Saham membuat pergerakan terbesar tengah hari: Lennar, Coinbase, Array Technologies dan banyak lagi

Seorang pekerja di rumah Lennar dalam pembinaan.

Justin Sullivan | Berita Getty Images | Imej Getty

Lihat syarikat yang membuat pergerakan terbesar tengah hari Isnin:

DR Horton, Lennar, PulteGroup — Saham Homebuilder bergerak lebih tinggi pada hari Isnin selepas KeyBanc dua kali dinaik taraf sektor kepada berat badan berlebihan daripada kurang berat badan. Penganalisis Kenneth Zener berkata bahawa pembina rumah, yang berprestasi rendah tahun ini, cenderung untuk melantun lebih cepat dan lebih mendadak daripada pasaran yang lebih luas. Saham Lennar meningkat kira-kira 2%, manakala DR Horton memperoleh lebih 2%, dan PulteGroup melonjak hampir 4%.

Teknologi Array — Stok solar melonjak lebih 3% selepas itu Piper Sandler dinaik taraf Array Technologies kepada berat badan berlebihan daripada neutral, mengatakan syarikat itu mempunyai lebih banyak kemajuan di hadapan pada prospek ke hadapan yang lebih baik.

SunOpta — Saham SunOpta meningkat lebih daripada 5% selepas dinamakan a pilihan utama oleh Cowen. Penganalisis Brian Holland, yang mempunyai penarafan belian pada saham, menulis dalam nota bahawa “postur agnostik syarikat dan pelaksanaan modal memberikan garis penglihatan pertumbuhan yang kukuh yang kurang dihargai oleh pasaran.” Sasaran harga $15 beliau membayangkan peningkatan 55.9% daripada penutupan pada hari Jumaat.

Teknologi Opendoor — Opendoor turun 6% selepas Bloomberg melaporkan iBuyer kehilangan wang pada 42% daripada jualan semula Ogos. Seperti yang lain dalam ruang perumahan, syarikat itu menghadapi masalah termasuk kemelesetan perumahan dan kadar gadai janji melebihi 6%.

AutoZon — Saham AutoZone jatuh lebih daripada 2% apabila pedagang meneliti laporan pendapatan suku tahunan bercampur. Margin kasar syarikat sebanyak 51.5% adalah sedikit di bawah anggaran StreetAccount sebanyak 51.9%. Namun, AutoZone memperoleh $40.50 sesaham pada suku sebelumnya, mengatasi ramalan $38.51 sesaham.

NCR — Saham NCR merosot hampir 3% selepas diturunkan kepada berat yang sama daripada berat berlebihan oleh Morgan Stanley. Firma itu berkata laluan untuk membuka kunci nilai pemegang saham adalah “kurang jelas dan lebih panjang” selepas syarikat penyelesaian pembayaran perusahaan itu berkata pada hari Jumaat ia akan berpisah kepada dua syarikat.

Wix — Saham Wix melonjak 11% selepas pelabur aktivis Starboard Value mendedahkan 9% kepentingan dalam syarikat platform pembangunan web. Menurut ReutersStarboard telah bercakap dengan Wix tentang bagaimana ia boleh meningkatkan operasi syarikat, yang telah kehilangan separuh nilainya tahun ini.

Coinbase — Saham pertukaran mata wang kripto jatuh lebih daripada 7% kerana harga bitcoin merosot ke paras terendah sejak Jun dan pedagang terus membuka kedudukan jual berikutan selesainya penggabungan Ethereum. Saham juga jatuh pada hari Isnin menjelang keputusan Fed minggu ini. Harga Crypto sebahagian besarnya didorong oleh makro, dan hasil Coinbase sangat bergantung pada yuran dagangan.

Theravance Biopharma — Theravance meningkat lebih daripada 3% selepas mengumumkan a Belian balik saham $250 juta program.

Syarikat penerbangan — Syarikat Penerbangan Bersatu, Alaska Air dan Syarikat Penerbangan Amerika meningkat lebih daripada 3% dan merupakan antara yang berprestasi terbaik dalam S&P 500 pada hari Isnin.

Pelabur Gamco — Saham firma pelaburan yang diterajui Mario Gabelli menjunam hampir 12% selepas mengumumkan selepas loceng pada hari Jumaat bahawa ia secara sukarela menyahsenarai daripada Bursa Saham New York. Gamco telah memfailkan permohonan untuk saham biasanya disebut harga pada platform OTCQX, yang dikendalikan oleh OTC Markets Group.

Ralph Lauren — Pembuat pakaian mewah dan barangan rumah meningkat hampir 2% selepas kemas kini pelabur menunjukkan pertumbuhan jualan satu digit yang tinggi.

—Alexander Harring dari CNBC, Sarah Min, Jesse Pound, Tanaya Macheel dan Yun Li menyumbang laporan.

We wish to say thanks to the writer of this short article for this incredible content

Saham membuat pergerakan terbesar tengah hari: Lennar, Coinbase, Array Technologies dan banyak lagi


Our social media profiles here as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/