Perhimpunan Pasaran Memegang Sokongan Utama; Tesla Pegang ‘Cyber ​​Rodeo’

Niaga hadapan Dow Jones sedikit berubah semalaman, bersama dengan niaga hadapan S&P 500 dan niaga hadapan Nasdaq. Tesla (TSLA) memegang “Cyber ​​Rodeo” di kilangnya di Austin pada malam Khamis, dengan penghantaran Model Y dijangka bermula.
XPerhimpunan pasaran saham menguji tahap sokongan utama pagi Khamis apabila hasil Perbendaharaan terus meningkat di tengah-tengah penyata Rizab Persekutuan yang berterusan. Tetapi indeks utama melantun untuk ditutup lebih tinggi sedikit.

Pelabur harus memberi perhatian kepada sektor yang bekerja tetapi berhati-hati tentang pembelian baharu secara keseluruhan. Exxon Mobil (XOM), Lockheed Martin (LMT), Terapeutik Horizon (HZNP), Dollar Jeneral (DG) dan O’Reilly Auto (ORLY) ialah lima saham dalam sektor terkemuka yang berada dalam atau berhampiran mata belian.

Stok Tesla sudah ada Papan Pendahulu IBD. Stok Tesla dan HZNP ada di IBD 50. Stok XOM ada di Topi Besar 20, senarai yang dikuasai oleh tenaga dan komoditi bermain sekarang. Stok ORLY adalah hari Khamis Saham IBD Hari Ini.

Niaga Hadapan Dow Jones Hari Ini

Niaga hadapan Dow Jones adalah rata berbanding nilai saksama. Niaga hadapan S&P 500 mengenepi lebih tinggi dan niaga hadapan Nasdaq 100 naik 0.1%.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun jatuh 2 mata asas kepada 2.63%.

Harga minyak mentah AS naik sedikit.

Ingat tindakan semalaman itu Niaga hadapan Dow dan di tempat lain tidak semestinya diterjemahkan ke dalam perdagangan sebenar dalam biasa seterusnya pasaran saham sesi.


Sertai pakar IBD sambil mereka menganalisis saham yang boleh diambil tindakan dalam perhimpunan pasaran saham di IBD Live


Perhimpunan Pasaran Saham

Perhimpunan pasaran saham dijual pada waktu pagi tetapi kemudian melantun untuk keuntungan tipis.

Purata Perindustrian Dow Jones meningkat 0.25% pada hari Khamis dagangan pasaran saham. Indeks S&P 500 naik 0.4%. Komposit Nasdaq naik kurang daripada 0.1%. Russell 2000 bermodal kecil jatuh 0.4%.

Harga minyak mentah AS susut 0.2% kepada $96.03 setong. Harga gas asli melonjak ke penutup tertinggi sejak Disember 2008.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun meningkat empat mata asas kepada 2.65%, tinggi baru tiga tahun dan melebarkan sedikit keluk hasil.

Presiden Fed St. Louis James Bullard, salah seorang penggubal dasar yang lebih hawkish, berkata kadar dana fed, pada masa ini pada 0.25%-0.5%, sepatutnya berada pada 3.5% untuk melawan inflasi yang tinggi. Rizab Persekutuan berkemungkinan akan menaikkan kadar sebanyak 50 mata asas pada setiap tiga mesyuarat dasar seterusnya, dengan pengurangan kunci kira-kira bermula selepas peristiwa awal Mei.

ETF

Antaranya ETF terbaikInnovator IBD 50 ETF (FFTY) meningkat 0.6%, manakala Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (BOUT) meningkat 0.9%. ETF Sektor Perisian Teknologi Memperluas iShares (IGV) naik sedikit sebanyak 0.45%. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) ditutup tepat di atas titik pulang modal.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) meningkat 2.2% dan Global X US Infrastructure Development ETF (TURAPAN) condong lebih tinggi. US Global Jets ETF (JETS) turun 1.4%. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) merosot 0.5%. The Energy Select SPDR ETF (XLE) meningkat 1.1%, dengan saham XOM sebagai komponen utama. The Financial Select SPDR ETF (XLF) menurun 0.1%. Dana SPDR Sektor Pilihan Penjagaan Kesihatan (XLV) memperoleh 1.9%

Mencerminkan saham cerita yang lebih spekulatif, ARK Innovation ETF (ARKK) jatuh 1.2% dan ARK Genomics ETF (ARKG) tenggelam 0.7%. Saham Tesla ialah pegangan No. 1 merentas ETF Ark Invest.


Lima Saham Cina Terbaik Untuk Ditonton Sekarang


Saham Exxon

Saham Exxon meningkat 1.7% kepada 85.05, terus mengukuh sekitar garisan 21 hari dan tepat di atas garisan 10 minggunya. Pelabur boleh membeli saham XOM di sini atau jika ia melepasi paras tertinggi 25 Mac pada 85.49. Jurusan minyak sepatutnya mempunyai pangkalan yang betul selepas akhir minggu depan.

Beberapa stok tenaga lain sedang menunggu, termasuk rakan sebaya Exxon Chevron (CVX) dan Shell (SHEL) serta pengeluar arang batu Sumber Gerbang (ARCH) dan ETF Uranium Global Shore Utara (URNM).

