Penganalisis menuduh Bed Bath & Beyond mematikan AC di kedai untuk menjimatkan wang ketika jualan merudum | Perniagaan CNN


New York
Perniagaan CNN

Peruncit biasanya mahu nombor jualan mereka menjadi merah panas, bukan pelanggan mereka. Tetapi Bed Bath & Beyond

(BBBY)
dilaporkan berurusan dengan momentum sejuk dan pelanggan yang dipanaskan di kedainya.

Laporan baru dari Bank of America mendakwa bahawa syarikat itu telah memotong penghawa dingin dalam usaha untuk mengurangkan perbelanjaan dengan cepat untuk mengimbangi kemerosotan dalam jualan.

Bed Bath & Beyond memberitahu CNN bahawa sebarang perubahan dalam garis panduan suhu kedai tidak datang daripada korporat. “Kami telah dihubungi mengenai laporan ini, dan untuk menjadi jelas, tiada kedai Bed Bath & Beyond diarahkan untuk melaraskan penghawa dingin mereka dan tiada perubahan dasar korporat berkaitan penggunaan utiliti,” kata seorang wakil.

Namun, penganalisis di Bank of America yang telah melakukan lawatan kedai melaporkan kebimbangan yang semakin meningkat, termasuk waktu buruh yang telah dipotong secara bermakna, mengurangkan utiliti, mengurangkan waktu operasi kedai dan membatalkan projek pengubahsuaian. Program ganjaran juga telah dikurangkan dan diganti. Penganalisis menjangkakan pengurusan Bed Bath & Beyond tidak lama lagi akan mengumumkan lebih banyak penutupan kedai dan menghentikan pembukaan kedai Beli Beli Bayinya.

Sementara itu, jualan kebakaran dan pengurangan harga berleluasa. Syarikat itu terus menawarkan promosi tinggi termasuk diskaun sehingga 50% untuk peralatan tempat tidur dan perabot, penghantaran percuma pada hari yang sama, diskaun $10 untuk pembelian $30 dan diskaun 20% untuk pembelian oleh pelajar kolej dan ibu bapa mereka.

Tetapi penganalisis di Riley Securities tidak melihat promosi jualan tersebut banyak membantu. Mereka mengurangkan sasaran harga mereka dengan ketara untuk stok peruncit daripada $17 kepada $7, memetik penurunan trafik kedai. Pelonggaran sekatan Covid bermakna permintaan yang lebih rendah untuk barangan rumah dan masalah rantaian bekalan telah menyebabkan kekurangan inventori untuk menarik pelanggan, kata mereka. Pesaing termasuk Walmart dan Target telah melihat trafik mereka kekal stabil, kata penganalisis, manakala Bed Bath & Beyond menurun 20% hingga 30% tahun ke tahun.

Perubahan itu berlaku menjelang laporan suku pertama peruncit barangan rumah, ditetapkan untuk dikeluarkan minggu ini, dan mengikuti laporan yang memusnahkan suku lepas apabila jualan menjunam 22%. Ketua Pegawai Eksekutif Bed Bath & Beyond, Mark Tritton berkata, ketiadaan produk tertentu yang disebabkan oleh kerosakan rantaian bekalan mengakibatkan kira-kira $175 juta kehilangan jualan dalam tempoh tersebut.

Penganalisis Bank of America percaya jualan akan turun 20% lagi pada suku ini.

“Syarikat itu telah berprestasi rendah dalam industri dan kami fikir anggaran konsensus [of an 18% drop in sales] mungkin optimis,” tulis mereka.

Anggaran Konsensus Penyelidikan Ekuiti Zacks untuk pendapatan peruncit kini disandarkan pada kerugian $1.28 sesaham, penurunan 2,660% daripada tahun lepas. Bed Bath & Beyond mempunyai purata mengekori kejutan pendapatan negatif empat suku sebanyak 4,700%, menurut firma penyelidikan kewangan itu.

Faktor lain yang membimbangkan syarikat itu termasuk peletakan jawatan dua eksekutif kewangan utama dalam beberapa bulan kebelakangan ini, ketua pegawai perakaunan John Barresi meletak jawatan pada Mei dan Heather Plutino, naib presiden kanan perancangan dan analisis kewangan serta kewangan komersial turut meninggalkan syarikat itu.

Jualan jenama spinoff Beli Beli Bayi juga kelihatan kurang berkemungkinan, kata penganalisis Bank of America. Pelabur aktivis RC Ventures, yang memiliki hampir 10% kepentingan dalam Bed Bath & Beyond, menyokong penjualan jenama itu awal tahun ini dan pembeli menyatakan minat. Walau bagaimanapun, penganalisis tidak fikir minat boleh menahan kemerosotan terkini ini. “Kami terus melihat cabaran untuk menyelesaikan perjanjian memandangkan kedudukan kewangan BBBY yang semakin teruk dan peningkatan sebaran hasil tinggi,” tulis mereka.

Penganalisis di Riley Securities berkata mereka percaya penjualan atau spin off perniagaan itu boleh membuka kunci nilai $1.5 bilion hingga $2 bilion, tetapi mereka tidak lagi percaya jualan akan berlaku apabila perniagaan semakin merosot.

Walaupun peruncit mungkin akan mengalami beberapa suku lagi kesakitan yang berterusan, masih ada harapan, kata penganalisis.

Tritton mengambil alih sebagai Ketua Pegawai Eksekutif perniagaan barangan rumah selepas meninggalkan tugasnya sebagai ketua pegawai pedagang Target pada November 2019 dan dengan cepat memulakan pelan pemulihan besar-besaran.

Beliau mengumumkan peta jalan penutupan kedai yang penting, membersihkan c-suite dan mengetuai pelupusan daripada syarikat seperti Kedai Pokok Krismas dan Pasar Dunia Cost Plus. Syarikat itu berkata ia akan membelanjakan kira-kira $250 juta untuk mengubah suai kira-kira 450 kedai Bed Bath & Beyond untuk menjadikan membeli-belah di kedai lebih mudah dan barangan lebih mudah diakses.

“Pemulihan mengambil masa lebih lama daripada yang dijangkakan untuk membuahkan hasil disebabkan cabaran rantaian bekalan dan memasuki persekitaran operasi runcit yang lebih mencabar,” tulis penganalisis Riley Securities, tetapi “kami fikir Bed, Bath & Beyond sedang menuju ke arah yang betul.”

We wish to say thanks to the author of this short article for this awesome material

Penganalisis menuduh Bed Bath & Beyond mematikan AC di kedai untuk menjimatkan wang ketika jualan merudum | Perniagaan CNN


You can view our social media profiles here as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/