Rumah agam Bel Air yang mencolok ini yang tersenarai pada harga $87.8 juta gagal dalam lelongan — dan kini penjualnya berang

Sebuah rumah agam moden yang mewah di Bel Air telah disenaraikan dengan harga $87.8 juta untuk lelongan minggu ini. Tetapi bidaan tertinggi datang hanya di bawah $45.8 juta, menurut penjual rumah itu, pakar dermatologi yang bertukar menjadi pemaju Alex Khadavi.

“Mengerikan, Mengerikan, Mengerikan!” ialah cara Khadavi mencirikan keputusan lelongan kepada CNBC. Dia memfailkan perlindungan kebankrapan Bab 11 dua minggu selepas meletakkan rumah itu di pasaran tahun lepas.

Walaupun kemudahan mencolok seperti gerai DJ tersembunyi yang menjulang keluar dari lantai ruang tamu dengan hidraulik, galeri kereta bersalut marmar hitam dan jambatan kaca dan marmar yang digantung di atas ruang legar, lelongan untuk hartanah di kawasan kejiranan mewah Los Angeles gagal. untuk memenuhi rizab $50 juta, jumlah terendah yang akan dilayan oleh Khadavi.

“Tiada siapa yang memberitahu saya perkara ini akan berlaku di bawah, di bawah tahap ini,” katanya.

Dr Khadavi duduk di atas gerai DJ yang naik dari bawah lantai di rumah specnya di Bel Air.

Joe Bryant

Khadavi – yang berhutang berpuluh juta dolar kepada beberapa pemiutang, menurut pemfailan mahkamah – berharap lelongan itu akan mencetuskan harga jualan yang cukup besar untuk menampung hutangnya. Tetapi doktor memberitahu CNBC dia tidak gembira kerana lelongan, yang berakhir pada petang Isnin, bertepatan dengan kejatuhan besar dalam kedua-dua ekuiti dan kripto.

Khadavi juga berkata beliau percaya perjanjiannya dengan pelelong, Concierge Auctions, menghalang syarikat itu daripada memulakan bidaan di bawah harga rizab. Jadi apabila lelongan lima hari dibuka, dia terkejut melihat rumah lelongan itu mula membida $10 juta di bawah harga terendah yang dia bersetuju untuk pertimbangkan. Penjual percaya bahawa titik permulaan yang lebih rendah daripada jangkaan menetapkan peringkat untuk apa yang berlaku seterusnya.

Tawaran datang perlahan dan pada hari terakhir lelongan bidaan tertinggi telah diterima, dan ia jatuh kira-kira $4.2 juta daripada rizab. Tawaran terakhir sebanyak $46.8 juta sebelum lelongan ditutup tidak tercapai.

Tangkapan skrin hasil lelongan daripada telefon bimbit Khadavi.

Alex Khadavi

Concierge Auctions tidak mempunyai sebarang komen mengenai kekeliruan Khadavi tentang mengapa tawaran bermula di bawah simpanannya. Pelelong tidak akan mendedahkan bilangan pembida yang sebenarnya membida dalam lelongan. Tetapi presiden syarikat itu, Chad Roffers, menawarkan kenyataan ini melalui e-mel:

“Selepas lelongan yang penuh semangat, bidaan ditutup dan tawaran tinggi berada di tangan Pemegang Amanah. Dengan lebih 80 persembahan yang layak dalam tempoh 60 hari yang lalu, kami yakin nilai pasaran telah disampaikan.”

Jambatan kaca dan marmar menghadap ke ruang tamu dan menuju ke sayap pemilik.

Marc & Tiffany Angeles / Kumpulan Aaron Kirman

Lazimnya, penjual tidak perlu menerima tawaran di bawah harga rizab, tetapi lelongan hartanah Khadavi, yang terletak di 777 Sarbonne Road, adalah sedikit lebih rumit kerana ia adalah sebahagian daripada prosiding kebankrapan. Khadavi memberitahu CNBC bahawa pada awal Jun tawaran tertinggi sedia ada untuk rumah itu akan dipertimbangkan oleh mahkamah dan jika ia diluluskan penjualan itu akan bergerak ke hadapan sama ada dia suka atau tidak.

Khadavi kini dalam perlumbaan untuk mencari tawaran yang melebihi bidaan teratas yang disampaikan dalam lelongan dan dia berkata dia sedang mempertimbangkan tindakan undang-undang terhadap pelelong untuk apa yang disebutnya sebagai lelongan “cacat”.

“Sejujurnya, saya tidak gembira,” kata ejen penyenaraian bersama Aaron Kirman dari Compass. “Kami mahu lebih.”

Tetapi Kirman berkata dia tidak percaya lelongan itu cacat. “Pada penghujung hari, pembida tertinggi ialah pembida tertinggi,” kata ejen itu, yang pernah terlibat dengan beberapa lelongan hartanah mewah.

Potongan harga hampir 50% bukanlah sesuatu yang luar biasa untuk hartanah mewah yang berada di pasaran untuk tempoh masa yang lama sebelum akhirnya pergi ke lelongan. Berdasarkan semakan CNBC tentang lelongan ultra-mewah baru-baru ini, empat rumah agam teratas yang pernah dijual di lelongan menyaksikan harga asalnya yang diminta dicincang sebanyak 68% atau lebih.

Perjanjian Bel Air akan termasuk yuran lelongan 5% yang diluluskan oleh mahkamah, yang akan dibayar oleh pembeli, menurut laman web pelelong. Itu akan menjadikan tawaran semasa hartanah itu kepada lebih daripada $48 juta. Jika penjualan itu mendapat kelulusan mahkamah, rumah agam itu akan menjadi rumah keempat termahal yang pernah dijual di lelongan.

We would love to give thanks to the writer of this post for this incredible web content

Rumah agam Bel Air yang mencolok ini yang tersenarai pada harga $87.8 juta gagal dalam lelongan — dan kini penjualnya berang


Find here our social media profiles as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/