Saham Lockheed

Saham Lockheed meningkat 2.4% kepada 465.51, melepasi paras tertinggi jangka pendek kerana ia berfungsi pada penyatuan pendek. Tetapi saham LMT adalah 4.9% di atas garisan 21 harinya dan 10.1% sepanjang 50 harinya. Saham boleh membentuk pangkalan baharu menjelang akhir minggu depan. Jeda yang lebih lama akan membolehkan purata utama mengejar.

Saham Lockheed meletus pada akhir Februari apabila pencerobohan Ukraine Rusia bermula. Saham berlumba lebih tinggi untuk beberapa hari kerana pelabur bertaruh pada perbelanjaan pertahanan yang lebih tinggi dalam jangka pendek dan panjang, terutamanya di Eropah dan terutamanya pada persenjataan.

Northrop Grumman (NOC), Dinamik Am (GD) dan Teknologi Raytheon (RTX) juga menyatukan, dengan saham RTX sudah bermegah a tapak rata.

Stok Horizon

Saham Horizon meningkat 3.2% kepada 112.39, menembusi di atas pemegang 110.13 titik beli dalam penyatuan kembali ke akhir Oktober. Kawasan 110 itu adalah rintangan jangka pendek pada akhir tahun lepas.

Beberapa bioteknologi dan stok ubat telah menunjukkan kekuatan. Farmaseutikal Vertex (VRTX), Regeneron (REGN) dan Eli Lilly (LLY) kini dilanjutkan, manakala Pfizer (PFE) sedang memancarkan kemasukan garis arah aliran yang mungkin. Secara lebih luas, perubatan berfungsi dengan baik, dengan penanggung insurans kesihatan mencapai tahap tertinggi baharu dan pembuat peranti membina bahagian kanan pangkalan.

Saham Umum Dolar

Saham Dollar General naik 1.1% kepada 241.69, mencecah rekod tinggi dan meningkat dalam zon belian. Pada hari Rabu, saham DG melonjak 4.2% kepada 239, melepasi titik beli 232.87 cawan dengan pemegang, menurut Analisis MarketSmith. The garis kekuatan relatifgaris biru dalam carta yang disediakan, berada pada paras tertinggi 52 minggu.

Beberapa pendiskaun menunjukkan prestasi yang baik kerana pelabur bertaruh pada pengguna yang mencubit sesen memfokuskan perbelanjaan mereka pada kos rendah kos. Pokok Dolar (DLTR) dan Borong Costco (KOS), yang tercetus beberapa minggu lalu, dilanjutkan sedikit sekarang. Walmart (WMT) secara teknikalnya berada dalam zon beli tetapi nampaknya dilanjutkan daripada kemasukan awal yang lebih selamat. Sasaran (TGT) mula bangkit semula.

Saham O’Reilly

Saham O’Reilly meningkat 3.7% kepada 726.83, menembusi ke paras tertinggi baharu. Pelabur boleh menggunakan 705.10 sebagai kemasukan atau pengendalian alternatif, walaupun 687.33 sebelumnya cawan-dengan-pegangan titik beli masih sah secara teknikal.

Garis kekuatan relatif menghampiri paras tertinggi baharu pada carta harian dan pada tahap rekod pada carta mingguan.

Dengan kereta baharu yang terhad dan mahal serta pengguna ingin mengekang perbelanjaan di tengah-tengah inflasi yang tinggi, ramai pemandu mengekalkan kenderaan terpakai lebih lama dan melakukan lebih banyak kerja auto di rumah. Saingan O’Reilly AutoZon (AZO) tercetus daripada a asas dua bawah pada Khamis.

Tesla Austin ‘Cyber ​​Rodeo’

Ketua Pegawai Eksekutif Elon Musk akan dijadual muncul pada pukul 10 malam Timur pada a Acara kilang Tesla Austin, digelar Cyber ​​Rodeo. Tesla dijangka secara rasmi memulakan penghantaran Model Y dari kilang itu. Itu berikutan penghantaran awal dari kilang kawasan Berlin bulan lepas. Kedua-dua kilang baharu itu akan meluaskan kapasiti Tesla, tetapi dijangka perlahan-lahan meningkatkan pengeluaran.

Untuk jangka panjang, Austin akan mengeluarkan kenderaan lain, terutamanya Cybertruck. Musk berkata awal tahun ini bahawa dia menyasarkan untuk menyelesaikan reka bentuk Cybertruck tahun ini, dengan pengeluaran “mudah-mudahan” bermula tahun depan.

Sementara itu, kilang Tesla Shanghai telah ditutup sejak 28 Mac dengan bandar itu dalam keadaan berkurung kerana kes Covid yang meningkat. Kemungkinan Tesla akan dapat memulakan semula pengeluaran Shanghai tidak lama lagi, dengan pekerja tinggal di lokasi.

Saham Tesla

Tesla Austin “Cyber ​​Rodeo” akan terlambat untuk perdagangan lanjutan, jadi pelabur akan menimbang pada pagi Jumaat.

