Perhimpunan Pasaran Mendapat Stim; Apa nak buat

Niaga hadapan Dow Jones akan dibuka pada petang Ahad, bersama dengan niaga hadapan S&P 500 dan niaga hadapan Nasdaq. Percubaan rali pasaran saham mendapat momentum, dengan purata utama meningkat secara mendadak pada hari Jumaat dan untuk minggu ini.
XUnitedHealth (UNH), Perubatan Gelombang Kejutan (SWAV), Ulta Beauty (ULTA), Tenaga Enfasa (ENPH), Sociedad Quimica y Minera (SQM), Perkhidmatan Quanta (PWR), Northrop Grumman (NOC) adalah saham untuk ditonton. Semua ada garis kekuatan relatif pada atau berhampiran paras tertinggi.

Stok gelombang kejutan meletus pada hari Jumaat, dengan saham Ulta dan PWR boleh dikatakan menawarkan penyertaan awal. Saham UnitedHealth, Northrop, SQM dan ENPH tidak jauh dari mata belian.

Pantau juga ibu bapa Google Abjad (GOOGL) dan gergasi EV Tesla (TSLA). Saham Google dan Tesla tidak menghampiri paras tertinggi lama, tetapi megacap ini meningkat di atas paras utama selepas bertahan di atas paras terendah Mei bulan ini.

Stok NOC dah ada Papan Pendahulu IBD, dengan saham PWR pada senarai pantau Papan Pendahulu. Stok GOOGL dihidupkan Pemimpin Jangka Panjang IBD. Stok UnitedHealth, Ulta Beauty, SQM dan ENPH ada di IBD 50. Stok UNH dan Ulta ada di Topi Besar IBD 20.

UnitedHealth adalah milik hari Khamis Saham IBD Hari Ini. SQM ialah Saham Hari Selasa.

Niaga Hadapan Dow Jones Hari Ini

Niaga hadapan Dow Jones dibuka pada 6 petang ET pada hari Ahad, bersama-sama dengan niaga hadapan S&P 500 dan niaga hadapan Nasdaq 100.

Ingat tindakan semalaman itu Niaga hadapan Dow dan di tempat lain tidak semestinya diterjemahkan ke dalam perdagangan sebenar dalam biasa seterusnya pasaran saham sesi.


Sertai pakar IBD sambil mereka menganalisis saham yang boleh diambil tindakan dalam perhimpunan pasaran saham di IBD Live


Perhimpunan Pasaran Saham

Percubaan rali pasaran saham memberikan keuntungan mingguan yang besar dalam seminggu yang singkat, indeks utama ditutup pada hari Jumaat pada tahap terbaiknya.

Purata Perindustrian Dow Jones melonjak 5.4% pada minggu lepas dagangan pasaran saham. Indeks S&P 500 naik 6.5%. Komposit Nasdaq melonjak 7.5%. Russell 2000 bermodal kecil melonjak 6%.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun jatuh 11 mata asas kepada 3.12%, melantun daripada hanya di atas 3% pada paras terendah Khamis.

Niaga hadapan minyak mentah AS susut 0.3% kepada $104.27 setong minggu lepas, meningkat semula 3.2% pada hari Jumaat.

Antaranya ETF terbaikInnovator IBD 50 ETF (FFTY) jatuh 1.5% minggu lepas, dengan nama berkaitan komoditi menimbang pada FFTY. The Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (BOUT) meningkat 1.7%. ETF Sektor Perisian Teknologi Memperluas iShares (IGV) melonjak 10.3%. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) meningkat 5.1%.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) jatuh 1% minggu lepas, walaupun dengan lantunan besar pada hari Jumaat. Global X US Infrastructure Development ETF (TURAPAN) memperoleh 3.6%. US Global Jets ETF (JETS) melonjak 5%. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) melonjak 7.6%. The Energy Select SPDR ETF (XLE) merosot 2.6% dan ETF Pilihan Kewangan SPDR (XLF) meningkat 4.6%. Dana SPDR Sektor Pilihan Penjagaan Kesihatan (XLV) meningkat 7.8%, dengan saham UNH sebagai pegangan utama.

Mencerminkan saham cerita yang lebih spekulatif, ARK Innovation ETF (ARKK) melonjak 18.25% minggu lepas dan ARK Genomics ETF (ARKG) 18.1%, kedua-duanya bergerak di atas garisan 50 hari mereka. Saham Tesla kekal sebagai pegangan teratas di seluruh ETF Ark Invest.


