Saham Bercampur Mendahului Minit Fed; Tuntutan Pengangguran Meningkat

Purata Perindustrian Dow Jones meningkat pada hari Rabu menjelang minit mesyuarat dasar terbaru Rizab Persekutuan. Saham Tesla meningkat lebih tinggi selepas Citigroup menaik taraf gergasi EV itu.
XSebelum Minit Fed dikeluarkan pada 2 petang ET, sentimen pengguna, pesanan barangan tahan lama, tuntutan pengangguran kali pertama, bacaan indeks pengurus pembelian dan jualan rumah baharu semuanya akan dikeluarkan pada waktu pagi. Pasaran saham akan ditutup pada hari Khamis untuk cuti Kesyukuran, diikuti dengan sesi dagangan yang dipendekkan pada hari Jumaat.

Tuntutan pengangguran awal, keluar pada 8:30 pagi ET, melonjak kepada 240,000 berbanding 222,000 pada minggu sebelumnya. Sementara itu, barangan tahan lama meningkat 1% pada bulan Oktober, lebih tinggi daripada anggaran Econoday 0.4%. PMI perkhidmatan mengukur 46.1, di bawah anggaran 48.0, dan PMI pembuatan mencapai 47.6, di bawah anggaran 50.0. Akhir sekali, jualan rumah baharu meningkat kepada 632,000 berbanding 603,000 pada bulan September. Jualan rumah baharu melebihi anggaran.

Autodesk (ADSK), HP (HPQ) dan Nordstrom (JWN) melaporkan pendapatan lewat Selasa, manakala Rusa (DE) pendapatan keluar pagi Rabu.

Saham Autodesk menjunam 9%, manakala saham HPQ merosot 3.5% dalam dagangan awal pagi. Saham Nordstrom jatuh 9.5%. Dan saham Deere melonjak 3% dalam perdagangan pagi.

Gergasi kenderaan elektrik Tesla (TSLA) didagangkan naik 5% pagi Rabu. Pemimpin teknologi Dow Jones epal (AAPL) dan Microsoft (MSFT) lebih tinggi selepas itu pasaran saham hari ini buka.

Papan Pendahulu IBD stok Arista Networks (ANET), KLA (KLAC), Teknologi Shoals (SHLS) dan Ulta Beauty (ULTA) — serta nama Dow Jones ulat bulu (KUCING) — adalah antara saham teratas untuk dibeli dan ditonton.

Arista Networks ialah sebuah Papan Pendahulu IBD saham dan merupakan IBD baru-baru ini Stok Hari Ini. Ulta Beauty telah dipaparkan dalam ruangan Saham Berhampiran Zon Beli minggu ini. Shoals adalah Pilihan Saham IBD 50 Khamis Untuk Dilihat.


Surat berita terkini IBD MarketDiem memberi anda idea yang boleh diambil tindakan untuk saham, pilihan dan kripto terus dalam peti masuk anda.


Dow Jones Hari Ini: Harga Minyak, Hasil Perbendaharaan

Selepas loceng pembukaan hari Rabu, Purata Perindustrian Dow Jones meningkat 0.3%, manakala S&P 500 naik 0.4%. Komposit Nasdaq yang berteknologi tinggi didagangkan naik 0.7% dalam aksi pagi.

Saham berkaitan China menunjukkan kekuatan awal, selepas laporan berita mengatakan Majlis Negara telah mengumumkan langkah rangsangan yang belum selesai, termasuk pemotongan nisbah keperluan rizab untuk bank China.

Antara dana dagangan bursapenjejak Nasdaq 100 Invesco QQQ Trust (QQQ) meningkat 0.7% awal Rabu, dan SPDR S&P 500 ETF (SPY) mendapat 0.5%.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun berdetik lebih rendah kepada 3.7% pagi Rabu.

Stok minyak berada di bawah sedikit tekanan kerana harga minyak berundur selepas lantunan semula pada hari Selasa. Niaga hadapan West Texas Intermediate turun lebih 3%, kepada bawah $79 setong walaupun selepas data industri menunjukkan stok minyak mentah AS jatuh lebih mendadak daripada jangkaan minggu lepas. Data inventori minyak mingguan rasmi akan dikeluarkan daripada EIA pada 10:30 pagi ET.

Stok gas asli menerima rangsangan apabila harga gas terus melonjak lebih tinggi. Niaga hadapan gas asli AS melonjak hampir 7% selepas Rusia memberi amaran selepas Rusia menuduh Ukraine mencuri gas daripada saluran paip, dan mengancam untuk menyekat penghantaran talian bekalan terakhir Rusia ke Eropah.

Perhimpunan Pasaran Saham

Pada hari Selasa, pasaran saham mencatatkan keuntungan yang kukuh. Komposit S&P 500 dan Nasdaq masing-masing meningkat 1.4%. Purata Perindustrian Dow Jones meningkat 1.2%.

Gambar Besar Selasa mengulas, “Walaupun baik untuk meletakkan wang untuk bekerja dalam pasaran saham semasa, kekalkan pendedahan anda pada bahagian konservatif dengan kedudukan kecil untuk bermula. Hanya kerana pasaran saham berada dalam aliran menaik yang disahkan tidak bermakna anda perlu melabur 100% . Dan jangan takut untuk mengambil keuntungan 10% jika anda memilikinya, memandangkan sifat pasaran yang tidak menentu.”

