Pendapatan AT&T Teratas Atas Pertumbuhan Pelanggan Wayarles Kukuh, Gentian Jalur Lebar

AT&T (T) pada Khamis melaporkan pendapatan dan hasil suku September yang mengatasi anggaran dan berkata ia menambah lebih banyak pelanggan telefon pascabayar tanpa wayar daripada yang dijangkakan. Saham AT&T melonjak pada berita itu.
XDilaporkan sebelum pasaran dibuka, pendapatan AT&T mengecualikan WarnerMedia, dikeluarkan pada awal April dan DirecTV. Gergasi telekomunikasi itu berkata pendapatan pelarasan suku ketiga daripada operasi berterusan ialah 68 sen, meningkat 3% daripada tahun sebelumnya. Hasil daripada operasi berterusan turun 4.1% kepada $30 bilion.

Penganalisis telah mengunjurkan pendapatan AT&T sebanyak 61 sen sesaham pada hasil sebanyak $29.8 bilion, menurut FactSet. Setahun sebelumnya, AT&T memperoleh 66 sen sesaham pada hasil sebanyak $39.9 bilion, tetapi itu termasuk jualan daripada operasi yang dihentikan.

Stok T: Pertumbuhan EBITDA yang Lebih Pantas

“Penurunan EPS didorong oleh EBITDA diselaraskan lebih tinggi ($10.7 bilion) dengan T melaporkan rentak kepada EBITDA (pendapatan sebelum faedah, cukai, susut nilai dan pelunasan) merentas semua segmen utamanya,” kata penganalisis Goldman Sachs Brett Feldman dalam satu laporan. “AT&T kini menjangkakan EPS diselaraskan daripada meneruskan operasi untuk setahun penuh menjadi $2.50 atau lebih tinggi berbanding panduan sebelumnya sebanyak $2.42 hingga $2.46.

Di samping itu, AT&T melaporkan aliran tunai percuma sebanyak $3.8 bilion, di bawah anggaran konsensus sebanyak $4.4 bilion. Perbelanjaan modal datang lebih tinggi daripada anggaran pada suku ketiga tetapi ia dijangka jatuh pada suku Disember.

AT&T mengulangi panduannya untuk aliran tunai percuma 2022 dalam julat $14 bilion. Itu turun daripada panduan asal sebanyak $20 bilion, kata Craig Moffett, penganalisis di MoffettNathanson, dalam satu laporan.

“AT&T perlu menunjukkan laluan yang jelas untuk mengurangkan nilai kunci kira-kira mereka,” kata Moffett dalam satu laporan. “Penyelewengan memerlukan persaraan hutang yang lebih pantas atau pertumbuhan EBITDA yang lebih pantas. Ya, pertumbuhan EBITDA bertambah baik – dan itu hanyalah salah satu daripada beberapa peningkatan dalam keluaran pendapatan hari ini (S3) – tetapi pengurangan hutang kekal lebih perlahan daripada yang diingini.”

Moffett menambah: “Semua ini pergi jauh ke arah menjelaskan mengapa AT&T dilaporkan mencari rakan kongsi pembiayaan untuk membantu membiayai pembinaan gentian talian wayar pengguna mereka. AT&T telah menjadikan gentian bangunan sebagai bahagian asas dalam strategi mereka. Tetapi perbelanjaan modal yang diperlukan adalah besar, dan tempoh bayaran balik adalah sangat panjang.”

Saham AT&T meningkat 7.7% untuk ditutup pada 16.74 pada pasaran saham hari ini.

Saham AT&T: Pelanggan Tanpa Wayar Tambah Pukul

Selain itu, syarikat itu berkata ia menambah 708,000 pelanggan telefon pascabayar tanpa wayar pascabayar berbanding anggaran untuk keuntungan 552,000. Setahun sebelumnya, ia menambah 928,000 pelanggan telefon pascabayar tanpa wayar. Pelanggan “pascabayar” biasanya mempunyai pelan data bulanan tanpa had.

Hasil perkhidmatan tanpa wayar meningkat 5.4% kepada $15.3 bilion, melebihi anggaran $15.2 bilion.

Di samping itu, AT&T menambah 338,000 pelanggan jalur lebar gentian, mengatasi tontonan daripada penganalisis saham AT&T sebanyak 330,000.

Saham AT&T telah berundur 15% setakat tahun ini menjelang laporan pendapatan. Menuju ke laporan pendapatan AT&T, saham telekom itu memiliki Penilaian Kekuatan Relatif 29 daripada 99 yang terbaik, menurut Semakan Stok IBD.

WarnerMedia berpisah dan bergabung dengan Discovery pada awal April. Syarikat media baru dipanggil Penemuan Warner Bros (WBD).

Ikuti Reinhardt Krause di Twitter @reinhardtk_tech untuk kemas kini tentang wayarles 5G, kecerdasan buatan, keselamatan siber dan pengkomputeran awan.

ANDA MUNGKIN JUGA BERMINAT:

Ketahui Cara Mengatur Masa Pasaran Dengan Strategi Pasaran ETF IBD

Dapatkan Surat Berita IBD Percuma: Persediaan Pasaran | Laporan Teknologi | Cara Melabur

IBD Live: Alat Baharu Untuk Analisis Pasaran Saham Harian

Ingin Mendapat Untung Cepat Dan Mengelakkan Kerugian Besar? Cuba SwingTraderWe wish to say thanks to the author of this article for this awesome material

Pendapatan AT&T Teratas Atas Pertumbuhan Pelanggan Wayarles Kukuh, Gentian Jalur Lebar


You can find our social media profiles , as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/