Rally Buckling From Fed, Megacaps, Cloud Stocks; Apa nak buat

Niaga hadapan Dow Jones akan dibuka pada petang Ahad, bersama dengan niaga hadapan S&P 500 dan niaga hadapan Nasdaq. Walaupun dengan penutupan yang kukuh pada sesi gergaji gergaji pada hari Jumaat, rali pasaran saham mengalami kerosakan yang ketara minggu lalu, dengan indeks utama merosot berikutan komen hawkish daripada ketua Fed Jerome Powell.
XNasdaq mengalami minggu terburuk sejak Januari apabila megacap menjunam dan perisian awan ranap.

epal (AAPL), Amazon.com (AMZN) dan induk Google Abjad (GOOGL) semua kehilangan lebih daripada 10% untuk minggu itu, dengan induk Facebook Platform Meta (META), saham Tesla dan saham Microsoft tidak jauh ketinggalan. Saham Google, Meta, Amazon.com (AMZN) dan Microsoft (MSFT) semua mencecah paras terendah pasaran menurun. Stok epal dan Tesla (TSLA) tidak, tetapi mereka rapat.

Sementara itu, Twilio (TWLO) dan Atlassian (PASUKAN) jatuh pada hari Jumaat akibat keputusan dan panduan yang mengecewakan, kehilangan lebih daripada 40% untuk minggu itu. Sebilangan besar nama perisian lain jatuh, dengan atau tanpa pendapatan.

Perhimpunan pasaran yang cuba melawan Fed dengan sektor teknologi utama menjunam? Itu perintah yang tinggi. Oleh itu, walaupun terdapat beberapa saham dan sektor yang menunjukkan kekuatan, pelabur harus sangat berhati-hati dalam persekitaran semasa.

Dalam berita lain, Warren Buffett Berkshire Hathaway (BRKB) pada hari Sabtu melaporkan a 20% peningkatan dalam keuntungan operasi. Konglomerat itu mengalami kerugian bersih kerana pasaran beruang yang berterusan mencecah pelaburan.

Niaga Hadapan Dow Jones Hari Ini

Niaga hadapan Dow Jones dibuka pada 6 petang ET pada hari Ahad, bersama-sama dengan niaga hadapan S&P 500 dan niaga hadapan Nasdaq 100.

Ingat tindakan semalaman itu Niaga hadapan Dow dan di tempat lain tidak semestinya diterjemahkan ke dalam perdagangan sebenar dalam biasa seterusnya pasaran saham sesi.


Sertai pakar IBD sambil mereka menganalisis saham yang boleh diambil tindakan dalam perhimpunan pasaran saham di IBD Live


Perhimpunan Pasaran Saham

Perhimpunan pasaran saham memulakan minggu ini dengan cara yang baik tetapi kemudian dijual pada petang Rabu atas komen hawkish ketua Fed Jerome Powell. Indeks-indeks utama menyerah lebih banyak pada hari Khamis. Saham merosot pada hari Jumaat berikutan laporan pekerjaan yang bercampur-campur, tetapi akhirnya ditutup dengan kukuh pada hari itu.

Purata Perindustrian Dow Jones masih jatuh 1.4% pada minggu lepas dagangan pasaran saham. Indeks S&P 500 merosot 3.3%. Komposit Nasdaq menjunam 5.7%, kerugian terburuk sejak minggu berakhir 21 Januari. Russell 2000 bermodal kecil jatuh 2.4%.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun melonjak 15 mata asas kepada 4.16%. Hasil 10 tahun meneruskan pendahuluannya selepas menamatkan rentetan kemenangan 12 minggu dan secara ringkas didagangkan semula sekitar 4%.

Dolar naik 0.2% untuk minggu ini, tetapi menjunam 1.9% pada hari Jumaat, penurunan satu hari terbesar dalam beberapa tahun. Itu berkemungkinan menyumbang kepada kemajuan pasaran saham pada hari Jumaat.

Pasaran kini melihat kemungkinan 61.5% kenaikan 50 mata asas pada mesyuarat Fed Disember. Indeks harga pengguna Oktober akan dikeluarkan pada hari Khamis. Laporan pekerjaan dan CPI November akan dikeluarkan sebelum keputusan kenaikan kadar Fed pada 14 Disember.

Niaga hadapan minyak mentah AS melonjak 5.4% minggu lepas kepada $92.61 setong. Gas asli melonjak hampir 13%.

