Perhimpunan Dogecoin Dihentikan, Bitcoin, Ethereum Turun Selepas Kenaikan Kadar Fed — Tetapi 1 Kripto Utama Masih Dikenakan Di Hadapan – Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD), Dogecoin (DOGE/USD)

Syiling utama didagangkan di wilayah negatif pada petang Rabu sebagai global mata wang kripto Permodalan pasaran merosot 1.8% kepada $999.6 bilion pada 9:31 malam EDT.Prestasi Harga Syiling Utama
syiling 24 jam 7 hari harga
Bitcoin BTC/USD -1.5% -2.7% $20,225.41
Ethereum ETH/USD -3.4% -2% $1,534.63
Dogecoin DOGE/USD -8.1% 80.5% $0.13Keuntungan 24 Jam Teratas (Data melalui CoinMarketCap)
Cryptocurrency % Perubahan 24 Jam (+/-) harga
Arweave (AR) 37.4% $14.09
Litecoin (LTC) 15.3% $63.65
Mina (MINA) 15.3% $0.78

Lihat juga: Kajian eToro — Kripto, Dagangan Salin & Banyak Lagi

Mengapa Ia Penting: Bitcoin, Ethereumdan Dogecoin semuanya didagangkan lebih rendah selepas kenaikan kadar terkini Rizab Persekutuan menyebabkan aset berisiko, termasuk saham, menjunam.

Nasdaq yang berteknologi tinggi ditutup 3.4% lebih rendah dalam sehari, manakala S&P 500 mengakhiri sesi Rabu turun 2.5%. Pada masa penulisan, niaga hadapan saham AS tidak berubah.

Pada hari Rabu, semua 12 Jawatankuasa Pasaran Terbuka Persekutuan ahli mengundi untuk menaikkan sasaran kadar dana makan sebanyak 0.75% kepada julat antara 3.75% dan 4%. Ini adalah kenaikan kadar keempat berturut-turut dalam usaha Rizab Persekutuan AS menentang inflasi.

Edward Moyaseorang penganalisis pasaran kanan dengan OANDA, menyatakan bahagian dovish dalam kenyataan Fed, di mana bank pusat itu berkata bahawa ia akan mengambil kira pengetatan kumulatif dasar monetari, kelewatan dasar monetari mempengaruhi aktiviti ekonomi dan inflasi, dan ekonomi dan perkembangan kewangan.

“Bitcoin terus berdagang di atas paras $20,000 kerana Fed telah mengesahkan apa yang diharapkan oleh pasaran; Anjakan menurun dalam pengetatan akan datang. Reaksi awal Fed agak kuat untuk kebanyakan aset berisiko, tetapi ia tidak dikekalkan kerana bank pusat akan kekal bergantung, dengan pusingan seterusnya data inflasi,” kata Moya, dalam nota yang dilihat oleh Benzinga.

“Inflasi telah tinggi selama 18 bulan dan Fed akan kekal komited untuk menggunakan alat mereka, yang bermakna kami tidak akan mendapat lampu hijau untuk aset berisiko sehingga inflasi menurun dengan ketara.”

Justin Bennett menyatakan bahawa indeks dolar masih mempunyai “potensi tanda kenaikkan” dan ditetapkan untuk ditutup di atas paras 111.80.

“Mereka yang ingin mengadakan perhimpunan lanjutan daripada [crypto] memerlukan DXY kembali di bawah kawasan 111.50-111.80 ini dalam beberapa hari akan datang,” kata peniaga itu.

Dogecoin, yang melonjak sejak minggu lalu selepas itu Elon MuskPengambilalihan Twitter, dilihat reda pada petang Rabu.

Jumlah dagangan 24 jam syiling meme merosot 41.3% kepada $4.6 bilion, menurut data CoinMarketCap. Pada masa penulisan, lebih 24 jam, data Coinglass menunjukkan bahawa DOGE bernilai $23.8 juta telah dibubarkan.

Serhii ZhdanovKetua Pegawai Eksekutif platform dagangan mata wang kripto EXMOberkata dalam nota bahawa selama hampir tiga setengah hari apabila DOGE berdagang antara 6 dan 9 sen, ia menyumbang 20% ​​daripada volum dagangan mingguan bursa itu.

Pengagihan Volum DOGE/USD Antara 26 Okt. dan 1 Nov — Ihsan EXMO

“Peningkatan mendadak dalam harga berlaku pada 29 Oktober: DOGE meningkat lebih 50% dalam masa 8 jam. Ini adalah sebab utama mengapa terdapat sedikit volum dagangan antara $0.09 dan $0.12. Keseronokan dalam pasaran bermula dengan peningkatan melebihi 0.12 USD,” kata Zhdanov.

Pada separuh kedua minggu, dagangan kebanyakannya antara 12 hingga 15 sen dan tempoh ini menyumbang 57% daripada volum dagangan mingguan.

platform risikan pasaran, santimenmenyatakan bahawa Litecoin (LTC) “pada masa ini berjalan lancar” dan dipisahkan daripada pek mata wang kripto.

“Kami telah melihat bahawa jumlah alamat dengan 1,000 atau lebih [LTC] telah berkembang pesat sejak pertengahan Jun, dan [LTC’s] harga berbanding [BTC] telah berkembang +51% sejak 12 Jun.

Santiment menyatakan bahawa 314 alamat LTC jerung dan paus baharu telah dibuat sejak 27 Mei. Pada masa penulisan, LTC didagangkan 16% lebih tinggi pada $63.80. Untuk minggu ini, syiling telah memperoleh 12.9%. Perlu diingatkan bahawa LTC dan DOGE boleh dilombong bersama.

Baca Seterusnya: Apakah Makna Kenaikan Kadar Faedah Terkini Fed Untuk Dunia KriptoWe would like to say thanks to the writer of this article for this amazing material

Perhimpunan Dogecoin Dihentikan, Bitcoin, Ethereum Turun Selepas Kenaikan Kadar Fed — Tetapi 1 Kripto Utama Masih Dikenakan Di Hadapan – Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD), Dogecoin (DOGE/USD)


You can find our social media pages here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/