Pada hari Khamis, saham Tesla meningkat 1.1% kepada 1,057.26, berbalik lebih tinggi dengan pasaran. Saham masih dalam penarikan balik selepas berlumba sehingga a kemasukan trendline awal minggu ini. Gergasi EV itu boleh membentuk pemegang dalam kedalaman alas cawan. Berundur ke bawah sedikit daripada garisan 21 hari dan paras 1,000 boleh membantu dalam menggegarkan beberapa pemegang yang lemah. Pemegang yang lebih panjang juga akan membolehkan purata bergerak 50 hari mengejar agak.

Dengan saham pertumbuhan yang bernilai tinggi tidak disukai apabila kadar faedah meningkat, saham Tesla menonjol sebagai pengecualian. Bolehkah ia bertahan atau bergerak lebih tinggi dalam persekitaran ini?

Pendapatan Tesla akan dibayar pada 20 April.


Tesla Vs. BYD: Gergasi EV Booming Mana Yang Lebih Baik Beli?


Analisis Perhimpunan Pasaran

Perhimpunan pasaran saham mengadakan pembalikan terbalik yang sangat diperlukan, mencari sokongan pada tahap utama Khamis.

Perhimpunan pasaran bergerak ke “arah aliran menaik di bawah tekanan” Rabu apabila indeks utama jatuh di bawah purata pergerakan 21 hari mereka. Pada pagi Khamis, mereka semakin lemah, dengan komposit Nasdaq dan Dow Jones mengurangkan garis 50 hari mereka.

Tetapi lembu jantan melawan pada sebelah petang. Nasdaq dan Dow Jones muncul kembali di atas garisan 50 hari. Walau bagaimanapun, sementara Dow menuntut semula 21 harinya, Nasdaq mencapai rintangan pada tahap itu. S&P 500 menuntut semula barisan 200 hari dan 21 harinya.

Nasdaq bergerak semula di atas garisan 21 harinya akan menjadi petanda yang baik untuk rali pasaran.

Jadi akan lebih luas. Yang kalah mengatasi pemenang di NYSE dan Nasdaq. Paras terendah baharu jauh mengatasi paras tertinggi baharu pada hari Khamis. Russell 2000 bermodal kecil dan S&P MidCap 400 melantun dari paras terendah Khamis, tetapi ditutup rendah sedikit. Kedua-duanya jatuh di bawah garis 50 hari mereka pada hari Rabu.

Stok pertumbuhan masih rosak. Sementara itu, kebimbangan semakin meningkat bahawa inflasi – dan kenaikan kadar Fed untuk melawan inflasi – akan mempengaruhi perbelanjaan budi bicara pengguna secara meluas.

Beberapa sektor masih berjalan dengan baik. Selain komoditi, perubatan, kontraktor pertahanan dan pemberi diskaun, pelabur boleh mendapati REIT dan syarikat insurans bertahan dengan baik.


Masa Pasaran Dengan Strategi Pasaran ETF IBD


Apa yang perlu dilakukan sekarang

Hanya kerana indeks utama menemui sokongan pada hari Khamis tidak bermakna mereka akan terus berbuat demikian. Perhimpunan pasaran berada di bawah tekanan. Pelabur harus menunggu lebih banyak kekuatan sebelum menambah pendedahan secara meluas. Terdapat beberapa persediaan sekarang, manakala sektor pertumbuhan menghadapi beberapa masalah.

Belian baharu, jika ada, hendaklah kecil dan terhad kepada saham dalam sektor yang kukuh. Jangan terlalu terdedah kepada sektor tertentu, walaupun ia berfungsi.

Kekal bertunang. Jika rali pasaran menembusi dengan ketara lebih rendah dari sini, pelabur akan mahu keluar lebih banyak kedudukan, malah pergi sepenuhnya kepada tunai. Sebaliknya, beberapa hari yang baik dan rali pasaran akan kelihatan lebih baik, manakala beberapa saham berkemungkinan akan menunjukkan isyarat belian.

Dalam senario terakhir, pelabur mahu bersedia untuk bertindak. Jadi buat jaringan yang luas dan teruskan bekerja pada senarai pantau anda.

Baca Gambar yang besar setiap hari untuk kekal selari dengan hala tuju pasaran dan saham dan sektor terkemuka.

Sila ikuti Ed Carson di Twitter di @IBD_ECarson untuk kemas kini pasaran saham dan banyak lagi.

AWAK JUGA MUNGKIN MENYUKAI:

Ingin Mendapat Untung Cepat Dan Mengelak Kerugian Besar? Cuba SwingTrader

Saham Pertumbuhan Terbaik Untuk Dibeli Dan Dilihat

IBD Digital: Buka Kunci Senarai Stok Premium, Alat Dan Analisis IBD Hari Ini

3 Keuntungan S&P 500 Teratas; HP Soars; Twitter Retreats

Berikut Adalah EV Yang Bersedia Mencabar Tesla Di ChinaWe want to give thanks to the author of this short article for this amazing content

Perhimpunan Pasaran Memegang Sokongan Utama; Tesla Pegang ‘Cyber ​​Rodeo’


Check out our social media profiles and other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/