Ramai baby boomer yang lebih muda mungkin menghabiskan lebih lama penjimatan 401 (k) mereka, penemuan penyelidikan baharu. Inilah sebabnya

Elena Kurkutova | Istock | Imej Getty

Warga Amerika yang lebih tua mungkin mempunyai beberapa matlamat yang berbeza dengan simpanan persaraan mereka. Tetapi biasanya matlamat utama mereka adalah sama: untuk memastikannya bertahan.

Malangnya, ramai baby boomer yang lebih muda dan ahli generasi berikutnya yang tidak mempunyai akses kepada pencen tradisional boleh hidup lebih lama daripada dana dalam akaun 401(k) mereka, baru-baru ini belajar daripada Pusat Penyelidikan Persaraan di Boston College mendapati.

Pakar ekonomi membandingkan kelajuan pengeluaran antara mereka yang mempunyai pencen tradisional dan mereka yang mempunyai hanya 401(k) akaun simpanan. Walaupun kebanyakan kajian tentang tempoh wang pesara bertahan adalah berdasarkan kategori yang terdahulu, majoriti orang kini jatuh ke dalam kategori yang kedua.

Lagi daripada Kewangan Peribadi:
Inflasi memaksa warga Amerika yang lebih tua untuk membuat pilihan kewangan yang sukar
Rekod inflasi paling mengancam pesara, kata penasihat
Petua untuk kekal di landasan yang betul dengan persaraan, matlamat jangka pendek

“Apa yang kebanyakan orang berpeluang memerhatikan adalah mereka yang mempunyai pencen tradisional,” kata Gal Wettsteinpakar ekonomi penyelidikan kanan di Pusat Penyelidikan Persaraan di Kolej Boston, menunjukkan bahawa 401(k) rancangan persaraan tempat kerja sahaja menjadi meluas pada tahun 1980-an.

Analisis berdasarkan pesara dengan pencen mendapati bahawa mereka sering tidak membelanjakan wang simpanan mereka sama sekali. Malah, ramai yang melihat telur sarang mereka terus membesar selepas mereka berhenti bekerja.

“Idea optimis dari masa lalu ini mungkin memberikan rasa selamat yang salah,” kata Wettstein.

Pesara dengan 401(k)s sering membelanjakan simpanan dengan cepat

Akses kepada pencen tradisional jarang berlaku selama beberapa dekad sekarang. Pekerja semakin ditugaskan untuk menyimpan sendiri untuk tahun-tahun kemudian mereka dalam akaun pelaburan, anak poster yang telah menjadi pelan 401(k) yang ditawarkan melalui majikan.

Para penyelidik mendapati bahawa rancangan ini habis lebih cepat daripada yang dijangkakan.

Satu contoh dalam analisis melihat isi rumah yang memasuki persaraan dengan simpanan $200,000. Menjelang umur 70 tahun, pesara yang mempunyai pelan 401(k) tetapi tiada pencen mempunyai $28,000 kurang daripada pesara dengan pencen, menurut analisis mereka – perbezaan yang berjumlah satu perlapan daripada baki awal itu. Menjelang umur 75 tahun, 401(k) penyimpan mempunyai $86,000 kurang daripada mereka yang mempunyai pencen.

“Orang ramai membelanjakan sebahagian besar daripada apa yang mereka ada apabila mereka mempunyai 401(k),” kata Wettstein.

Pengeluaran simpanan yang cepat dalam akaun 401(k) bermakna ramai pesara yang bergantung kepada mereka mungkin berisiko meletihkan dana mereka sepenuhnya pada usia 85 tahun, walaupun kira-kira separuh daripada mereka akan hidup selepas itu, kata kajian itu.

Walaupun mereka masih akan menerima cek Keselamatan Sosial bulanan mereka, Wettstein berkata, “itu biasanya bukan pengganti yang mencukupi untuk pendapatan peringkat kerjaya mereka.”

Pencen membantu dengan ‘berapa banyak yang anda mampu’

Kerana sifat pelan 401 (k) yang agak baru, lebih banyak lagi yang perlu diketahui tentang mengapa pesara membelanjakan akaun dengan begitu cepat, kata Wettstein.

Namun beberapa sebab boleh diandaikan. Mereka yang mempunyai pencen tradisional, yang menjamin pembayaran tetap setiap bulan sehingga kematian, mungkin perlu mengurangkan simpanan mereka kerana pendapatan yang boleh dipercayai itu. Mereka mungkin telah dapat menyimpan simpanan mereka untuk tujuan pewarisan atau sekiranya berlaku kos yang tidak dijangka di kemudian hari.

Kami melakukan ini sebagai pandangan pertama sama ada kami perlu bimbang.

Gal Wettstein

seorang pakar ekonomi penyelidikan kanan di Pusat Penyelidikan Persaraan di Boston College

Sebaliknya, ramai pesara tanpa pencen bergantung kepada telur sarang mereka sendiri untuk menampung sebahagian besar perbelanjaan bulanan mereka. Tanpa pencen, orang ramai juga bertanggungjawab memastikan mereka telah menyimpan cukup untuk membolehkan mereka melalui tahun-tahun selepas bekerja, satu tugas yang memerlukan pendapatan dan disiplin yang mencukupi selama beberapa dekad.

Di samping itu, cabaran dengan pelan simpanan 401(k) ialah mereka mengenakan bayaran kepada pesara dengan memikirkan berapa banyak yang perlu dikeluarkan setiap bulan. Pengiraan ini boleh menjadi sukar untuk dilakukan dengan betul, dan walaupun mereka yang mempunyai simpanan yang besar menyasarkan untuk hidup daripada pendapatan wang mereka, pasaran tidak dapat diramalkan dan mempunyai tempoh — seperti sekarang — di mana ia memerlukan lebih banyak daripada yang diberikan.

“Salah satu kelebihan sistem pencen ialah ia meyakinkan anda betapa banyak yang anda mampu belanjakan, secara praktikalnya, ia tidak akan habis, dan dari segi nasihat juga, kerana ia berkata, ‘Di sini, anda boleh berbelanja sebanyak ini, kerana bulan depan, anda akan mendapat jumlah yang sama sekali lagi,'” kata Wettstein. “401(k) tidak memberikan anda itu.”

Wettstein menegaskan bahawa masih awal untuk mendapatkan gambaran penuh tentang kejayaan akaun 401(k) pada orang yang kekal dalam persaraan mereka.

“Tetapi kami melakukan ini sebagai pandangan pertama sama ada kami perlu bimbang,” katanya. “Dan kesimpulan yang kami ambil ialah, ya, kami sepatutnya.”

Artikel ini ditulis dengan sokongan persekutuan kewartawanan daripada The Gerontological Society of America, The Journalists Network on Generations dan Silver Century Foundation.

We wish to give thanks to the writer of this post for this awesome material

Ramai baby boomer yang lebih muda mungkin menghabiskan lebih lama penjimatan 401 (k) mereka, penemuan penyelidikan baharu. Inilah sebabnya


Visit our social media profiles and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/