Tech Wreck

Saham Apple, yang telah meningkat sehingga barisan 200 hari pada minggu sebelumnya, menjunam 11.15% kepada 138.38 minggu lalu. Saham AAPL datang dalam satu sen daripada paras terendah Oktober, walaupun ia masih mempunyai sedikit lagi jarak ke paras terendah pasaran menurun pada bulan Jun. Microsoft tergelincir 6.1%, Google 10.1%, Amazon 12% dan saham META 8.5%, semuanya kepada paras terendah berbilang tahun. Saham Tesla jatuh 9.2% untuk minggu ini, menghampiri paras terendah harian pada 24 Oktober pada hari Jumaat. Itu selepas memulakan minggu yang kuat, mencecah 237.40 intraday Selasa.

Sementara itu, hari gelap untuk perisian awan. Berikut ialah beberapa contoh: Saham Atlassian menjunam 29% pada hari Jumaat dan 38% untuk minggu itu. Saham Twilio jatuh hampir 35% pada hari Jumaat dan 43.5% untuk minggu ini. Kepingan salji (SALJI), yang tidak akan melaporkan selama beberapa minggu, turun 17% untuk minggu itu.

Sementara itu, Fortinet (FTNT) jatuh 17.5% untuk minggu ini selepas panduan pengebilan yang lemah mengimbangi pendapatan yang kukuh dan prospek hasil yang menaik. Paycom (PAYC) menjunam 10.3% walaupun keputusan dan bimbingan yang kukuh.

Perniagaan yang ingin mengurangkan kos mungkin mengekang perbelanjaan untuk perisian kerana mereka menetapkan belanjawan untuk 2023.

ETF

Antaranya ETF terbaikInnovator IBD 50 ETF (FFTY) jatuh 1.2% minggu lepas, manakala Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (BOUT) kehilangan 2%. ETF Sektor Perisian Teknologi Memperluas iShares (IGV) menjunam 10.2%, dengan saham MSFT sebagai pemegang kunci. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) jatuh hanya 0.7%, selepas melonjak 4.65% pada hari Jumaat, ditutup tinggi dalam julat mingguan.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) meningkat 2% minggu lepas. Global X US Infrastructure Development ETF (TURAPAN) turun 0.1%. US Global Jets ETF (JETS) naik 0.3%. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) jatuh 5%. The Energy Select SPDR ETF (XLE) meningkat 2.4%, hanya di bawah paras tertinggi lapan tahun. ETF Pilihan Kewangan SPDR (XLF) jatuh 0.9%. Dana SPDR Sektor Pilihan Penjagaan Kesihatan (XLV) menyerah 1.5%.

Mencerminkan saham cerita yang lebih spekulatif, ARK Innovation ETF (ARKK) merosot 9.4% minggu lepas dan ARK Genomics ETF (ARKG) berundur 4.65%. Saham Tesla ialah pegangan utama di seluruh ETF Ark Invest.


Lima Saham Cina Terbaik Untuk Ditonton Sekarang


Analisis Perhimpunan Pasaran

Perhimpunan pasaran saham mengalami minggu yang buruk, dengan Fed yang hawkish dan pendapatan yang sering lemah mempengaruhi indeks utama. Dow Jones, yang telah mengetuai aliran menaik pasaran, mengalami penurunan paling sederhana, tetapi bergerak semula di bawah purata pergerakan 200 hari. Russell 2000 mencecah rintangan berhampiran garisan 200 hari tetapi pulih pada hari Jumaat untuk ditutup di atas garisan 50 hari. S&P 500 berjaya sepanjang 50 hari.

Komposit Nasdaq, yang tidak pernah mencapai purata pergerakan 50 hari, jatuh paling banyak, ditutup di bawah paras terendahnya. hari susulan pada hari Rabu, isyarat menurun.

Indeks-indeks utama melanjutkan kerugian pada hari Khamis, kemudian melemah pada hari Jumaat pada laporan pekerjaan bercampur-campur.

Tindakan pasaran negatif dan pembalikan besar dalam banyak saham mencetuskan peralihan kepada “pasaran di bawah tekanan.”

Pemacu pasaran yang besar ialah ketua Fed Powell, yang menarik permaidani daripada rali pasaran dengan menandakan peralihan kepada kenaikan yang lebih kecil tetapi kadar dana suapan puncak yang lebih tinggi.

Sementara itu, teknologi megacap, termasuk Apple, Tesla dan Amazon, mengalami kerugian besar. Nama perisian awan seperti Atlassian dan Twilio hilang, dengan perolehan dan bimbingan faktor penting baru-baru ini.

