Saham Melompat Apabila Hasil Jatuh; Apa yang perlu dilakukan sekarang

Niaga hadapan Dow Jones jatuh sedikit semalaman, bersama dengan niaga hadapan S&P 500 dan niaga hadapan Nasdaq. Indeks utama melantun dengan kukuh pada hari Rabu apabila hasil Perbendaharaan jatuh daripada paras tertinggi 12 tahun apabila Bank of England meneruskan pembelian bon.
XBiogen (BIIB) dan rakan kongsi Jepun Eisai melaporkan ubat Alzheimer mereka mengurangkan penurunan kognitif dalam percubaan peringkat akhir. Saham BIIB melonjak 40%.

Eli Lilly (LLY) jurang sehingga titik beli pada berita Biogen. Lilly sedang mengusahakan rawatan Alzheimer yang serupa.

Farmaseutikal Vertex (VRTX) membuat pergerakan menaik, bersama-sama dengan Farmaseutikal Regeneron (REGN). Begitu juga pengedar dadah Kesihatan Kardinal (CAH). DoubleVerify (DV), Tenaga Cheniere (LNG) dan Albemarle (ALB) sedang menunjukkan tindakan yang positif.

epal (AAPL) dijual pada pagi Rabu atas laporan bahawa ia mengekang pengeluaran iPhone. Tetapi saham AAPL ditutup jauh dari paras terendah sesi. Pembuat cip iPhone Apple kebanyakannya pulih kepada sedikit perubahan.

Stok VRTX dan DoubleVerify dihidupkan Papan Pendahulu IBD. Stok Vertex, Albemarle dan DV ada pada IBD 50. Stok Vertex dan ALB ada pada Topi Besar IBD 20.

Niaga Hadapan Dow Jones Hari Ini

Niaga hadapan Dow Jones jatuh 0.1% berbanding nilai saksama. Niaga hadapan S&P 500 susut 0.1% dan niaga hadapan Nasdaq 100 susut 0.2%.

Ingat tindakan semalaman itu Niaga hadapan Dow dan di tempat lain tidak semestinya diterjemahkan ke dalam perdagangan sebenar dalam biasa seterusnya pasaran saham sesi.


Sertai pakar IBD sambil mereka menganalisis saham yang boleh diambil tindakan dalam perhimpunan pasaran saham di IBD Live


Pasaran Saham Rabu

Pasaran saham dibuka bercampur-campur tetapi tidak lama kemudian mengambil momentum, akhirnya mempunyai sesi yang jelas positif.

Bank of England mengumumkan awal Rabu bahawa ia akan membeli bon British jangka panjang, satu dasar besar yang diterbalikkan. Hasil emas telah melonjak dalam beberapa hari kebelakangan ini manakala pound telah menjunam apabila Perdana Menteri UK baharu Liz Truss mengumumkan rancangan untuk meningkatkan pinjaman yang besar.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun, yang baru sahaja mendahului 4% semalaman, jatuh mendadak pada langkah BoE. Itu, seterusnya, mendorong lantunan pasaran saham yang telah lama ditunggu-tunggu.

Purata Perindustrian Dow Jones meningkat 1.9% pada hari Rabu dagangan pasaran saham. Indeks S&P 500 meningkat hampir 2%. Komposit Nasdaq melonjak lebih 2%. Russell 2000 bermodal kecil melonjak 3.2%.

Apple dilaporkan adalah mengekang rancangan pengeluaran iPhone, kerana peningkatan permintaan yang dijangka nampaknya tidak menjadi kenyataan. Titan teknologi Dow memberitahu pembekal bahawa ia menyasarkan untuk membuat 90 juta telefon bimbit, rata berbanding tahun sebelumnya. Saham Apple akhirnya ditutup turun 1.3% kepada 149.84 selepas tergelincir kepada 144.84 intraday.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun jatuh 27 mata asas kepada 3.7%. Dalam dagangan semalaman, hasil Perbendaharaan 10 tahun secara ringkas mencecah paras tertinggi 12 tahun sebanyak 4.005% sebelum pelan pembelian bon BoE.

