Saham membuat pergerakan terbesar tengah hari: Snap, American Express, Verizon, Twitter dan banyak lagi

Lihat syarikat yang menjadi tajuk utama dalam perdagangan tengah hari.

Snap — Saham syarikat induk Snapchat mencecah 28.1% selepas ia terlepas anggaran hasil dan menyaksikan pertumbuhan jualannya yang paling perlahan sejak diumumkan sebagai perbelanjaan pengiklanan yang perlahan. Hasil daripada Snap mencecah saham lain yang bergantung kepada iklan, menghantar saham daripada Pinterest dan Platform Meta turun kira-kira 6.4% dan 1.2%, masing-masing.

Twitter — Saham media sosial merosot lebih daripada 4.9% pada Jumaat di tengah-tengah banyak laporan media di Twitter dan Elon Musk. The Washington Post melaporkan pada hari Khamis bahawa Ketua Pegawai Eksekutif Tesla memberitahu beberapa pelabur berpotensi bahawa dia akan melakukannya mengurangkan hampir tiga perempat daripada tenaga kerja Twitter dalam perjanjiannya untuk membeli syarikat itu. Bloomberg melaporkan bahawa pentadbiran Biden sedang menimbang sama ada ia harus menundukkan beberapa usaha Musk kepada semakan keselamatan negara.

American Express – Saham American Express jatuh kira-kira 1.7% walaupun selepas bank itu melaporkan pendapatan suku tahunan dan hasil yang mengatasi jangkaan penganalisis. Bank itu juga menaikkan ramalan setahun penuhnya dan meningkatkan jumlah wang yang diketepikan untuk kemungkinan mungkir. Itu menandakan kadar faedah yang lebih tinggi boleh menjejaskan pelanggan pada masa hadapan.

Verizon — Saham gergasi telekomunikasi itu merosot 4.5%. Walaupun syarikat itu mengatasi anggaran konsensus untuk pendapatan sesaham dan hasil pada suku ketiga, ia melaporkan pertumbuhan yang lebih kecil dalam talian telefon bersih pascabayar daripada yang dijangkakan, memetik kesan daripada kenaikan harga. Syarikat telah bergelut untuk terus mengembangkan pelanggan yang membayar setiap bulan selepas wabak itu.

Huntington Bancshares — Saham naik 9.5% selepas pengendali bank mengatasi anggaran pendapatan untuk suku ketiga dan meningkatkan prospek pendapatan faedah bersihnya untuk 2022.

Moderna — Saham Moderna meningkat 8.4% sebagai SVB Securities menaik taraf syarikat bioteknologi kepada prestasi pasaran dan menaikkan sasaran harganya berikutan jangka masa yang kurang berprestasi.

AT&T — Saham gergasi telekomunikasi itu memperoleh 2.1%, dirangsang oleh peningkatan yang jarang berlaku daripada Truist kepada belian daripada ditahan selepas keputusan suku tahunan syarikat yang kukuh. Saham AT&T semakin pantas untuk memperoleh hampir 13% minggu ini.

Pfizer – Stok farmasi besar melonjak 4.8%. Saham dibantu oleh laporan Reuters bahawa seorang eksekutif Pfizer berkata pada hari Khamis syarikat itu merancang untuk menaikkan harga vaksin Covid-19nya kepada sebanyak $130 satu dos, meningkat daripada kira-kira $30 satu dos yang kerajaan AS bayar sekarang, menurut kepada FactSet.

Schlumberger — Pembekal perkhidmatan medan minyak melonjak lebih daripada 10.3% kerana pendapatan operasi sebelum cukai dan hasil pembinaan telaga dan sistem pengeluaran semuanya mengatasi anggaran, menurut StreetAccount.

Rangkaian Juniper — Saham pembekal penghala internet memperoleh 4.2% selepas Raymond James menaik taraf saham kepada belian yang kukuh daripada penarafan berprestasi tinggi dan berkata saham Juniper Networks boleh meningkat lebih daripada 30%.

Robert Half Antarabangsa — Saham perunding sumber manusia merosot 8.5% selepas meramalkan pendapatan dan hasil suku keempat di bawah anggaran penganalisis, menurut StreetAccount.

Bir Boston — Pembuat bir Samuel Adams melonjak 19.7% selepas pendapatan bersih suku ketiga mengatasi anggaran penganalisis Wall Street, menurut StreetAccount.

Tenet Healthcare — Saham pengendali hospital menjunam 31% selepas berkongsi prospek yang lebih lemah daripada jangkaan untuk suku semasa. Tenet Health juga mengumumkan rancangan pembelian balik saham $1 bilion dan berkata ia sedang cuba untuk mengatasi serangan siber yang berlaku tahun ini.

Kumpulan Kewangan SVB – Saham bank perdagangan susut 24% pada hari Jumaat selepas Janney Montgomery Scott menurunkan taraf saham kepada neutral daripada belian. Penganalisis di firma itu juga mengurangkan sasaran harga sahamnya kepada $280 daripada $500.

Penjagaan Kesihatan HCA – Syarikat penjagaan kesihatan itu menyaksikan sahamnya jatuh 5.7% berikutan keputusan suku ketiga yang bercampur-campur. HCA melaporkan hasil sebanyak $14.97 bilion, berbanding anggaran StreetAccount sebanyak $15 bilion.

Kediaman Veris — Saham amanah pelaburan hartanah melonjak 23.3% berikutan a jurnal dinding jalan melaporkan bahawa Kushner Cos. menawarkan untuk membeli Kediaman Veris. Perjanjian itu dilaporkan akan menilai syarikat itu pada $4.3 bilion termasuk hutang, atau $16 sesaham.

CSX — Saham rel meningkat 1.7% selepas syarikat itu mencatatkan keputusan suku ketiga yang melepasi anggaran Wall Street pada bahagian atas dan bawah. CSX telah melaraskan pendapatan sebanyak 52 sen sesaham pada hasil sebanyak $3.9 bilion.

— Alex Harring dari CNBC, Michelle Fox, Scott Schnipper, Carmen Reinicke dan Tanaya Macheel menyumbang laporan

We would love to say thanks to the author of this write-up for this awesome material

Saham membuat pergerakan terbesar tengah hari: Snap, American Express, Verizon, Twitter dan banyak lagi


You can view our social media profiles here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/