Saham membuat pergerakan terbesar sebelum pasaran: Wendy’s, Krispy Kreme, Perrigo dan banyak lagi

Lihat syarikat yang membuat tajuk berita sebelum loceng:

Wendy’s (WEN) –Wendy’s melaporkan keuntungan larasan sebanyak 17 sen sesaham, 1 sen di bawah anggaran, dengan hasil dan jualan kedai yang sama turut kehilangan ramalan penganalisis. Rangkaian restoran melihat kesan negatif daripada kos yang lebih tinggi untuk bekalan dan buruh, dan sahamnya merosot 3.4% dalam dagangan prapasaran.

Krispy Kreme (DNUT) – Krispy Kreme memperoleh 1.6% dalam prapasaran selepas mengatasi anggaran garis atas dan bawah untuk suku terbaharunya. Metrik “jualan setiap hab” rantaian donat melonjak 49.2% untuk pasaran antarabangsa dan 19.4% untuk AS dan Kanada.

Perrigo (PRGO) – Perrigo jatuh 4.1% dalam dagangan prapasaran selepas melaporkan suku bercampur, dengan keuntungan larasan sebanyak 33 sen sesaham kurang daripada anggaran konsensus 42 sen. Walau bagaimanapun, pembuat ubat tanpa kaunter itu melaporkan hasil yang lebih baik daripada jangkaan dan meningkatkan tinjauan tahun penuhnya selepas menyelesaikan pemerolehan syarikat penjagaan kesihatan pengguna HRA Pharma awal bulan ini.

Roblox (RBLX) – Roblox mencatatkan kerugian yang lebih luas daripada jangkaan untuk suku terbaharunya serta jualan yang tidak sesuai dengan ramalan Jalanan. Syarikat platform permainan itu juga berkata ia menjangkakan kerugian akan berterusan untuk masa hadapan yang boleh dijangka, apabila perbelanjaan meningkat dan permintaan akibat pandemik meningkat pudar. Roblox jatuh 1.1% dalam tindakan prapasaran, mengurangkan kerugian 10% di luar jam lebih awal.

Perisian Perpaduan (U) – Unity Software menjunam 23% dalam prapasaran, selepas pembangun perisian permainan video mengeluarkan panduan hasil yang lebih lemah daripada jangkaan. Kerugian suku tahunan terkininya sepadan dengan anggaran, tetapi jualannya tidak mendapat konsensus.

Coinbase (COIN) – Coinbase merosot 14.4% dalam dagangan prapasaran selepas ia melaporkan kerugian suku tahunan yang tidak dijangka. Pengendali pertukaran mata wang kripto kehilangan $1.98 sesaham untuk suku terbarunya, berbanding ramalan konsensus keuntungan 18 sen sesaham. Coinbase mencatatkan penurunan dalam pengguna di tengah-tengah kemerosotan yang berterusan dalam pasaran crypto.

Petroleum Barat (OXY) – Occidental Petroleum menambah 1.3% dalam tindakan prapasaran berikutan rentak pendapatan bagi suku terbaharunya, dibantu oleh lonjakan harga minyak. Occidental ialah saham paling untung dalam kalangan saham S&P 500, dengan peningkatan lebih daripada dua kali ganda tahun ini.

Toyota (TM) – Toyota berkata keuntungannya untuk tahun fiskal semasa boleh mencecah 20% disebabkan lonjakan kos bahan mentah. Pembuat kereta itu berkata ia akan bekerjasama dengan pembekal untuk menghasilkan bahan alternatif dan cara lain untuk mengurangkan perbelanjaan. Saham jatuh 2.2% dalam dagangan prapasaran.

SebenarSebenar (REAL) – RealReal meningkat 9.3% dalam prapasaran selepas penjual barangan mewah terpakai melaporkan jualan suku tahunan lebih baik daripada jangkaan. Ia memang melaporkan kerugian yang lebih luas daripada jangkaan, tetapi ia berkata ia bersedia untuk mendapat manfaat daripada trend inflasi dalam harga barangan mewah baharu.

Blok H&R (HRB) – Blok H&R melaporkan jualan dan keuntungan suku tahunan lebih baik daripada jangkaan, dengan syarikat penyediaan cukai itu juga meningkatkan ramalannya mengenai keputusan musim cukai yang memberangsangkan. Saham Blok H&R melonjak 3.3% dalam dagangan prapasaran.

We want to give thanks to the writer of this article for this incredible web content

Saham membuat pergerakan terbesar sebelum pasaran: Wendy’s, Krispy Kreme, Perrigo dan banyak lagi


Find here our social media profiles , as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/