Dolar jatuh kukuh pada hari Rabu, tetapi hanya memberikan sebahagian daripada keuntungan besarnya dalam beberapa hari yang lalu. Dolar AS telah melonjak sepanjang tahun lalu.

ETF

Antaranya ETF terbaikInnovator IBD 50 ETF (FFTY) melonjak 3.7%. ETF Sektor Perisian Teknologi Memperluas iShares (IGV) meningkat 2.2%. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) meningkat 1.3%.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) melonjak 4.6%. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) melonjak 4.8%. The Energy Select SPDR ETF (XLE) meningkat 4.4% dan Financial Select SPDR ETF (XLF) meningkat 2%. Dana SPDR Sektor Pilihan Penjagaan Kesihatan (XLV) memperoleh 2.2%. Saham LLY ialah pegangan utama XLV.

Mencerminkan saham cerita yang lebih spekulatif, ARK Innovation ETF (ARKK) melonjak 4.7% dan ARK Genomics ETF (ARKG) melonjak 6%.


Lima Saham Cina Terbaik Untuk Ditonton Sekarang


Saham Untuk Dilihat

Saham LLY melonjak 7.5% kepada 334.38, melepasi purata pergerakan 50 hari dan garis aliran menurun. Dalam sehari, saham mencecah 341.70, mengatasi 335.43 asas rata mata beli sebelum ditutup pada separuh bawah julat hariannya. The garis kekuatan relatif, sudah berada di paras tertinggi, berduri lagi. Namun, kenaikan jurang telah bergelut dalam pasaran beruang.

Berita ubat Alzheimer peringkat akhir positif Biogen adalah petanda positif untuk rawatan Lilly sendiri dalam ujian klinikal. Tetapi bagaimanakah harga pasaran dalam berita yang menggalakkan untuk ubat saingan, terutamanya memandangkan perjuangan bersejarah untuk mencari rawatan Alzheimer yang berkesan? Namun, secara keseluruhan, saluran paip Lilly kelihatan teguh, dengan penganalisis menjangkakan jualan besar-besaran daripada ubat obesiti baharu.

Saham VRTX meningkat 2.7% kepada 292.41, menghapuskan garisan 50 hari dan garis arah alirannya, memancarkan kemasukan yang agresif. Stok Vertex mempunyai 306.05 titik beli dari tapak rata, mengikut MarketSmith. Barisan RS untuk saham VRTX berada pada paras tertinggi baharu. Pada hari Selasa, Vertex meningkat 2.9% pada berita positif untuk rawatan penyuntingan gennya, dengan Crispr Therapeutics (CRSP), untuk anemia sel sabit dan penyakit darah lain.

Saham REGN naik 1.5% kepada 705.42, ditutup betul-betul di bawah garis aliran menurun selepas membersihkan tahap intraday itu. Saham Regeneron semakin kukuh selepas melonjak ke paras tertinggi pada awal September berdasarkan data klinikal positif untuk ubat Eylea yang telah diluluskan. Talian RS berada pada paras tertinggi dua tahun.

Saham Cardinal Health meningkat 4.65% kepada 69.29, memecahkan aliran menurun pendek dan membersihkan purata pergerakan 21 hari. Itu memanjangkan lantunan hari Selasa daripada purata bergerak 50 hari. Saham CAH mungkin membentuk penyatuan baharu selepas berlumba lebih tinggi pada bulan Julai dan Ogos.

Saham DoubleVerify meningkat 2.9% kepada 27.85, terus melantun daripada garisan 50 hari, walaupun dalam volum ringan. Saham DV menawarkan kemasukan yang agresif pada awal September, tetapi tidak lama kemudian ditarik balik dengan pasaran. Talian RS berada pada paras tertinggi 10 bulan.

Saham LNG melonjak 6.8% kepada 162.97, memperoleh semula purata pergerakan 50 hari dan garis 21 hari. Cheniere Energy dan permainan LNG lain nampaknya mempunyai kisah pertumbuhan jangka panjang.

