Penumpang NJ Transit berebut-rebut mencari jalan pulang selepas perkhidmatan kereta api ditutup

NEW JERSEY (WABC) — Para penumpang terpaksa berebut-rebut mencari jalan pulang pada malam Jumaat yang sibuk selepas perkhidmatan kereta api NJ Transit ditutup.

Kereta api terakhir keluar dari Stesen Penn ialah pada jam 8:05 malam

“Saya rasa, saya akan naik kereta api seterusnya – terlalu ramai orang di sini, semua orang berdiri di tepi jalan. Semua kereta penuh,” kata Mirza Razzaq.

Razzaq berjaya menaiki kereta api terakhirnya keluar dari Stesen Penn, tetapi dia turun, tidak menyedari apa yang berlaku.

“Saya menggunakan aplikasi New Jersey Transit, ia berkata terdapat kereta api selepas itu – 3883. Saya kembali, semuanya dibatalkan,” tambahnya.

Berpuluh-puluh kereta api telah dibatalkan sepanjang hari pada hari Jumaat kerana Stesen Penn disekat dengan kekecewaan.

NJ Transit berkata bilangan jurutera yang memanggil hari ini hampir tiga kali ganda kadar purata hari bekerja.

“NJ Transit menyedari khabar angin lewat hari semalam bahawa kesatuan jurutera lokomotif, Brotherhood of Locomotive Engineers and Trainmen (BLE&T), berpotensi untuk memulakan tindakan kerja haram hari ini,” kata jurucakap itu. “Dengan panggilan jurutera hari ini pada kadar hampir tiga kali ganda purata hari bekerja, adalah jelas bahawa ini adalah hasil daripada tindakan kerja yang menyalahi undang-undang. NJ Transit kecewa bahawa kesatuan itu akan melakukan tindakan sedemikian ke atas lebih 100,000 penumpang yang bergantung pada perkhidmatan rel NJ Transit setiap hari. Kami berhasrat untuk meneroka semua remedi undang-undang sebagai tindak balas kepada tindakan yang menyalahi undang-undang dan tidak bertanggungjawab ini.”

NJ Transit percaya ia adalah hasil rundingan kesatuan yang berterusan dengan persaudaraan jurutera lokomotif dan jurulatih. Satu-satunya kesatuan daripada 15, NJ Transit yang belum menandatangani perjanjian perundingan kolektif baharu yang akan memasukkan Juneteenth sebagai cuti – bermakna ahlinya tidak akan menerima gaji cuti pada hari Jumaat.
Kesatuan itu tidak menjawab permintaan Berita Saksi untuk komen.

NJ Transit berkata ia akan meneroka semua remedi undang-undang sebagai tindak balas kepada tindakan yang menyalahi undang-undang dan tidak bertanggungjawab ini, sambil menambah bahawa mereka kecewa kesatuan akan mengekalkan tindakan sedemikian ke atas lebih 100,000 penumpang yang bergantung pada perkhidmatan rel NJ Transit setiap hari.

Kumpulan penyokong penumpang mengatakan mereka bersimpati dengan kesatuan itu.

“Apa yang sepatutnya mereka lakukan ialah memberitahu orang ramai semalam bahawa mereka akan mogok, jangan lakukan ini sepanjang hari seperti mogok kucing liar dan orang terkandas. Itu bukan cara anda memenangi sokongan dengan penumpang,” kata Charlton D’Souza dari Penumpang Bersatu.

Terdapat penunggang sanggup bersabar dengan apa yang mereka panggil sebagai kesulitan.

“Saya tidak gembira mereka mogok, tetapi berikan mereka apa yang mereka mahu, demi Allah,” kata penunggang Amr Ahmad, “Jika ia untuk kepentingan pekerja, maka saya baik dengan dibatalkan.”

Satu lagi sesi pengantaraan dijadualkan pada minggu depan.

BACA JUGA | Pakar menggesa pelajaran berenang, keselamatan air untuk mengelakkan kanak-kanak lemas

———-
* Dapatkan Berita Saksi Dihantar
* Lagi berita New Jersey
* Hantarkan tip berita kepada kami
* Muat turun apl abc7NY untuk makluman berita terkini
* Ikuti kami di YouTube

Serahkan petua atau idea cerita kepada Berita Saksi

Mempunyai petua berita tergempar atau idea untuk cerita yang patut kita bincangkan? Hantarkannya kepada Berita Saksi menggunakan borang di bawah. Jika melampirkan video atau foto, syarat penggunaan dikenakan.

Hak Cipta © 2022 WABC-TV. Hak cipta terpelihara.

We would like to thank the writer of this write-up for this amazing content

Penumpang NJ Transit berebut-rebut mencari jalan pulang selepas perkhidmatan kereta api ditutup


Take a look at our social media accounts and other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/