Pertukaran Crypto CoinFlex mungkin tidak akan meneruskan pengeluaran hari Khamis seperti yang dirancang, kata CEO

Bitcoin dan dan mata wang kripto lain berada dalam kejatuhan bebas.

Dan Kitwood | Imej Getty

Pertukaran mata wang kripto yang bergelut CoinFlex mungkin tidak akan dapat membenarkan pelanggan mengeluarkan wang semula pada hari Khamis seperti yang dirancang pada asalnya, kata Ketua Pegawai Eksekutif Mark Lamb pada hari Rabu.

“Kami akan memerlukan lebih banyak masa. Dan tidak mungkin pengeluaran akan didayakan semula esok,” kata Lamb kepada CNBC.

Bagaimanapun, CoinFlex sedang berbincang dengan beberapa dana besar yang berminat untuk membeli hutang $47 juta yang didakwa terhutang oleh pelabur Roger Ver, tambah Lamb.

CoinFlex ialah mangsa terbaharu kejatuhan harga mata wang kripto yang menyaksikan berbilion-bilion dolar dihapuskan dari pasaran dalam “musim sejuk crypto” terkini. Bitcoin telah kehilangan lebih daripada 50% nilainya tahun ini, dan turun kira-kira 70% daripada kemuncaknya sepanjang masa pada November lalu, manakala eter turun 70% tahun ini dan lebih daripada 75% daripada kemuncaknya.

Pertukaran mata wang kripto menjeda pengeluaran untuk pelanggan minggu lepas memetik “keadaan pasaran yang melampau,” dan berkata seorang pelabur individu berhutang sekitar $47 juta. Pada mulanya, CoinFlex tidak menamakan pelanggan, tetapi pada hari Selasa, Lamb mendakwa pelabur itu ialah Roger Veryang telah digelar “Bitcoin Jesus” kerana pandangan evangelisnya mengenai mata wang kripto pada hari-hari awal industri.

Ver telah menafikan bahawa dia berhutang wang dengan CoinFlex. Ver tidak serta-merta tersedia untuk mengulas mengenai cerita ini apabila dihubungi oleh CNBC.

CoinFlex mendakwa bahawa akaun Ver masuk ke dalam “ekuiti negatif.” Biasanya, bursa akan mencairkan kedudukan pelabur dalam situasi ini. Tetapi Ver mempunyai perjanjian tertentu yang bermakna ini tidak berlaku, kata pertukaran itu.

Untuk membetulkan lubang $47 juta dalam kunci kira-kira CoinFlex, syarikat itu mengeluarkan token yang dipanggil Nilai Pemulihan USD, atau rvUSD, dan menarik pelabur dengan kadar faedah 20% untuk memegang mata wang maya. Lamb berkata keupayaan untuk membayar kadar faedah itu akan datang daripada mendapatkan semula dana daripada Ver ditambah dengan “caj pembiayaan” yang telah dikenakan ke atasnya.

Lamb berkata “kami tidak tahu apa yang akan berlaku selepas jika dia tidak membayar balik atau jika dia membayar balik, tumpuan kami sekarang adalah … mendapatkan … dana ini dikumpul.”

Dia menambah dia yakin “bahawa satu cara yang lain, pemulihan ini akan berlaku.”

Lamb berkata bahawa syarikat itu bercakap dengan pelbagai dana yang membeli hutang syarikat yang bermasalah, dan itu berpotensi membeli keseluruhan $47 juta.

“Berita baiknya ialah bilangan pemain yang telah menghubungi yang berminat dengan tawaran hutang ini dan tawaran token ini dipermodalkan dengan sangat baik,” kata Lamb, sambil menambah bahawa beberapa dana yang telah dihubungi mempunyai lebih daripada $10 bilion dalam aset di bawah pengurusan.

Lamb berkata bahawa beberapa pertanyaan datang daripada dana tradisional dan bukannya dana tertumpu kepada kripto, tetapi enggan menamakan mana-mana daripada mereka.

“Kami bercakap mengenai puluhan juta (dolar). Ia datang daripada campuran dana hutang yang bermasalah, pengguna platform sedia ada dan pelabur dalam CoinFlex,” kata Lamb kepada CNBC.

Pertengkaran antara CoinFlex dan ‘Bitcoin Jesus’

Pertengkaran antara Lamb dan Ver menandakan kisah terkini dalam pasaran crypto di tengah-tengah kemerosotan harga syiling digital.

Lamb berkata minggu ini bahawa Ver telah diberikan notis lalai. Ketua Pegawai Eksekutif CoinFlex memberitahu CNBC bahawa matlamatnya adalah untuk “terus bercakap dengannya (Ver) dan menyelesaikannya secara baik.” Bagaimanapun, Lamb berkata terdapat laluan lain untuk mendapatkan bantuan undang-undang.

“Kami juga mempunyai kewajipan untuk melalui saluran undang-undang yang sesuai juga,” katanya.

Perjanjian antara CoinFlex dan Ver bermakna jika pelabur gagal memenuhi panggilan margin, maka kedudukannya tidak akan dibubarkan secara automatik seperti yang biasa berlaku.

Panggilan margin ialah situasi di mana pelabur mesti memberikan lebih banyak dana untuk mengelakkan kerugian pada perdagangan yang dibuat dengan wang tunai yang dipinjam.

Lamb berkata bahawa CoinFlex berasa selesa untuk membuat perjanjian sedemikian kerana “data yang kami lihat di sekitar penggunaan huruf besarnya.”

Tetapi CoinFlex kini akan menghapuskan perjanjian sedemikian, kata Lamb.

“Jika difikirkan semula, tidak mempunyai perjanjian bukan pembubaran pasti lebih baik,” kata Lamb.

We wish to give thanks to the author of this article for this amazing content

Pertukaran Crypto CoinFlex mungkin tidak akan meneruskan pengeluaran hari Khamis seperti yang dirancang, kata CEO


Explore our social media accounts as well as other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/