Saham membuat pergerakan terbesar tengah hari: Robinhood, Chewy, RH, Lululemon dan banyak lagi

Vlad Tenev, Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas bersama Robinhood Markets, Inc., dipaparkan pada skrin semasa IPO syarikatnya di tapak Pasar Nasdaq di Times Square di New York City, AS, 29 Julai 2021.

Brendan McDermid | Reuters

Lihat syarikat yang menjadi tajuk utama dalam perdagangan tengah hari.

Robin Hood — Saham aplikasi dagangan saham jatuh 5.8% dalam dagangan tengah hari selepas Morgan Stanley memulakan liputan syarikat itu dengan penarafan berat yang sama. Firma Wall Street itu berkata Robinhood boleh menjadi Charles Schwab daripada populasi yang lebih muda kerana ia mempunyai cengkaman teguh terhadap milenium dan Generasi Z. Bagaimanapun, Robinhood perlu mengembangkan penawaran produknya jika ia mahu mengekalkan daya tarikannya, kata penganalisis itu.

Lululemon – Saham meningkat lebih daripada 11% selepas syarikat mengumumkan program pembelian balik saham $1 bilion. Syarikat pakaian olahraga mencatatkan pendapatan sesaham yang lebih baik daripada yang dijangkakan, tetapi syarikat itu kurang daripada anggaran hasil Wall Street. Lululemon juga mengeluarkan panduan suku pertama dan tahun penuh lebih tinggi daripada jangkaan konsensus Refinitiv.

BioNTech — Saham BioNTech meningkat 5.5% selepas pembuat ubat melaporkan hasil dan pendapatan yang lebih baik daripada jangkaan untuk suku tersebut dan mengulangi panduan hasil vaksin sebelumnya untuk tahun tersebut.

Lima Di Bawah — Saham peruncit diskaun jatuh 4.7% dalam dagangan tengah hari berikutan laporan pendapatannya yang kurang memberangsangkan. Lima Di Bawah melaporkan jualan kedai sama sebanyak 3.4%, di bawah anggaran 3.6%. Pendapatan datang dalam satu sen lebih tinggi daripada ramalan tetapi hasil terlepas anggaran, menurut Refinitiv.

RH — Saham peruncit kelengkapan rumah merosot lebih daripada 12% selepas syarikat melaporkan kehilangan hasil untuk suku terbaharunya. RH membawa masuk $902.7 juta, berbanding anggaran $931.8 juta. Ia juga mengumumkan pembahagian saham tiga untuk satu yang akan berlaku pada musim bunga.

Kenyal — Saham Chewy jatuh lebih daripada 14% pada hari Rabu selepas laporan suku keempat yang meleset daripada jangkaan. Syarikat e-dagang yang memfokuskan haiwan peliharaan melaporkan kerugian sebanyak 15 sen sesaham pada pendapatan $2.39 bilion. Penganalisis yang ditinjau oleh Refinitiv menjangkakan kerugian 8 sen sesaham pada pendapatan $2.42 bilion. Panduan hasil hadapan Chewy juga berada di bawah anggaran.

Wayfair — Saham syarikat hiasan rumah dan perabot susut lebih daripada 5% apabila Loop Capital menurunkan taraf saham daripada “tahan” kepada “jual.” Loop juga menunjukkan ia menjangkakan kesan negatif di tengah-tengah pengetatan Fed dan penamat rangsangan daripada wabak itu.

Pearson — Saham Pearson merosot 6% berikutan berita bahawa firma ekuiti swasta Apollo tidak dapat mencapai persetujuan dengan penerbit pendidikan tentang kemungkinan tawaran pengambilalihan. Apollo juga menyatakan ia tidak merancang untuk membuat tawaran pada syarikat itu.

Stok minyak — Stok minyak meningkat pada hari Rabu kerana harga minyak mentah, yang telah menjuntai dalam beberapa minggu kebelakangan ini, mengenepi lebih tinggi. ConocoPhillips, Petroleum Barat dan Phillips 66 masing-masing memperoleh 0.5%, hampir 1% dan 3.2%.

Freshpet — Saham Freshpet naik 5.4% selepas Goldman Sachs menaik taraf saham untuk membeli daripada neutral kerana permintaan untuk makanan haiwan peliharaan segar terus meningkat. Bank itu menaikkan sasaran harganya pada syarikat itu kepada $136 sesaham daripada $111.

Rivian — Saham pembuat kereta itu meningkat 2% dalam dagangan tengah hari. Pada hari Rabu, penganalisis RBC mengulangi penarafan prestasinya yang lebih baik selepas menyatakan keyakinan bahawa tanjakan pengeluaran Rivian bertambah baik. Harga saham syarikat mencecah hampir 47% tahun setakat ini.

Procter & Gamble — Saham Procter & Gamble turun lebih daripada 1% selepas JPMorgan menurunkan taraf syarikat itu kepada neutral daripada berat badan berlebihan di tengah-tengah tekanan inflasi. Bank itu mengaitkan peningkatan kos dan masalah FX sebagai punca penurunan taraf.

— Maggie Fitzgerald dari CNBC, Jesse Pound, Hannah Miao, Tanaya Macheel dan Sarah Min menyumbang laporan

We want to thank the author of this short article for this outstanding content

Saham membuat pergerakan terbesar tengah hari: Robinhood, Chewy, RH, Lululemon dan banyak lagi


Explore our social media accounts along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/