Saham ALB meningkat 3.1% kepada 277.95 terus mendapat sokongan daripada garisan 50 hari. Walaupun secara teknikalnya menghampiri titik belian lama, pelabur mungkin mahu melihat bentuk asas baharu, atau mungkin berhenti seketika sebelum melantun lebih tinggi.

Analisis Pasaran Saham

Pasaran saham akhirnya mendapat lantunan sebenar untuk sesi penuh. Indeks utama meningkat kukuh pada hari Rabu sebagai tindak balas kepada hasil Perbendaharaan yang menjunam dan kejatuhan dolar. Treasuries bertindak balas terhadap langkah Bank of England untuk membeli sementara bon British.

Seperti yang ditunjukkan oleh Bank of England, bank pusat boleh membalikkan dasar dengan cepat apabila pasaran kewangan menghadapi tekanan. Jadi ada kemungkinan bahawa dasar Fed boleh, pada satu ketika, berubah secara mendadak. Tetapi Fed kelihatan selesa dengan “hanya” pasaran beruang, dan bersedia mengambil risiko kemelesetan yang jelas.

Walau apa pun, lantunan pasaran tidak begitu mengejutkan memandangkan keadaan terlebih jual, sentimen menurun yang meningkat dan faktor lain. Indeks utama masih berada pada paras terendah pasaran menurun. Pelabur harus mencari tanda-tanda kekuatan pasaran yang sebenar.

A hari susulan untuk mengesahkan percubaan rali baharu akan menjadi isyarat positif, walaupun pelabur masih perlu berhati-hati dalam senario sedemikian. Hari susulan pada satu atau lebih daripada indeks utama masih beberapa hari lagi pada masa hadapan.

Sebagai perkara praktikal, sebarang lantunan semula pasaran saham mungkin akan bergantung pada sama ada hasil Perbendaharaan terus berundur. Tetapi hasil Perbendaharaan mungkin akan kekal dalam aliran menaik selagi Rizab Persekutuan secara agresif menaikkan kadar.


Masa Pasaran Dengan Strategi Pasaran ETF IBD


Apa yang perlu dilakukan sekarang

Sudah begitu lama sejak pasaran mengalami hari yang kukuh sehingga pelabur perlu mengekalkan perspektif. Ia masih pasaran beruang. Indeks utama berada tepat pada tahap rendah. Saham berada di bawah rahmat hasil Perbendaharaan, yang merupakan belas kasihan Rizab Persekutuan. Tetapi Fed mengambil mentaliti Cobra Kai: “Serang dahulu. Serang kuat. Tiada belas kasihan.”

Dalam persekitaran itu, pelabur secara amnya harus menunggu tanda-tanda bahawa kenaikan harga semakin meningkat.

Jika anda membuat keputusan untuk membeli saham berkelip isyarat beli, seperti Eli Lilly atau Vertex, pertimbangkan untuk menganggapnya sebagai dagangan swing, mengambil keuntungan sebahagian atau penuh dengan cepat. Risiko pembalikan adalah sangat tinggi, terutamanya jika pasaran meneruskan jualan.

Percubaan rali pasaran ialah sedang dijalankan. Oleh itu, pelabur harus membuat senarai pantauan mereka. Tumpukan pada kekuatan relatif, memberi perhatian khusus kepada saham di atas atau menguji tahap utama seperti purata bergerak 50 hari.

Baca Gambar yang besar setiap hari untuk kekal selari dengan hala tuju pasaran dan saham dan sektor terkemuka.

Sila ikuti Ed Carson di Twitter di @IBD_ECarson untuk kemas kini pasaran saham dan banyak lagi.

AWAK JUGA MUNGKIN MENYUKAI:

Ingin Mendapat Untung Cepat Dan Mengelakkan Kerugian Besar? Cuba SwingTrader

Saham Pertumbuhan Terbaik Untuk Dibeli Dan Tonton

IBD Digital: Buka Kunci Senarai Stok Premium, Alat Dan Analisis IBD Hari Ini

Tesla Vs. BYD: EV Giant Mana Yang Lebih Baik Beli?We want to thank the author of this write-up for this remarkable web content

Saham Melompat Apabila Hasil Jatuh; Apa yang perlu dilakukan sekarang


We have our social media pages here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/