Rizab Persekutuan Dallas menamakan Lorie Logan presiden baharu untuk menggantikan Robert Kaplan

Rizab Persekutuan Dallas telah menamakan presiden baharu untuk menggantikan presidennya yang terdahulu, yang meletak jawatan tahun lalu di tengah-tengah kontroversi mengenai perdagangan saham.

Lorie K. Logan akan berkhidmat sebagai ketua cawangan bank pusat, menurut satu pengumuman Rabu.

Pemerhati bank pusat mengenali nama Logan dengan baik, kerana dia kini berkhidmat sebagai ketua meja dagangan penting New York Fed. Gelaran rasminya ialah pengurus Akaun Pasaran Terbuka Sistem, bermakna dia menyelia besar-besaran Fed $9 trilion kunci kira-kira bon dan aset lain.

Logan akan memikul tugas baharunya secara rasmi pada 22 Ogos.

Selain menjalankan operasi SOMA, Logan juga merupakan naib presiden Fed New York. Itu menjadikan dia tidak asing dengan mesyuarat Jawatankuasa Pasaran Terbuka Persekutuan penetapan kadar faedah. Logan juga mewakili Fed di Bank untuk Penyelesaian Antarabangsa.

Tindakan itu dilakukan selepas Robert Kaplan berundur dari jawatan itu Oktober lepas. Itu menyusuli skandal di seluruh Fed di mana beberapa pegawai berpangkat tinggi terlibat dalam perdagangan ekuiti dolar besar yang bertepatan dengan peletakan jawatan Kaplan dan persaraan awal Presiden Fed Boston Eric Rosengren.

Kenyataan bersama Thomas J. Falk dan Claudia Aguirre, yang mengetuai jawatankuasa pencarian presiden, berkata kumpulan itu sedang mencari seseorang yang boleh mengendalikan keperluan daerah itu, yang merangkumi Texas, utara Louisiana dan New Mexico.

“Kami menemui semua itu dan banyak lagi di Lorie Logan,” kata kenyataan itu. “Beliau telah menjadi pemimpin Kumpulan Pasaran yang berjaya di New York Fed, dan latar belakang pasaran kewangan yang mendalam serta kepakarannya dalam dasar monetari dan sistem kewangan menjadikannya layak untuk menyumbang dengan cara yang bermakna kepada isu dasar monetari FOMC. .”

“Lorie memahami bagaimana cabaran ekonomi semasa negara kita dan tindakan Fed memberi kesan kepada semua rakyat Amerika, dan akan berusaha ke arah ekonomi yang lebih kukuh untuk semua,” tambah pemimpin jawatankuasa itu.

Logan datang kepada Fed pada masa yang kritikal kerana penggubal dasar berusaha untuk menjinakkan inflasi berjalan menghampiri paras tertinggi 40 tahun. FOMC sudah ada meluluskan dua kenaikan kadar faedah tahun ini berjumlah 75 mata asas dan dijangka berterusan sepanjang tahun.

“Saya berharap dapat melibatkan diri dengan pemimpin perniagaan dan komuniti di seluruh Daerah Kesebelas dan mewakili semua orang yang bekerja keras di daerah itu di FOMC,” kata Logan. “Saya teruja untuk berpindah ke Texas dan terlibat dalam komuniti.”

Pengerusi Fed Jerome Powell mengalu-alukan Logan ke barisan, memanggilnya “seorang rakan sekerja yang dipercayai dan penjawat awam yang berdedikasi yang mempunyai kemahiran dan pengalaman luar biasa dengan pasaran kewangan yang kompleks telah memaklumkan keputusan kami dan membantu melaksanakan dasar monetari untuk menyokong ekonomi AS.”

Sejak Kaplan meletak jawatan, Meredith Black, yang merupakan naib presiden pertama di Dallas Fed, telah memegang jawatan sementara.

Pelantikan Logan adalah langkah kedua kakitangan Fed yang besar dalam minggu ini. Pada hari Selasa, Dewan Negara mengesahkan Lisa Cook sebagai gabenoryang menjadikannya wanita kulit hitam pertama yang memegang jawatan itu.

Pembetulan: Nama pertama Lorie Logan telah disalah eja dalam versi terdahulu.

We want to give thanks to the writer of this short article for this incredible material

Rizab Persekutuan Dallas menamakan Lorie Logan presiden baharu untuk menggantikan Robert Kaplan


Find here our social media profiles and other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/