Pengisian $900: Harga gas yang tinggi melanda pemacu RV lebih daripada kebanyakan

Populariti RV melonjak semasa pandemik ketika pengembara mencari cara selamat untuk melakukan perjalanan sambil mengekalkan jarak sosial. Rakyat Amerika terus beralih kepada RV walaupun mereka semakin selesa terbang dan menginap di hotel.

Pengeluaran RV di Amerika Utara mencecah paras tertinggi sepanjang masa pada 2021, dengan lebih 600,000 kenderaan dihasilkan, menurut jurucakap Persatuan Industri RV Monika Geraci. Persatuan itu menjangkakan 2022 akan menjadi tahun kedua terbaik pengeluarannya. RV sangat popular di Selatan dan Barat.

Thor Industries, yang memiliki jenama RV popular Airstream dan Jayco, berkata bulan ini bahawa jualannya meningkat 34.6% dalam tiga bulan terakhir, berbanding tempoh yang sama tahun lepas. Thor Industries berkata ia masih mempunyai tunggakan pesanan RV bernilai $13.88 bilion.

Pakar RV berkata pengguna menyesuaikan diri dengan harga gas yang tinggi dengan mengambil perjalanan yang lebih singkat.

“Jika anda tinggal di Phoenix dan memikirkan Yosemite di California, anda mungkin melakukan Grand Canyon sebaliknya,” kata Randall Smalley, yang mengetuai pemasaran dan pembangunan perniagaan di Cruise America, yang menyewa RV.

Dane Lee dan isterinya Jenna menjual rumah Dallas mereka pada tahun 2020 dan membeli RV kerana pekerjaan mereka menjadi jauh semasa wabak itu.

Mereka telah merentasi negara dua kali dalam RV mereka, tetapi akan tinggal lebih dekat dengan keluarga di Birmingham, Alabama tahun ini. Lee berkata tangki diesel 150 gelen mereka boleh menelan kos hampir $900 untuk diisi dari kosong. Tetapi mereka tidak bercadang untuk kembali ke rumah tradisional.

“Kami mempunyai rumah di pinggir bandar dengan kolam dan pagar dan sebagainya. Ia menjadi sedikit membosankan pergi ke pejabat dan pulang ke rumah,” kata Lee. “Fleksibiliti untuk mendapatkan pemandangan baharu setiap minggu adalah hebat. Kami telah menemui tempat yang kami mahukan.”

Jon Gray, Ketua Pegawai Eksekutif RV Share, sebuah pasaran dalam talian untuk menyewa RV, memberitahu CNN Business bahawa purata perjalanan pelanggan pada bulan Mei adalah kurang sedikit daripada 350 batu, 9% lebih pendek daripada Mei tahun lepas.

RV Share akan memberikan $500,000 dalam bentuk kad hadiah kepada pelanggan tahun ini untuk mengimbangi kenaikan harga gas dalam perjalanan. Walaupun dengan harga gas yang tinggi, minggu lepas RV Share mempunyai hari tempahan terbesarnya tahun ini, kata Gray.

Jennifer Young, pengasas bersama pasaran RV Outdoorsy, berkata bahawa “berhampiran kation” adalah trend besar, kerana ramai orang tinggal dalam jarak 100 batu dari rumah. Young berkata kos purata setiap malam bagi sewa Outdoorsy telah meningkat $5 daripada tahun lepas. Sewaan Outdoorsy untuk 4 Julai meningkat 4% daripada tahun lepas, kata Young.

Peningkatan kos bahan api RV mungkin lebih diterima oleh pengembara disebabkan oleh inflasi merentas ekonomi, termasuk tambang penerbangan lebih mahal. Kos RV mungkin tidak kelihatan menakutkan jika dibandingkan dengan alternatif. Pengembara RV selalunya membawa makanan dan tukang masak mereka sendiri, membantu menguruskan kos. Ramai pengembara RV memandu secara eksklusif pada hari pertama dan terakhir perjalanan dan meninggalkan RV yang diletakkan sepanjang perjalanan.
Treler perjalanan Winnebago Industries Inc. berdiri di sebuah pengedar di Salt Lake City, Utah.

“RV bukan percutian bertenaga gas,” kata Young. “Mereka kelihatan seperti mereka kerana mereka mempunyai stereng dan empat roda.”

Pakar RV berkata trend industri yang semakin berkembang ialah menghantar RV ke tapak RV untuk kegunaan keluarga yang sedang bercuti.

Grey, Ketua Pegawai Eksekutif RV Share, berkata 20% daripada penyewaannya melibatkan pemilik RV yang memandu kenderaan itu ke tapak perkhemahan atau destinasi dan meninggalkannya di sana untuk penyewa. Dengan cara itu pengembara boleh memandu kenderaan jimat bahan api mereka sendiri ke lokasi RV. Kemudian mereka boleh menikmati faedah bercuti di RV — yang boleh berasa seperti mempunyai bilik hotel yang pintunya terbuka ke beberapa tempat paling indah di negara ini, seperti taman negara — tanpa perlu mengisi minyak kenderaan untuk memandu jarak jauh. RV Share mula menawarkan perkhidmatan pada awal pandemik.

We wish to give thanks to the writer of this write-up for this outstanding material

Pengisian $900: Harga gas yang tinggi melanda pemacu RV lebih daripada kebanyakan


Check out our social media profiles and the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/