Lima Saham Cina Terbaik Untuk Ditonton Sekarang


Saham Berhampiran Mata Beli

Saham gelombang kejutan melonjak 6.4% pada hari Jumaat dan 25% untuk minggu ini kepada 197.69. Itu melepasi 194.41 cawan-dengan-pegangan titik beli, dengan pergerakan hari Jumaat datang pada volum melebihi purata untuk saham SWAV. Perubatan Shockwave telah menguntungkan tiga suku yang lalu manakala pertumbuhan hasil berada dalam tiga digit untuk lima suku terakhir.

Saham UnitedHealth melonjak 9.6% untuk minggu ini kepada 495.64, tetapi menurun semula di bawah garisan 50 hari pada hari Jumaat. Saham UNH mempunyai a asas dua bawah dengan 507.35 titik beli, hanya sedikit di atas paras tinggi harian Khamis. Beberapa saham penanggung insurans kesihatan lain sedang disediakan.

Saham Ulta Beauty meningkat 3.7% pada hari Jumaat dan untuk minggu ini kepada 410.70. Pada hari Jumaat, saham menuntut semula talian 50 hari mereka. Boleh dikatakan, itu menawarkan kemasukan yang agresif. Saham ULTA mempunyai asas cawan dengan pemegang yang kelihatan ganjil dengan mata belian rasmi 429.58.

Saham ENPH meningkat 7.4% kepada 198.39 minggu lepas. Itu melebihi 193 mata belian baru-baru ini yang tidak lagi sah, walaupun pelabur boleh melihat kemasukan awal di sini. Stok Enphase sedang bekerja pada entri pemegang 217.33. Walaupun stok solar kukuh dalam beberapa minggu kebelakangan ini, Enphase dan rakan setaranya cenderung mengalami perubahan harian yang besar.

Saham SQM jatuh 1.1% untuk minggu ini kepada 89.28, tetapi melantun pada hari Jumaat untuk menuntut semula garisan 50 harinya. Gergasi litium, yang juga mempunyai pendedahan pasaran baja yang ketara, telah memperoleh keuntungan sebanyak 27% baru-baru ini. Tetapi pergerakan kuat di atas garisan 50 hari, mungkin melepasi 21 hari, akan menawarkan kemasukan yang agresif. Pertumbuhan pendapatan dan pendapatan SQM sedang meletup.

Saham Quanta Services melonjak 10.65% kepada 125.98, melantun semula daripada garisan 200 hari dan melebihi 50 hari. Itu boleh dikatakan menawarkan kemasukan yang agresif dalam pangkalan cawan dengan pemegang. Titik belian rasmi ialah 138.56 untuk saham PWR, menurut Analisis MarketSmith. Quanta menyediakan perkhidmatan infrastruktur kepada utiliti elektrik.

Saham Northrop naik 4.45% minggu lepas kepada 463.70, hampir semuanya pada hari Jumaat. Itu kembali di atas garisan 50 hari. Saham NOC memulakan penyatuan baharu selepas pemecahan yang gagal dari pangkalan cawan dengan pemegang. Pergerakan kuat dari barisan 50 hari akan menawarkan kemasukan awal. Titik beli 477.36 lama tidak lagi sah, tetapi banyak dagangan telah berlaku dekat sana sejak empat bulan lalu.


Tesla Vs. BYD: EV Giant Mana Yang Lebih Baik Beli?


Saham Tesla

Saham Tesla melonjak 13.35% untuk minggu ini kepada 735.15, bergerak di atas purata pergerakan 21 harinya. Saham TSLA berada di bawah garisan 50 hari dan kemuncak awal bulan Jun, yang kira-kira bertepatan sekarang. EV gergasi mempunyai perjalanan yang jauh untuk mencapai talian 200 harinya. Tetapi, berbanding kebanyakan nama megacap, saham Tesla menunjukkan sedikit harapan.

Pada akhir minggu akan datang ini, Tesla mungkin akan mengeluarkan angka pengeluaran dan penghantaran suku kedua.

