Saham Lebih Rendah Selepas Data Ekonomi Utama

Purata Perindustrian Dow Jones berbalik arah lebih tinggi pagi Khamis selepas tuntutan pengangguran kali pertama turun tanpa diduga, jualan runcit meningkat dan penunjuk kilang jatuh. Sementara itu, hasil Perbendaharaan 10 tahun kekal di puncak mencecah paras tertinggi 11 tahun Jun.
XTuntutan pengangguran awal Jabatan Buruh turun kepada 213,000. Mereka dijangka meningkat kepada 228,000 berbanding 222,000 pada minggu sebelumnya. Dan jualan runcit AS meningkat 0.3% pada Ogos berbanding Julai, dengan mudah mengatasi anggaran Econoday yang menjangkakan jumlah jualan tidak berubah. Tetapi indeks pembuatan Philadelphia Fed mencatatkan -9.9, jauh di bawah bacaan 3.1 yang dijangkakan.

Di tempat lain, perjanjian tentatif telah dicapai untuk mengelakkan mogok pekerja kereta api seawal hari Jumaat, Pentadbiran Biden mengumumkan. Berita itu mengangkat saham rel seperti CSX (CSX) dan Kesatuan Pasifik (UNP) selepas mereka tenggelam hari Rabu.

Adobe (ADBE) melaporkan pendapatan suku tahunan yang lebih baik daripada jangkaan, tetapi hasil sedikit tersasar apabila syarikat mengeluarkan keputusan sebelum pembukaan dan bukannya laporan lazimnya selepas penutupan. Sebabnya ialah gergasi perisian itu mengesahkan ia membeli firma kerjasama reka bentuk dalam talian Figma dengan harga $20 bilion. Saham ADBE turun 13%.

Ketua kenderaan elektrik Tesla (TSLA) didagangkan naik 1% Khamis. Antaranya Perindustrian Dow Jonesraksasa teknologi epal (AAPL) dan Microsoft (MSFT) lebih rendah selepas itu pasaran saham hari ini buka.

Dalam ketidaktentuan semasa pasaran, Arista Networks (ANET), DoubleVerify (DV), Rangkaian Palo Alto (PANW) dan Storan Tulen (PSTG) — serta saham Dow Jones Chevron (CVX) — adalah antara saham teratas untuk dibeli dan ditonton. Perlu diingat bahawa ketidaktentuan pasaran yang meningkat adalah sebab yang baik untuk pelabur menjadi lebih defensif, terutamanya selepas terjunan pasaran pada hari Selasa.

DoubleVerify ialah sebuah Papan Pendahulu IBD stok. Chevron dan Palo Alto adalah dipaparkan dalam ruangan Saham Berhampiran Zon Beli minggu ini.

Dow Jones Hari Ini: Hasil Perbendaharaan, Harga Minyak

Selepas loceng pembukaan Khamis, Purata Perindustrian Dow Jones berbalik daripada kerugian awal kepada meningkat 0.25%, manakala S&P 500 meningkat 0.1%. Komposit Nasdaq yang berteknologi tinggi memperoleh 0.1% dalam aksi pagi.

Antara dana dagangan bursapenjejak Nasdaq 100 Invesco QQQ Trust (QQQ) naik 0.2%, dan SPDR S&P 500 ETF (SPY) meningkat 0.15% dalam dagangan awal.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun meningkat lebih tinggi kepada 3.45% pagi Khamis. Pada hari Selasa, hasil Perbendaharaan 10 tahun mencatat paras penutupan tertinggi sejak 14 Jun dan hanya sedikit daripada paras tertinggi 11 tahun sebanyak 3.48% yang ditetapkan pada 14 Jun.

Harga minyak AS merosot lebih daripada 1% pada awal Khamis, kerana niaga hadapan West Texas Intermediate didagangkan sekitar $87 setong. Niaga hadapan gas asli merosot 6% apabila mogok kereta api dielakkan, yang bermaksud penghantaran arang batu tidak akan terganggu. Niaga hadapan Natgas melonjak 9% pada hari Rabu.


Dapatkan Akses Percuma Ke IBD MarketSmith Selama Satu Minggu


Perhimpunan Pasaran Saham Di Bawah Tekanan

Pada hari Rabu, Nasdaq Composite mendahului, meningkat 0.7%. S&P 500 mengumpul keuntungan 0.3%, manakala Purata Perindustrian Dow Jones naik hanya 0.1%.

Ruangan The Big Picture hari Rabu mengulas, “Tenaga terus meningkat No. 1 dalam jadual penyelidikan saham IBD dari segi prestasi jangka pertengahan dan jangka panjang. Sektor ini meningkat 4% pada hari Selasa pada asas wajaran harga. Mengesahkan tindakan kenaikan harga: Tenaga Pilih Sektor SPDR (XLE) naik 2.8% lebih tinggi di tengah-tengah kenaikan keempat niaga hadapan minyak mentah dalam lima sesi kepada $88.98 setong. Perkhidmatan Minyak VanEck (OIH) berlari di hadapan 3.6%.

Cara terbaik untuk mencari kepimpinan pasaran saham baru muncul adalah dengan menggunakan garis kekuatan relatif. Garis RS mengukur prestasi harga saham berbanding S&P 500. Jika saham mengatasi prestasi pasaran yang lebih luas, garisan RS bersudut ke atas. Jika saham ketinggalan pasaran luas, garisan akan menunjukkan lebih rendah.

