Pengembara yang terkandas di Lapangan Terbang LaGuardia menunggu dalam barisan selama berjam-jam untuk menempah semula penerbangan

Berpuluh-puluh pengembara yang terkandas akibat rentetan kelewatan dan pembatalan yang teruk di Lapangan Terbang LaGuardia menunggu dalam barisan selama berjam-jam pada hari Jumaat dengan harapan mereka akhirnya dapat menempah semula penerbangan mereka.

“Sungguh mengerikan. Mereka menghantar mesej kepada anda semua kemas kini setakat kelewatan, tetapi apabila pembatalan sebenar [comes]tiada kata daripada sesiapa,” John Rodriguez, yang terlepas majlis perkahwinan di Florida Keys selepas penerbangannya ke Florida dibatalkan pagi Khamis, memberitahu The Post.

“Kami mengadakan majlis perkahwinan pada hari ini pada pukul 2. Seperti yang anda lihat, kami tidak berada di sana.”

Pada hari Khamis, lebih satu pertiga daripada semua penerbangan di hab Queens telah dibatalkan dalam salah satu hari perjalanan paling teruk pada musim panas ini — dan huru-hara merebak ke hari Jumaatyang menyaksikan 19% penerbangan ditamatkan dan 24% lagi dengan kelewatan menjelang lewat petang.

Dan walaupun kekecohan pembatalan sebahagian besarnya hilang pada petang Jumaat, di Terminal C LGA, kira-kira 100 pengembara masih terkandas berbaris di hadapan meja bantuan Delta dan menunggu untuk ditempah semula.

Berpuluh-puluh penumpang terkandas di Lapangan Terbang LaGuardia pada hari Jumaat selepas beberapa siri kelewatan dan pembatalan yang bermula Khamis.
James Messerschmidt untuk NY Post
LaGuardia
Sembilan belas peratus daripada semua penerbangan dibatalkan di LaGuardia pada hari Jumaat dan 24 peratus mengalami kelewatan.
James Messerschmidt untuk NY Post
LaGuardia
Lebih satu pertiga daripada semua penerbangan di LaGuardia telah dibatalkan pada hari Khamis.
James Messerschmidt untuk NY Post

“Mereka tidak mahu memberikan baucar hotel dan mereka hanya menghantar saya ke dalam penerbangan dua hari kemudian dan mereka memberi saya makanan untuk satu hidangan sahaja untuk kita semua,” kata Mark Men, 33, yang baru membungkus selama seminggu. bercuti ke bandar besar bersama isteri dan dua anaknya dan cuba untuk kembali ke Tennessee.

“Mereka juga berkata bahawa jika saya mahukan lebih banyak makanan yang sepatutnya saya dapat, saya perlu menghubungi mereka, dan jika mereka berkata ya melalui telefon, saya perlu kembali ke lapangan terbang, mendapatkan baucar dan baucar. hanya bagus untuk di lapangan terbang,” kata Men, yang anaknya berumur 3 dan 5 tahun.

“Entahlah [what to do]. Saya cuba menempah hotel. Kami mempunyai bajet untuk percutian kami, dan sekarang kami perlu melakukan penjimatan.“

Rodriguez, yang bernasib baik warga tempatan, pulang ke rumah pada jam 10 malam tadi selepas penerbangannya ditangguhkan hampir 12 jam dan kemudian dibatalkan. Dia menaruh harapan dia boleh mendapatkan penerbangan “di mana-mana berhampiran” Florida Keys supaya dia sekurang-kurangnya dapat menyelamatkan tempahan hotel yang dibuatnya di Islamorada.

“Kami mempunyai tempahan di Islamorada in the Keys, mulai esok. Mereka tidak mahu membayar balik apa-apa. Itu adalah seperti $2,000 ke dalam longkang. Kami cuba melihat sama ada kami boleh mendapatkan sesuatu,” kata Rodriguez.

“Setakat ini, tiada apa-apa.”

Pasangan itu menunggu dua jam pada hari Khamis untuk berjumpa ejen dan apabila mereka akhirnya bercakap dengannya, mereka diberitahu tiada apa yang boleh dia lakukan.

“Saya agak kecewa. Kemudian kami terpaksa menunggu dalam satu setengah jam lagi beratur untuk mendapatkan semula beg kami,” kata Rodriguez.

“[Today] isteri saya menghubungi telefon. Dia mendapat seseorang sekarang, dia cuba membantu kami. Dia berjaya melaluinya selepas hampir tiga jam ditahan.”

LaGuardia
Beratur panjang di LaGuardia sehari selepas salah satu hari perjalanan paling teruk pada musim panas ini.
James Messerschmidt untuk NY Post
LaGuardia
Sesetengah orang memberitahu The Post bahawa mereka perlu menukar rancangan mereka dan berpotensi membelanjakan lebih banyak wang untuk perjalanan mereka.
James Messerschmidt untuk NY Post
LaGuardia
Seorang penumpang memberitahu The Post dia merindui majlis perkahwinan yang dia rancang untuk dihadiri kerana kekacauan penerbangan.
James Messerschmidt untuk NY Post

Amaury Severino juga cuba pergi ke Florida untuk bercuti bersama 12 ahli keluarga, termasuk anak-anaknya yang masih kecil, tetapi berputus asa untuk terbang pada tengah hari dan sedang dalam proses menempah sebuah van besar yang boleh dipandunya ke Orlando.

“Kami menempah penerbangan ini mungkin beberapa bulan lalu. Kami sangat bersedia untuk itu. Saya mengambil cuti seminggu. Ini berlaku entah dari mana. Mereka membatalkannya pada kami. Kami sudah pun menghubungi talian dan mereka memberitahu kami ada hari Ahad yang tersedia untuk kami, tetapi kami perlu ke sana hari ini,” kata Severino, 26, yang tinggal di Queens bersama tiga anaknya, berumur 3, 4 dan 10 bulan.

“Kami sudah lupa tentang penerbangan, kami hanya akan mula memandu… ia akan menjadi lebih sukar dengan anak-anak. Kami hanya berharap mereka akan tidur lebih daripada menangis.”

We would like to say thanks to the writer of this write-up for this outstanding content

Pengembara yang terkandas di Lapangan Terbang LaGuardia menunggu dalam barisan selama berjam-jam untuk menempah semula penerbangan


You can view our social media profiles here as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/