Penerbangan ditangguhkan, dibatalkan di Lapangan Terbang Antarabangsa Philadelphia kerana isu hujung minggu berterusan

PHILADELPHIA (WPVI) — Berpuluh-puluh penerbangan masuk dan keluar dari Lapangan Terbang Antarabangsa Philadelphia telah dibatalkan atau ditangguhkan Isnin berikutan beberapa hari isu berterusan.

Hujung minggu ini, lebih 3,500 penerbangan AS dibatalkan dan beribu-ribu lagi ditangguhkan kerana pakar memetik cuaca di Florida dan isu lain.

FlightAware, tapak web yang menjejaki penerbangan, mencatatkan gangguan besar di beberapa lapangan terbang Florida, termasuk di Miami, Ft. Lauderdale, Tampa dan Orlando, serta Baltimore, New York dan lapangan terbang lain di seluruh negara.

JetBlue, Southwest, Alaska Airlines, Frontier, Spirit dan American Airlines paling terjejas, menurut FlightAware, dengan JetBlue dan Spirit membatalkan satu pertiga daripada penerbangan yang dijadualkan pada hari Ahad.

Sebuah keluarga di Philadelphia ingin terbang kembali ke Atlanta pada hari Isnin, tetapi penerbangan mereka dari Newark telah dibatalkan dan satu-satunya penerbangan yang boleh mereka naiki adalah di sini di Philadelphia. Jadi, itu bermakna menyewa kereta dan memandu dua jam ke selatan.

“Kami terpaksa mencari jalan sendiri ke Philly, tetapi mereka memberi kami tiket. Kami terpaksa membayar bilik hotel kami sendiri untuk turun ke sini dan menaiki penerbangan untuk pulang ke rumah,” kata Tony Moore dari Atlanta.

Sehingga petang Isnin, 61 penerbangan telah ditangguhkan dan 26 telah dibatalkan di PHL.

Sekumpulan pelajar di West Deptford High School merancang untuk pergi ke Disney World pada hari Isnin, tetapi impian mereka musnah.

“Kami semua sudah bersedia untuk pergi dan saya mendapat teks itu dan benar-benar menghancurkan,” kata Riley Axelrod.

Selepas bertahun-tahun acara sekolah menengah dibatalkan kerana COVID, pelajar berkata ini adalah perkara terakhir yang mereka jangkakan.

“Rasanya sesuai dengan keadaan sekolah menengah kita. Kenapa kita akan dapat ini?” kata Leah Slesinski.

Deretan pembatalan tiba ketika perjalanan udara pulih daripada pandemik, dengan permintaan yang kuat untuk penerbangan musim bunga. Orang ramai di media sosial mengadu tentang menunggu atau beratur selama berjam-jam untuk mendapatkan penerbangan yang dibatalkan dijadualkan semula dan terkandas selama beberapa hari.

“Cuaca yang teruk di Tenggara dan pelbagai program kelewatan kawalan trafik udara telah mewujudkan kesan yang ketara kepada industri,” kata jurucakap JetBlue dalam e-mel. “Pembatalan hari ini akan membantu kami menetapkan semula operasi kami dan memindahkan krew dan pesawat kami kembali ke kedudukan dengan selamat.”

Southwest Airlines juga menyebut “kesesakan cuaca dan ruang udara” Sabtu di Florida, serta “isu teknologi.” Ia membatalkan kira-kira 1,000 penerbangan pada hujung minggu tetapi berkata setakat 1 tengah hari Eastern, ia tidak mempunyai pembatalan lagi pada Ahad.

American berkata cuaca Florida pada Sabtu menjejaskan operasinya, dan ia semakin pulih pada hari Isnin.

Alaska Airlines nampaknya sedang berhadapan dengan isu yang berasingan. Syarikat penerbangan itu berkata pada hari Ahad bahawa pembatalan penerbangan hujung minggu yang bermula pada hari Jumaat telah menjejaskan lebih 37,000 pelanggan dan, pembatalan selanjutnya adalah mungkin. Syarikat penerbangan itu enggan menyatakan mengapa ia membatalkan penerbangan tetapi merujuk dalam kenyataannya kepada rundingan kontrak dengan juruterbangnya. Juruterbang tidak bertugas berpiket di beberapa bandar AS pada hari Jumaat kerana rundingan yang terhenti. Mereka telah tiada kontrak baru selama tiga tahun.

“Alaska Airlines gagal merancang dengan betul untuk meningkatkan permintaan perjalanan dan mengambil langkah yang perlu untuk memastikan ia menarik dan mengekalkan juruterbang,” kata kesatuan juruterbang dalam kenyataan akhbar Jumaat.

The Associated Press menyumbang kepada laporan ini.

Hak Cipta © 2022 WPVI-TV. Hak cipta terpelihara.

We wish to give thanks to the author of this article for this outstanding content

Penerbangan ditangguhkan, dibatalkan di Lapangan Terbang Antarabangsa Philadelphia kerana isu hujung minggu berterusan


You can find our social media accounts as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/