Garis RS diplot pada semua carta IBD dan MarketSmith. Selain itu, Penyaring Saham IBD termasuk senarai saham yang dinilai tinggi dengan garis kekuatan relatif pada paras tertinggi baharu. MarketSmith juga mempunyai senarai “RS Blue Line Dot”, yang menayangkan baris RS pada tahap tertinggi baharu. (IBD MarketSmith menyediakan akses percuma selama seminggu penuh.)

Jika anda baru menggunakan IBD, pertimbangkan untuk melihatnya sistem perdagangan saham dan BOLEH SLIM asas. Mengenali corak carta adalah satu kunci kepada garis panduan pelaburan. IBD menawarkan pelbagai jenis senarai saham pertumbuhanseperti Papan pendahulu dan SwingTrader.

Pelabur juga boleh membuat senarai pantau, mencari syarikat yang hampir a titik beliatau bangunkan skrin tersuai di IBD MarketSmith.


Lima Saham Dow Jones Untuk Dilihat Sekarang


Saham Dow Jones Untuk Dilihat: Chevron

Saham Dow Jones Chevron meningkat 2.4%, sekali lagi menghampiri secawan dengan mata belian terkini pemegang pada 166.93 — menurut IBD MarketSmith analisis carta — di tengah-tengah prestasi kukuh oleh saham tenaga setakat tahun ini. Saham turun 1.45% pada awal Khamis.

Stok CVX menunjukkan 97 yang kuat daripada 99 yang sempurna Penilaian Komposit IBD, mengikut Semakan Stok IBD. Pelabur boleh menggunakan Penarafan Komposit IBD untuk mengukur kualiti metrik asas dan teknikal saham dengan mudah.


3 Saham Pertumbuhan Teratas Untuk Dibeli Dan Diperhatikanrent Perhimpunan Pasaran Saham


Saham Teratas Untuk Ditonton: Arista, DoubleVerify, Palo Alto Networks, Pure Storage

Arista Networks telah menambah pemegang ke pangkalan dua bawah, meletakkan kemasukan yang betul pada 132.97, menurut IBD MarketSmith analisis carta. Kemasukan awal pada 126.80 juga sedang dimainkan. Garis kekuatan relatif Arista adalah hampir kepada paras tertinggi. Saham ANET turun sedikit pada awal Khamis.

Stok Papan Pendahulu IBD DoubleVerify memegang melebihi mata belian 28.07 dalam asas terendah. Saham berada dalam zon belian 5% yang meningkat kepada 29.47. Saham DV kehilangan 2% pagi Khamis.

Pemimpin keselamatan siber, Palo Alto Networks menghampiri mata belian 193.01 dalam secawan dengan pemegang walaupun kejatuhan 0.5% pada hari Rabu. Kemasukan awal sekitar 187 wujud kerana garis arah aliran, menurut Papan Pendahulu IBD ulasan. Saham kehilangan hampir 1% pada hari Khamis.

Pure Storage menghampiri mata belian 31.62 dalam cawan dengan pemegang. Sementara itu, kemasukan awal juga sedang dimainkan selepas saham bergerak di atas garis aliran menurun dalam pemegang itu. Saham turun lebih daripada 1% pada hari Khamis.


Sertai pakar IBD sambil mereka menganalisis saham terkemuka dalam rali pasaran saham semasa di IBD Live


Saham Tesla

saham Tesla meningkat 3.6%, melantun semula daripada tergelincir 4% pada hari Rabu. Saham menuntut semula talian 200 hari mereka, yang baru sahaja mereka tinggalkan. Syarikat gergasi kenderaan elektrik itu memperoleh 1% pagi Khamis.

Saham adalah kira-kira 27% daripada paras tertinggi 52 minggu mereka.

Pemimpin Dow Jones: Apple, Microsoft

Antara Saham Dow Jones, saham Apple meningkat 1% pada hari Rabu, memulihkan sebahagian kecil daripada kejatuhan 5.9% pada hari Selasa. Mereka kekal di bawah talian 50 hari dan 200 hari mereka. Stok berada kira-kira 14% dari titik beli pada 176.25 daripada cawan dengan pemegang. Saham epal susut 0.3% pada hari Khamis.

Microsoft meningkat lebih tinggi pada hari Rabu, gagal mendapatkan semula sebahagian besar daripada slaid 5.5% pada hari Selasa. Gergasi perisian itu kekal di bawah garisan 50 hari dan 200 harinya. Saham adalah kira-kira 28% daripada paras tertinggi 52 minggu mereka. Saham Microsoft jatuh 1.2% pagi Khamis.

Pastikan anda mengikuti Scott Lehtonen di Twitter di @IBD_SLehtonen untuk maklumat lanjut mengenai saham pertumbuhan dan Purata Perindustrian Dow Jones.

AWAK JUGA MUNGKIN MENYUKAI:

Saham Pertumbuhan Teratas Untuk Dibeli Dan Tonton

Ketahui Cara Mengatur Masa Pasaran Dengan Strategi Pasaran ETF IBD

Cari Pelaburan Jangka Panjang Terbaik Dengan Pemimpin Jangka Panjang IBD

MarketSmith: Penyelidikan, Carta, Data Dan Bimbingan Semua Dalam Satu Tempat

Cara Menyelidik Stok Pertumbuhan: Mengapa Alat IBD Ini Memudahkan Pencarian Stok TeratasWe want to say thanks to the author of this post for this outstanding web content

Saham Lebih Rendah Selepas Data Ekonomi Utama


Check out our social media accounts and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/