Saham membuat pergerakan terbesar dalam prapasaran: Nike, Spirit Airlines, Occidental Petroleum dan banyak lagi

Lihat beberapa penggerak terbesar dalam prapasaran:

Nike (NKE) – Nike jatuh 2.4% dalam dagangan prapasaran walaupun dilaporkan keuntungan dan hasil suku tahunan yang lebih baik daripada jangkaan. Pembuat pakaian dan kasut sukan itu meramalkan pendapatan suku semasa di bawah anggaran penganalisis di tengah-tengah peningkatan aktiviti promosi dan gangguan berterusan dalam pasaran Chia yang menguntungkan.

Syarikat Penerbangan Spirit (JIMAT) – Spirit menambah 4% dalam prapasaran apabila pertempuran untuk membeli syarikat penerbangan itu semakin sengit. JetBlue (JBLU) menjawab Kumpulan Frontier (ULCC) tawaran dipertingkatkan terkini oleh mempermanis tawarannya sendiri, menambah pra-pembayaran bulanan sebanyak 10 sen sesaham antara Januari 2023 dan penutupan urus niaga, serta kenaikan yuran pemecahan $50 juta kepada $400 juta dan bayaran $2.50 sesaham apabila perjanjian itu diluluskan. Frontier meningkat 2.7%, manakala JetBlue mengenepi lebih rendah sebanyak 0.3%.

Morgan Stanley (CIK), Goldman Sachs (GS), Bank of America (BAC), Wells Fargo (WFC) – Bank-bank ini menaikkan dividen mereka selepas lulus ujian tekanan tahunan mereka, tetapi JPMorgan Chase (JPM) dan Citigroup (C) memastikan pembayaran mereka tidak berubah. Morgan Stanley memperoleh 3.3% dalam tindakan prapasaran, Goldman meningkat 1.7%, Bank of America menambah 1.1% dan Wells Fargo memperoleh 0.7%.

Petroleum Barat (OXY) – Occidental Petroleum memperoleh 4% dalam dagangan prapasaran selepas Berkshire Hathaway (BRK.B) mendedahkan pembelian tambahan saham Occidental Petroleum, meningkatkan pegangannya kepada 16.4%.

Pasaran Robinhood (HOOD) – Robinhood jatuh 3.7% dalam tindakan prapasaran selepas Ketua Pegawai Eksekutif FTX Sam Bankman-Fried melemparkan air sejuk pada laporan Bloomberg bahawa FTX mungkin berminat untuk membeli syarikat platform dagangan itu. Bankman-Fried memberitahu CNBC bahawa walaupun dia kagum dengan Robinhood dan teruja dengan potensi perkongsian, tiada rundingan M&A yang aktif berlaku.

Jefferies Kewangan (JEF) – Jefferies susut 4.4% dalam prapasaran selepas keuntungan suku tahunan kurang daripada ramalan penganalisis, walaupun hasil firma pelaburan itu melebihi anggaran. Hasil turun 30% daripada setahun lalu di tengah-tengah apa yang Jefferies panggil persekitaran pasaran modal yang “mencabar”.

Pasir Las Vegas (LVS), Wynn Resorts (WYNN) – Saham pengendali kasino bergerak lebih tinggi dalam prapasaran apabila China melonggarkan peraturan kuarantin Covid-19 untuk ketibaan antarabangsa. Las Vegas Sands meningkat 6.3%, manakala Wynn Resorts melonjak 6.5%.

Playtika (PLTK) – Pembangun permainan mudah alih yang berpangkalan di Israel menyaksikan sahamnya meningkat 3.2% dalam dagangan prapasaran berikutan laporan Axios bahawa Joffre Capital membeli pegangan majoriti.

Sains Roivant (ROIV) – Saham syarikat biofarmaseutikal melonjak 7.9% dalam prapasaran selepas ia melancarkan syarikat bioteknologi baharu yang dipanggil Priovant Therapeutics dengan kerjasama Pfizer (PFE). Pfizer akan memegang 25% kepentingan dalam Priovant, yang akan memberi tumpuan kepada terapi baru untuk penyakit autoimun.

Kepingan salji (SALJI) – Kepingan salji memperoleh 3.4% dalam tindakan prapasaran selepas Jefferies menaik taraf saham syarikat pengkomputeran awan itu kepada “beli” daripada “tahan.” Jefferies menyukai potensi pertumbuhan Snowflake dan menyatakan asasnya yang “pejal batu” dan pelaksanaan “hampir sempurna”. Snowflake telah memperoleh lebih daripada 32% semasa kemenangan berturut-turut lima sesi sebelum berundur 2.2% semalam.

We want to give thanks to the author of this post for this amazing material

Saham membuat pergerakan terbesar dalam prapasaran: Nike, Spirit Airlines, Occidental Petroleum dan banyak lagi


Our social media profiles here as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/