Penumpang American Airlines ditahan selepas menumbuk pramugari

Seorang penumpang yang terbang ke Los Angeles dari Los Cabos di Mexico menyerang seorang pramugari pada hari Rabu, kata American Airlines, yang membawa kepada penahanan dan larangan seumur hidup daripada syarikat penerbangan itu.

Insiden itu berlaku dalam penerbangan American Airlines 377, yang mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Los Angeles sejurus selepas 3:30 petang selepas berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa San José del Cabo.

Video yang dirakam oleh pengembara lain dan dikongsi dengan a stesen berita tempatan kelihatan menunjukkan seorang pramugari bertanya kepada seseorang di dalam pesawat jika mereka mengancamnya. Apabila dia berpusing dan berjalan ke lorong, penumpang itu berlari ke belakang dan menumbuknya di belakang kepalanya ketika saksi menjerit.

Anda tidak sepatutnya berhadapan dengan penumpang yang tidak dikawal — tetapi terdapat pengecualian

“Tindakan keganasan terhadap ahli pasukan kami tidak diterima oleh American Airlines,” kata syarikat penerbangan itu dalam satu kenyataan. “Individu yang terlibat dalam insiden ini tidak akan dibenarkan untuk pergi bersama kami pada masa hadapan, dan kami akan bekerjasama rapat dengan penguatkuasa undang-undang dalam siasatan mereka.”

American berkata, pegawai penguatkuasa undang-undang menemui pesawat itu apabila ia mendarat dan mengeluarkan penumpang, yang belum dikenal pasti. Kenyataan itu mengucapkan terima kasih kepada anak kapal dan berkata syarikat penerbangan itu memberi mereka sokongan yang mereka perlukan.

Biro Siasatan Persekutuan tidak segera menjawab permintaan untuk mendapatkan komen. Ciaran McEvoy, jurucakap Pejabat Peguam AS di Daerah Tengah California, berkata dalam e-mel bahawa penahanan telah dibuat dan pejabat pendakwa persekutuan sedang bekerjasama dengan FBI.

Menurut Persatuan Atendan Penerbangan Profesional, yang mewakili lebih 24,000 pekerja American Airlines, penumpang dan anak kapal menundukkan penyerang. Julie Hedrick, presiden kebangsaan kesatuan itu, menggelar serangan itu “berbahaya, tingkah laku yang mengancam nyawa.”

“Tingkah laku ganas ini meletakkan keselamatan semua penumpang dan anak kapal dalam bahaya dan mesti dihentikan,” kata kenyataan itu.

Bilangan kes penumpang yang tidak terkawal meningkat lebih awal semasa pandemik, terutamanya apabila pramugari terpaksa menguatkuasakan mandat topeng persekutuan yang kini telah digugurkan.

Dalam salah satu serangan yang paling teruk, seorang pramugari Southwest Airlines telah ditumbuk berulang kali di muka, menyebabkannya dengan beberapa gigi patah pada Mei 2021. Penumpang itu didakwa dengan dua jenayah. Pada Oktober 2021, seorang pramugari American Airlines mengalami patah tulang di mukanya dan terpaksa dimasukkan ke hospital selepas serangan yang dikatakan oleh seorang penumpang.

Vyvianna Quinonez telah ditangkap di San Diego selepas polis mengatakan dia menyerang seorang pramugari Barat Daya pada 23 Mei. (Video: Michelle Manner / usetmx)

mengikut data daripada Pentadbiran Penerbangan Persekutuan, agensi itu menerima 5,981 laporan insiden penumpang yang tidak terkawal tahun lepas, memulakan 1,113 siasatan dan memulakan tindakan penguatkuasaan dalam 350 kes.

Melalui awal minggu ini, agensi itu telah dapat 1,973 laporan penumpang tidak dikawal tahun ini, memulakan 680 siasatan dan memulakan tindakan penguatkuasaan dalam 468 kes.

Awal bulan ini, seorang wanita New York dijatuhi hukuman empat bulan penjara persekutuan untuk tingkah laku yang mengganggu yang menyebabkan penerbangan American Airlines dialihkan tahun lepas.

We want to thank the author of this post for this awesome web content

Penumpang American Airlines ditahan selepas menumbuk pramugari


You can find our social media profiles and other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/