Sasaran akan meliputi perjalanan pekerja ke negeri lain untuk pengguguran, kata memo syarikat

Seseorang masuk ke kedai Target di Washington, DC, pada 18 Mei 2022.

Stefani Reynolds | AFP | Imej Getty

Sasaran akan menampung perjalanan pekerja jika mereka tinggal di negeri di mana pengguguran diharamkan, menurut memo syarikat yang diperoleh CNBC.

Dasar baharu itu akan berkuat kuasa pada Julai, menurut e-mel itu, yang dihantar kepada pekerja hari Isnin daripada Ketua Pegawai Sumber Manusia Target Melissa Kremer.

“Selama bertahun-tahun, faedah penjagaan kesihatan kami telah merangkumi beberapa sokongan kewangan untuk perjalanan, apabila ahli pasukan memerlukan prosedur penjagaan kesihatan terpilih yang tidak tersedia di tempat mereka tinggal,” kata Kremer dalam memo itu. “Beberapa bulan lalu, kami mula menilai semula faedah kami dengan matlamat untuk memahami bagaimana rupanya jika kami meluaskan pembayaran balik perjalanan kepada mana-mana penjagaan yang diperlukan dan dilindungi – tetapi tidak tersedia dalam komuniti ahli pasukan. Usaha ini menjadi lebih adil lebih relevan apabila kami mengetahui tentang keputusan Mahkamah Agung mengenai pengguguran, memandangkan ia akan memberi kesan kepada akses kepada penjagaan kesihatan di beberapa negeri.”

Dengan pembalikan Roe lwn Wade, negara ini telah dibahagikan kepada negeri di mana pengguguran adalah sah dan negeri di mana ia diharamkan. Keputusan mahkamah telah membawa kepada gelombang pengumuman oleh syarikat yang telah komited untuk menyediakan perlindungan perjalanan untuk pekerja sebagai sebahagian daripada pelan insurans kesihatan mereka. Senarai itu merentasi industri dan termasuk JPMorgan Chase, Barangan Sukan Dick dan Rivian.

Sesetengah syarikat, seperti Amazon, sudah mengumumkan perlindungan perjalanan untuk pekerja yang perlu mendapatkan penjagaan kesihatan reproduktif di negeri lain sebelum keputusan Mahkamah Agung. Gergasi teknologi itu berkata ia akan membayar sehingga $4,000 dalam perbelanjaan perjalanan setiap tahun untuk pengguguran dan rawatan perubatan lain yang tidak mengancam nyawa.

Target tidak segera menjawab permintaan tentang sama ada dasar perjalanan akan disertakan dengan had dolar. Ia tidak menyatakan bagaimana ia merancang untuk melindungi privasi pekerja yang mencari bayaran balik perjalanan.

Dalam memo itu, peruncit itu berkata polisi pembayaran balik perjalanan penjagaan kesihatannya akan termasuk perjalanan untuk kesihatan mental, penjagaan jantung dan perkhidmatan lain yang tidak tersedia berdekatan dengan rumah pekerja, selain penjagaan reproduktif.

Kremer berkata Target mengemas kini dasarnya untuk “memastikan pasukan kami mempunyai akses yang sama kepada penjagaan berkualiti tinggi dan kos rendah melalui faedah penjagaan kesihatan kami.”

Dalam memo itu, Target tidak mengambil pendirian mengenai keputusan Mahkamah Agung. Kremer memuji pekerja Target kerana mereka “mengiktiraf dan menghormati spektrum luas kepercayaan dan pendapat yang dipegang rapat oleh ahli pasukan dan tetamu lain – walaupun kepercayaan tersebut berbeza daripada kepercayaan mereka.”

Syarikat lain telah berdiam diri selepas keputusan Mahkamah Agung. Walmart, majikan swasta terbesar di AS, enggan menyatakan sama ada atau bagaimana ia akan membenarkan pekerja mengakses pengguguran di negeri yang menyalahi undang-undang. Ibu pejabatnya terletak di Arkansas, sebuah negeri yang sudah mempunyai undang-undang mengenai buku untuk mencetuskan larangan.

Walmart, bagaimanapun, menanggung kos perjalanan untuk beberapa rawatan perubatan — termasuk pembedahan jantung tertentu, rawatan kanser dan pemindahan organ — yang pekerja dapatkan di hospital di negeri atau bandar lain yang jauh dari rumah.

Keputusan mahkamah tertinggi telah mencetuskan kemarahan beberapa pekerja yang telah mendorong syarikat mereka untuk pergi lebih jauh. Beratus-ratus pekerja Amazon telah menandatangani petisyen dalaman, menyeru syarikat itu untuk mengecam keputusan Mahkamah Agung, menghentikan operasi di negeri-negeri dengan larangan pengguguran dan membenarkan pekerja berpindah ke negeri lain jika mereka tinggal di tempat di mana prosedurnya dihadkan, menurut Business Insider.

John Rosevear dari CNBC menyumbang kepada artikel ini.

We wish to give thanks to the author of this article for this awesome content

Sasaran akan meliputi perjalanan pekerja ke negeri lain untuk pengguguran, kata memo syarikat


Explore our social media accounts along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/