Remaja bimbang tentang ekonomi AS, tetapi mereka masih berbelanja untuk Nike dan Lululemon

Pakaian olahraga dipamerkan di dalam kedai Lululemon Athletica.

Xaume Olleros | Bloomberg | Imej Getty

Remaja berbelanja lebih banyak dan mengubah tabiat membeli-belah mereka, walaupun mereka bimbang tentang ketidaktentuan ekonomi yang semakin meningkat, menurut satu tinjauan baharu.

Jenama pakaian sukan seperti Lululemon dan Nike yang menggabungkan keselesaan dan fesyen menang mengatasi label pakaian tradisional, laporan dua kali setahun “Taking Stock With Teens” Piper Sandler yang dikeluarkan pada hari Rabu mendedahkan.

Ramai remaja mengatakan mereka sama ada tidak pasti atau tidak berminat dengan apa yang dipanggil metaverse — idea untuk membeli barangan melalui pengalaman realiti maya. Peruncit termasuk Nike, PacSun, Forever 21 dan Ralph Lauren semuanya telah mencelupkan kaki mereka dalam teknologi yang sedang berkembang.

Bilangan remaja yang semakin meningkat juga mengatakan bahawa mereka lebih biasa dengan NFT, atau token tidak boleh kulat, berbanding musim luruh lalu, manakala hanya peratusan kecil yang benar-benar membeli satu.

Tetapi mereka juga semakin bimbang tentang perang Rusia di Ukraine, tinjauan itu mendedahkan, dan kurang sibuk dengan pandemik Covid-19.

Hasil tinjauan dua kali setahun mempunyai implikasi kepada perniagaan yang bersaing untuk memenangi dolar generasi ini. Itu benar terutamanya sekarang dengan persekitaran ekonomi yang penuh dengan ketidakpastian.

Remaja merancang untuk membelanjakan kira-kira $2,367 tahun ini untuk segala-galanya daripada makanan segera dan permainan video kepada beg tangan dan kasut, Piper Sandler mendapati, atau anggaran keseluruhan berjumlah kira-kira $66 bilion. Itu meningkat 9% daripada tahap perbelanjaan yang dilaporkan dalam laporan musim bunga 2021, dan naik 4% daripada tinjauan musim luruh Piper Sandler. Perbelanjaan tahunan yang dilaporkan oleh remaja memuncak pada kira-kira $3,023, pada musim bunga tahun 2006.

Piper Sandler meninjau 7,100 remaja dari 16 Februari hingga 22 Mac. Purata umur mereka yang ditinjau ialah 16.2 dan purata pendapatan isi rumah ialah $69,298. Tiga puluh sembilan peratus daripada remaja yang ditinjau telah bekerja sambilan, meningkat daripada 38% pada musim gugur lalu dan 33% pada musim bunga lalu.

Kebimbangan tentang ekonomi yang semakin meningkat

Nike, Amazon mengekalkan tempat teratas

Sementara itu, Nike kekal sebagai jenama pakaian kegemaran No. 1 di kalangan remaja, tempat yang telah dipegangnya selama 11 tahun berturut-turut yang mengagumkan. Ia juga meluaskan marginnya sebagai jenama kasut pilihan dalam kalangan pembeli Gen Z, kata tinjauan itu, mendahului Converse, Adidas, VanBaki Baru dan Crocsdalam susunan itu.

Helang Amerika mengekalkan kedudukannya sebagai jenama pakaian kedua kegemaran remaja, diikuti oleh Lululemon, yang menaikkan satu kedudukan dalam senarai dari tahun sebelumnya. Peruncit fesyen pantas H&M meningkat kepada keempat daripada kesembilan tahun sebelumnya. Adidas kekal di tempat kelima.

Secara keseluruhannya, jenama olahraga yang disebut dalam tinjauan yang dikeluarkan pada hari Rabu menyumbang 44% daripada label pakaian kegemaran remaja, tahap tertinggi yang pernah dilihat oleh Piper Sandler untuk kategori tersebut. Itu sejajar dengan peralihan yang lebih meluas dalam kalangan pengguna semasa wabak, ke arah pakaian yang lebih elastik dan longgar untuk dipakai di sekitar rumah. Dan ramai remaja masih memasukkan jenama olahraga ke dalam almari pakaian mereka walaupun mereka kembali ke sekolah dan pejabat.

Shein, raksasa fesyen e-dagang Cina iaitu dilaporkan menimbang pusingan pembiayaan pada penilaian kira-kira $100 bilionmenduduki tempat ketujuh untuk tempat kegemaran remaja untuk membeli pakaian, turun daripada tempat keenam pada musim gugur 2021 tetapi naik daripada tempat kelapan musim bunga lalu.

Wanita terus membelanjakan secara meluas lelaki untuk pakaian, menurut tinjauan Piper Sandler, manakala lelaki membelanjakan, secara purata, kira-kira $51 lebih banyak daripada wanita untuk kasut setiap tahun.

Amazon kekal sebagai tapak web kegemaran untuk membeli-belah secara keseluruhan, mengambil bahagian 53%, meningkat daripada 52% pada musim gugur lalu. Shein kekal di tempat kedua, tetapi bahagian keutamaan remaja jatuh kepada 8% daripada 9%. Peruncit lain dalam senarai itu ialah Nike, PacSun, Lululemon dan Puteri Pollydalam susunan itu.

Apabila ia datang kepada metaverse dan platform seperti Roblox atau Decentraland, 26% remaja melaporkan mereka memiliki sejenis peranti realiti maya, dengan hanya 5% menggunakannya setiap hari. Empat puluh lapan peratus berkata mereka sama ada tidak pasti atau tidak berminat dengan metaverse.

We wish to thank the writer of this post for this remarkable content

Remaja bimbang tentang ekonomi AS, tetapi mereka masih berbelanja untuk Nike dan Lululemon


Check out our social media accounts and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/