plaintif berbunyi. “Dia menekan butang mula. Apabila kenderaan itu tidak dihidupkan, dia melepaskan kakinya dari brek dan menekan pedal klac. Dia menekan butang mula sekali lagi. Kali ini Jeep dimulakan. Dia mengeluarkan kakinya dari klac, masih berdiri di luar kenderaan. Kenderaan itu meluncur ke hadapan.”

Hawkins telah dibawa ke hospital, di mana dia meninggal dunia akibat kecederaannya, menurut Bintang Kota Kansas.

Diaz-Navarro dan Thompson kedua-duanya didakwa di mahkamah litar Michigan pada Mac 2021.

Peguam David Femminineo, yang mewakili harta pusaka Hawkins, memberitahu MUsang 2 bahawa Thompson tidak tahu memandu transmisi manual kenderaan itu dan tidak mempunyai lesen. Peguam juga berkata pengedar tidak boleh disaman kerana standard undang-undang yang menghalang pekerja daripada menyaman bos mereka kerana kecuaian, yang, dalam kes ini, akan menjadi pengambilan seseorang yang tidak sepatutnya memandu.

Kerana kejadian itu berlaku di tempat kerja dan melibatkan dua pekerja, bos tidak boleh disaman, nota FOX 2.

Peguam Diaz-Navarro memberitahu FOX 2 dia merancang untuk melawan kes itu dalam perbicaraan akhir bulan ini.

“Apabila anda menyerahkan kereta anda kepada sesiapa termasuk valet atau orang di meja servis di pengedar tempatan anda, anda lebih baik boleh mempercayai orang itu,” kata peguam itu.

Mahkamah telah mengarahkan pengedar Jeep Dodge Rochester Hills Chrysler untuk menanggung rugi Diaz-Navarro jika dia didapati bertanggungjawab atas kecuaian.
Musang 2

Femminineo memberitahu McClatchy News bahawa pemilik kereta bertanggungjawab atas kematian Hawkins dengan cara yang sama seperti seseorang yang meminjamkan orang lain kenderaan mereka akan bertanggungjawab atas sebarang kecederaan yang disebabkan oleh pemandu. Beliau berkata seseorang yang meminjamkan kereta mereka bertanggungjawab atas perbuatan cuai kerana mereka memberi kebenaran kepada orang lain untuk menggunakan kenderaan mereka.

Menurut ringkasan yang difailkan di mahkamah pada 1 Mac, mahkamah telah mengarahkan pengedar Jeep Dodge Rochester Hills Chrysler, di mana kejadian itu berlaku, untuk menanggung rugi Diaz-Navarro jika dia didapati bertanggungjawab atas kecuaian.

“Jadi pada hakikatnya, pemilik akan bertanggungjawab, tetapi syarikat insurans pengedar membayar,” kata Femminineo kepada McClatchy News. Dia berkata dia berharap keputusan yang melebihi $15 juta diberikan.

We would love to say thanks to the author of this article for this incredible web content

Pemilik kereta Michigan menyaman selepas Jeep membunuh mekanik semasa penukaran minyak


We have our social media pages here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/