Pertukaran Bitcoin LatAm Mengumumkan Pemberhentian Utama untuk Bersedia menghadapi Musim Sejuk Kripto – Nyahsulit

Permulaan Crypto Winter bukan sahaja menjejaskan pelabur runcit. Enam daripada pertukaran mata wang kripto yang paling penting di AS dan Amerika Latin telah mengumumkan pemberhentian secara besar-besaran dan perubahan dalam dasar pengambilan pekerja mereka untuk menyesuaikan diri dengan keadaan makroekonomi baharu.

2TM, syarikat di sebalik Mercado Bitcoin, mengumumkan akan memberhentikan 12% daripada 750 pekerjanya disebabkan “perubahan dalam landskap kewangan global.” Mercado Bitcoin ialah pertukaran kripto terbesar di Amerika Latin mengikut volum dagangan.

“Senario ini memerlukan pelarasan yang melangkaui pengurangan perbelanjaan operasi, menjadikannya perlu juga untuk memberhentikan sebahagian daripada pekerja kami,” kata 2TM dalam satu kenyataan. “Proses yang kami jalankan telah dipandu oleh ketelusan dan rasa hormat, untuk menghormati legasi setiap pekerja yang telah membantu kami mencapai tahap ini.”

Bitso memberhentikan 10% kakitangannya, Buenbit memberhentikan 45%

Minggu lalu, syarikat kripto LatAm utama lain mengambil langkah penurunan harga yang sama.

Bitso, bursa terbesar Mexico dan platform kripto Amerika Latin kedua terbesar, mengumumkan pemotongan 80 pekerja Khamis lalu di tengah-tengah keadaan yang mengetatkan yang menjejaskan industri.

Bitso mempunyai lebih daripada 700 pekerja apabila langkah itu diumumkan. Perubahan dasar bukan sahaja tertumpu kepada pengurangan kakitangan tetapi juga kepada mereka bentuk semula aktiviti syarikat. Secara keseluruhannya, syarikat masih mempunyai kira-kira 60 kekosongan dalam bidang strategik seperti perakaunan, cukai, perundingan undang-undang, pengesanan penipuan, dan pembangunan produk dan perisian.

Buenbit, salah satu platform pelaburan mata wang kripto terkemuka di Argentina, terpaksa mengambil langkah yang lebih drastik, memberhentikan 45% kakitangannya, mengecut daripada kira-kira 180 kepada 100 pekerja aktif.

Federico Ogue, Ketua Pegawai Eksekutif Buenbit, menyatakan bahawa syarikat itu perlu mentakrifkan semula strateginya untuk mempunyai kehadiran yang lebih besar dalam industri kripto masa depan. Beliau juga menekankan bahawa pasukan eksekutif membuat langkahnya selepas beberapa bulan penilaian.

“Selepas 2021 pertumbuhan eksponen untuk industri teknologi, kami mendapati diri kami melalui peringkat semakan global,” kata Ogue dalam benang Twitter, “Memandangkan konteks baharu ini, kami memutuskan untuk mengurangkan kakitangan dan menangguhkan rancangan pengembangan kami untuk menumpukan secara eksklusif pada operasi negara tempat kami berada hari ini dan mengekalkan struktur yang mampan dan cekap.” dia memberi jaminan.

Ia juga Musim Sejuk di Amerika Syarikat

Di hemisfera utara, dua bursa paling penting di Amerika Syarikat baru-baru ini mengumumkan perubahan dalam dasar pengambilan pekerja mereka, terutamanya mengurangkan kakitangan mereka.

Gemini, pertukaran mata wang kripto yang dimiliki oleh kembar Winklevoss yang terkenal, mengumumkan semalam a pemberhentian 10% kakitangannya dalam usaha untuk mengharungi musim sejuk crypto dan mengekalkan matlamat jangka panjangnya.

“Selepas banyak berfikir dan pertimbangan, kami telah membuat keputusan yang sukar tetapi perlu untuk berpisah dengan kira-kira 10% tenaga kerja kami.” Winklevoss mengumumkan pada hari Khamis.

Dan tidak lama selepas pengumuman Gemini, Coinbase mengambil giliran. Syarikat itu telah mengumumkan rancangannya untuk memperlahankan pengambilan pekerja. Namun, minggu ini ia pergi lebih jauh, mengumumkan pembatalan tawaran kerja untuk pekerja baharu yang belum menyertai peranan mereka.

“Memandangkan perbincangan ini telah berkembang, jelaslah bahawa kita perlu mengambil langkah yang lebih ketat untuk memperlahankan pertumbuhan bilangan pekerja kita,” tulis LJ Brock, ketua pegawai Coinbase dalam catatan blog. “Menyesuaikan diri dengan cepat dan bertindak sekarang akan membantu kami untuk berjaya mengemudi persekitaran makro ini dan muncul dengan lebih kukuh, membolehkan pertumbuhan dan inovasi yang lebih sihat.”

Sudah tentu, ia bukan hanya syarikat crypto yang membuat pelarasan kecemasan. Pada bulan April, Robinhood, apl perdagangan mata wang kripto dan saham, juga memberhentikan 9% daripada pasukannyaberikutan kelembapan mendadak dalam pertumbuhan–tanda musim sejuk melanda pasaran ekuiti, bukan hanya kripto.

gambar dari Rythik pada Nyahpercik.

Ingin menjadi pakar crypto? Dapatkan yang terbaik daripada Nyahsulit terus ke peti masuk anda.

Dapatkan berita crypto terbesar + pusingan mingguan dan banyak lagi!We wish to say thanks to the writer of this write-up for this outstanding material

Pertukaran Bitcoin LatAm Mengumumkan Pemberhentian Utama untuk Bersedia menghadapi Musim Sejuk Kripto – Nyahsulit


Our social media profiles here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/