Saham Google

Saham Google menunjukkan prestasi yang lebih baik, menuntut semula talian 50 harinya pada hari Jumaat, menghampiri paras tertinggi awal Jun. Saham naik 10.1% untuk minggu ini kepada 2,359.50. Saham Google masih jauh untuk mencapai talian 200 harinya. Itu kira-kira bertepatan dengan garis arah aliran menurun dari puncak 2 Feb pada 3,030.93. Itu boleh menawarkan kemasukan Pemimpin Awal atau Jangka Panjang.

Analisis Perhimpunan Pasaran

Indeks utama melantun semula selepas kerugian yang teruk untuk sebahagian besar bulan itu. Ia adalah minggu terbaik untuk Nasdaq sejak pertengahan Mac, manakala S&P 500 dan Dow mempunyai minggu terbaik sejak minggu penuh terakhir bulan Mei. Perlu diingat bahawa selepas melantun lewat Mei itu, pasaran bergerak ke sisi untuk beberapa sesi sebelum menjunam ke paras terendah baharu.

Nasdaq menunjukkan aksi yang kuat pada hari Khamis, tetapi volum berakhir dengan lebih rendah. Selain itu, keuntungan tidak begitu menonjol di tengah-tengah pergerakan pasaran besar baru-baru ini, manakala sebahagian besar pasaran bergelut.

Pada hari Jumaat, semua indeks utama mempunyai kenaikan harga yang besar dalam pendahuluan yang luas dan kuat. Jumlah dagangan meroket berkat pengimbangan semula Russell tahunan pada penutupan.

Komposit Nasdaq melonjak di atas purata pergerakan 21 hari pada hari Jumaat, bersama-sama dengan Dow Jones dan S&P 500. Di atas itu, garisan 50 hari dan paras tertinggi awal Jun kelihatan sebagai rintangan.

Menembusi tahap tersebut secara tegas akan menawarkan bukti yang lebih kukuh bahawa peningkatan baru-baru ini adalah lebih daripada rali yang boleh didagangkan.

Inflasi yang tinggi, kenaikan kadar Fed dan kebimbangan kemelesetan kekal sebagai halangan utama bagi pasaran.

Sektor perubatan kelihatan paling kuat. Penanggung insurans kesihatan dan beberapa pembuat produk seperti UnitedHealth dan Shockwave akan muncul selepas beberapa permainan dadah menunjukkan isyarat beli. Saham China telah meningkat dalam beberapa minggu kebelakangan ini, tetapi ia biasanya kelihatan berlanjutan atau masih pulih.

Permainan komoditi telah terjejas teruk, walaupun melantun pada hari Jumaat, mencerminkan kebimbangan kemelesetan.

Ramai daripada pemenang minggu lalu telah dikalahkan oleh permainan pertumbuhan


Masa Pasaran Dengan Strategi Pasaran ETF IBD


Apa yang perlu dilakukan sekarang

Dengan rali pasaran yang mendapat momentum, pelabur boleh memilih untuk menambah sedikit pendedahan, sama ada melalui saham individu atau ETF pasaran yang luas.

Tidak salah menunggu hari susulan.

Sudah tentu, pasaran telah beberapa rali pasaran yang disahkan pada tahun 2022 yang cepat berbalik. Walaupun selepas hari susulan, pelabur masih harus melihat untuk mengambil sebahagian keuntungan dan mengurangkan kerugian dengan cepat.

Bekerja pada senarai pantau anda. Fokus pada saham yang boleh diambil tindakan atau hampir begitu, tetapi mempunyai senarai nama yang lebih luas yang menunjukkan kekuatan relatif, walaupun di luar kedudukan.

Baca Gambar yang besar setiap hari untuk kekal selari dengan hala tuju pasaran dan saham dan sektor terkemuka.

Sila ikuti Ed Carson di Twitter di @IBD_ECarson untuk kemas kini pasaran saham dan banyak lagi.

AWAK JUGA MUNGKIN MENYUKAI:

Ingin Mendapat Untung Cepat Dan Mengelakkan Kerugian Besar? Cuba SwingTrader

Saham Pertumbuhan Terbaik Untuk Dibeli Dan Dilihat

IBD Digital: Buka Kunci Senarai Stok Premium, Alat Dan Analisis IBD Hari Ini

Zaman Ais Crypto: Mengapa Nahas Bitcoin Ini Adalah Yang BesarWe would like to say thanks to the author of this short article for this outstanding material

Perhimpunan Pasaran Mendapat Stim; Apa nak buat


You can view our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/