Sekarang adalah masa yang penting untuk membaca Ruangan The Big Picture IBD di tengah-tengah ketidaktentuan pasaran saham yang berterusan.


Lima Saham Dow Jones Untuk Dibeli Dan Tonton Sekarang


Saham Dow Jones Untuk Dibeli Dan Tonton: Caterpillar

Ahli Dow Jones Caterpillar hampir merampas semula asas pialanya 238 titik beli, mengikut Pengecaman corak IBD MarketSmith, dan kurang daripada 1% di bawah entri. CAT memperoleh 0.1% pada hari Rabu, didagangkan lebih tinggi bersama-sama dengan Deere. Saham masih berada di bawah titik belian mereka.

Stok CAT mempunyai 95 yang mengagumkan daripada 99 Penilaian Komposit IBD yang sempurna, mengikut Semakan Stok IBD.


4 Saham Pertumbuhan Teratas Untuk Diperhatikanrent Perhimpunan Pasaran Saham


Saham Teratas Untuk Dibeli Dan Tonton: Arista, KLA, Shoals, Ulta

Papan Pendahulu IBD saham Arista Networks bergerak lebih jauh di atas asas bergelombang 132.97 titik beli selepas kenaikan 1.1% pada hari Selasa. Saham ANET meningkat 0.1% pada hari Rabu.

KLA menghampiri mata belian 392.60 cawan dengan pemegang di tengah-tengah kenaikan 2.7% pada hari Selasa. Secara tidak wajar, garisan kekuatan relatif saham mencecah paras tertinggi baharu minggu lepas, petanda prestasi luar biasa berbanding S&P 500. Saham KLAC susut 0.5% pada hari Rabu.

Shoals Technologies masih berada di luar julat belian melepasi mata belian 28.57 selepas penurunan ketiga berturut-turut pada hari Selasa. Zon belian 5% mendahului pada 30. Tunggu penarikan balik yang teratur ke dalam julat belian sebelum mempertimbangkan pembelian saham. Saham SHLS naik 1% pada awal Rabu.

Ulta Beauty telah keluar daripada julat belian pada hari Selasa, meningkat hampir 2%. Zon belian 5% melepasi mata belian 426.99 dalam a cawan dengan pemegang berjalan sehingga 448.34. Ulta melaporkan keputusan suku ketiga pada 1 Disember. Saham itu didagangkan turun 0.3% pada hari Rabu.


Sertai pakar IBD sambil mereka menganalisis saham terkemuka dalam rali pasaran saham semasa di IBD Live


Saham Tesla

saham Tesla naik 1.2% pada hari Selasa, menamatkan penurunan berturut-turut empat hari yang menyaksikan saham mencecah paras terendah sejak 23 Nov. 2020. Saham itu mencapai harga rendah baharu 52 minggu pada hari Isnin pada 167.54. Saham Tesla adalah sekitar 57% daripada paras tertinggi 52 minggu mereka dan jauh di bawah garis purata bergerak 50 dan 200 hari mereka.

Saham gergasi EV itu didagangkan naik 5% pagi Rabu selepas Citigroup menaik taraf saham daripada jualan kepada neutral, meningkatkan sasaran harga daripada 141.33 kepada 176.

Pemimpin Dow Jones: Apple, Microsoft

Antara Saham Dow Jones, saham Apple melantun semula 1.5% pada hari Selasa dan masih bertahan di atas garisan 50 hari yang dirampas semula baru-baru ini. Stok adalah kira-kira 20% daripada paras tertinggi 52 minggu. Saham itu didagangkan naik 0.8% pada hari Rabu, sebagai Pekerja Foxconn bertempur dengan pegawai polis. Foxconn ialah kilang pemasangan iPhone terbesar di China.

Microsoft meningkat 1.2% pada hari Selasa, menambah kepada keuntungan hari Isnin. Saham terus dipegang di atas garisan 50 hari. Gergasi perisian itu kekal lebih daripada 30% daripada harga tertinggi selama 52 minggu. Saham Microsoft meningkat 0.6% pagi Rabu.

Pastikan anda mengikuti Scott Lehtonen di Twitter di @IBD_SLehtonen untuk maklumat lanjut mengenai saham pertumbuhan dan Purata Perindustrian Dow Jones.

AWAK JUGA MUNGKIN MENYUKAI:

Saham Pertumbuhan Teratas Untuk Dibeli Dan Tonton

Ketahui Cara Mengatur Masa Pasaran Dengan Strategi Pasaran ETF IBD

Cari Pelaburan Jangka Panjang Terbaik Dengan Pemimpin Jangka Panjang IBD

MarketSmith: Penyelidikan, Carta, Data Dan Bimbingan Semua Dalam Satu Tempat

Cara Menyelidik Stok Pertumbuhan: Mengapa Alat IBD Ini Memudahkan Pencarian Stok TeratasWe would like to give thanks to the writer of this write-up for this remarkable web content

Saham Bercampur Mendahului Minit Fed; Tuntutan Pengangguran Meningkat


You can find our social media accounts as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/