Sam’s Club milik Walmart menaikkan yuran keahlian tahunan buat kali pertama dalam sembilan tahun

Papan tanda tergantung di luar kedai Sam’s Club pada 12 Januari 2018 di Streamwood, Illinois.

Scott Olson |Getty Images

WalmartKelab Sam yang dimiliki pada hari Rabu berkata ia akan menaikkan yuran tahunannya pada musim luruh ini, kerana keahlian kelab gudang itu berlegar pada rekod tertinggi dan pembeli-belah yang dilanda inflasi mencari tawaran bagi barangan pukal.

Yuran akan meningkat kepada $50 daripada $45 untuk ahli kelab dan kepada $110 daripada $100 untuk ahli peringkat yang lebih tinggi, “Plus,” yang termasuk beberapa faedah tambahan. Perubahan itu berkuat kuasa 17 Okt.

Ia menandakan kenaikan yuran pertama dalam tempoh sembilan tahun untuk keahlian peringkat permulaan. Sam’s Club tidak menaikkan harga keahlian “Plus” sejak ia mula diperkenalkan pada tahun 1999.

Itu menjadikan harga Sam semakin hampir kepada saingan Costcoyang mengenakan bayaran $60 setahun untuk keahlian asasnya dan $120 untuk keahlian “Emas” peringkat lebih tingginya.

Sam’s Club menaikkan yuran tahunan kerana kelab gudang mendapat manfaat daripada pelanggan yang mementingkan bajet. Pembeli pergi ke Costco, BJ’s Wholesale dan Sam’s Club semasa bulan-bulan awal pandemik Covid untuk menyimpan pek besar kertas tandas, pembersih isi rumah dan tin sup. Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, pembeli tersebut telah mendapatkan bantuan daripada inflasi dengan mencari diskaun gas dan volum tinggi yang lebih murah.

Pada masa yang sama, inflasi boleh menyebabkan kenaikan itu menyengat. Dalam nota kepada ahli petang Rabu, Ketua Pegawai Eksekutif Sam’s Club Kath McLay berkata syarikat itu “berhati-hati dengan tekanan kewangan pada dompet sekarang.”

Dengan itu, katanya, Sam’s Club akan mengambil tab tahun ini dengan membayar balik kenaikan yuran dalam Sam’s Cash yang boleh digunakan di kedainya.

Pelabur telah membuat spekulasi tentang potensi kenaikan dalam yuran Costco juga. Kali terakhir kelab itu menaikkan yurannya pada Jun 2017 dan secara sejarah menaikkannya setiap 5½ tahun, yang akan meletakkannya di landasan untuk tahun ini.

Ketua Pegawai Eksekutif Costco Craig Jelinek mengetepikan cakap-cakap tentang peningkatan pada ” CNBC “Squawk di Jalan” pada Julai. “Saya boleh memberitahu anda bahawa kami memikirkannya setiap tahun, tetapi pada masa ini, dari segi yuran keahlian ia tidak berada di atas meja pada masa ini,” katanya. “Saya telah menyatakannya dengan sangat jelas. Saya rasa ia bukan masa yang sesuai.”

Sam’s Club mempunyai hampir 600 kedai di seluruh AS dan di Puerto Rico. Ia tidak mendedahkan kiraan keahliannya, tetapi berkata pada suku terbaru bahawa ia berada pada paras tertinggi sepanjang masa. Pendapatan keahlian meningkat 8.9% pada suku yang berakhir 31 Julai.

Pertumbuhan jualannya mengatasi bahagian lain perniagaan Walmart. Jualan kedai sama di Sam’s Club meningkat 9.5% pada suku terbaharu dilaporkan berbanding 6.5% di Walmart US

Ketua Ahli dan Pegawai Pemasaran Ciara Anfield berkata Kelab Sam memutuskan untuk membuat langkah itu kerana pelaburan yang dibuat dalam beberapa tahun kebelakangan ini, daripada meningkatkan kualiti barangan di raknya kepada menambah cara baharu dan mudah untuk membeli-belah.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, ia telah menambah pengambilan di tepi jalan di kedai, menawarkan penghantaran ke rumah pada hari yang sama, menyegarkan jenama persendirian Member’s Mark dan melancarkan Scan & Go, aplikasi telefon pintar yang boleh digunakan orang ramai untuk menelefon item semasa mereka berjalan melalui lorong. Ia telah mula membawa jenama seperti Eddie Bauer, La Mer dan Banana Republic. Malah beberapa hidangan bakerinya telah mendapat sentuhan gourmet, seperti gulungan kayu manis yang dibuat dengan teknik penaik Perancis.

Dia membandingkan pelancaran faedah baharu itu dengan membina rumah atau membelanjakan wang untuk projek pengubahsuaian.

“Ada jangkaan bahawa selepas anda melabur dalam rumah ini, ia akan lebih bernilai,” kata Anfield. “Kami telah membuat pelaburan dan kami percaya cadangan kami, keahlian kami kini lebih bernilai.”

We wish to say thanks to the writer of this short article for this remarkable web content

Sam’s Club milik Walmart menaikkan yuran keahlian tahunan buat kali pertama dalam sembilan tahun


Our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/