Cip tidak mengalami minggu yang teruk, secara relatifnya, tetapi hanya beberapa nama yang didagangkan berhampiran paras tertinggi.


Tesla Vs. BYD: Gergasi EV Booming Mana Yang Lebih Baik Beli?


Terdapat beberapa kawasan pasaran yang berdaya tahan. Sektor penjagaan kesihatan kelihatan kukuh secara keseluruhan. Nama tenaga, termasuk pelbagai stok minyak, permainan LNG dan pelombong arang batu, serta beberapa stok solar, berfungsi dengan baik.

Litium dan beberapa mainan keluli berfungsi dengan baik. Firma infrastruktur untuk industri tenaga, utiliti dan telekom adalah bidang yang cerah. Firma rangkaian secara amnya ialah bidang teknologi yang jarang ditemui yang menerajui. Beberapa restoran dan peruncit diskaun menunjukkan kekuatan. Pelbagai kewangan, terutamanya broker dan pembrokeran, telah memperoleh keuntungan yang kukuh.

Namun, sukar untuk melihat rali pasaran yang kukuh dengan sektor teknologi yang begitu besar bergolak. Ia akan menjadi cukup sukar untuk indeks utama untuk maju dengan nama perisian Apple, Google, Tesla dan awan ketinggalan. Tetapi untuk cuba maju dengan kawasan itu menjunam atau terhempas?

Jika laporan inflasi menunjukkan penurunan yang jelas dan bermakna, mendorong penurunan dalam kenaikan kadar Fed, maka mungkin megacaps dan perisian awan boleh turun. Walau bagaimanapun, kembali kepada kepimpinan teknologi mungkin ada beberapa cara. Sebaliknya, jika laporan CPI Oktober pada 10 November menunjukkan inflasi masih panas, saham teknologi boleh menyeret turun sektor terkemuka untuk menamatkan rali pasaran.

Selasa adalah Hari Pilihan Raya. Pasaran saham cenderung untuk melakukan yang lebih baik dengan kerajaan yang berpecah, dan Republikan bersedia untuk menuntut semula kawalan Dewan dan mungkin Senat. Tetapi peramal politik telah meramalkan sekurang-kurangnya kemenangan House GOP sepanjang tahun, jadi tidak jelas sama ada keputusan sebenar hari Selasa akan menjadi pemangkin besar.


Masa Pasaran Dengan Strategi Pasaran ETF IBD


Apa yang perlu dilakukan sekarang

Perhimpunan pasaran saham berada di bawah tekanan. Fed sedang beralih daripada cepat dan marah kepada perlahan dan panjang, tetapi ia masih hawkish. Sektor teknologi adalah kemalangan kereta api. Indeks utama telah mengurangkan beberapa tahap utama. Indeks dan saham terkemuka tertakluk kepada perubahan harian dan perubahan harian yang besar.

Ini bukan persekitaran yang baik untuk membeli saham. Pelabur harus mencari untuk mengurangkan pendedahan, sama ada secara jelas atau semata-mata daripada mengurangkan kerugian pada pelbagai kedudukan.

Jika rali pasaran menunjukkan kekuatan baharu, dengan S&P 500 dan mungkin Nasdaq bergerak melebihi purata pergerakan 50 hari mereka, pelabur mungkin mula menambah pendedahan. Tetapi itu mungkin memerlukan teknologi untuk menstabilkan dan data inflasi untuk menunjukkan sedikit penyejukan.

Jika keadaan bertambah baik, anda perlu bersedia. Terdapat beberapa stok yang disediakan, dengan banyak lagi tidak terlalu jauh. Jadi bina senarai pantauan anda, bersabar dan terus terlibat.

Baca Gambar yang besar setiap hari untuk kekal selari dengan hala tuju pasaran dan saham dan sektor terkemuka.

Sila ikuti Ed Carson di Twitter di @IBD_ECarson untuk kemas kini pasaran saham dan banyak lagi.

ANDA MUNGKIN JUGA BERMINAT:

Mengapa Alat IBD Ini Memudahkan Search Untuk Saham Teratas

Dapatkan Saham Pemenang Besar Seterusnya Dengan MarketSmith

Ingin Mendapat Untung Cepat Dan Mengelakkan Kerugian Besar? Cuba SwingTrader

Saham Pertumbuhan Terbaik Untuk Dibeli Dan Tonton

5 Saham Berhampiran Mata Belian Tanpa Risiko IniWe wish to thank the writer of this write-up for this incredible content

Rally Buckling From Fed, Megacaps, Cloud Stocks; Apa nak buat


You can find our social media profiles here as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/