Saylor didakwa, FBI memberi amaran tentang eksploitasi DeFi, dan Crypto.com menggugurkan tajaan $495J: Hodler’s Digest, 28 Ogos – 3 Sept.

Datang setiap hari Sabtu, Hodler’s Digest akan membantu anda menjejaki setiap berita penting yang berlaku minggu ini. Sebut harga terbaik (dan terburuk), sorotan penerimaan dan peraturan, syiling terkemuka, ramalan dan banyak lagi — seminggu di Cointelegraph dalam satu pautan.

Cerita Teratas Minggu Ini

Peguam Negara DC menyaman Michael Saylor dan MicroStrategy untuk pengelakan cukai

Pengasas bersama MicroStrategy Michael Saylor menghadapi tuduhan mengelak cukai pendapatan Amerika Syarikat yang didakwa ditanggungnya semasa tinggal di Washington, DC. Pejabat peguam negara wilayah itu, Karl Racine, telah menyaman Saylor dan MicroStrategy atas dakwaan bahawa firma itu membantu Saylor mengelak lebih daripada $25 juta dalam cukai pendapatan DC. Tuduhan itu, sebahagiannya berpunca daripada pindaan kepada Akta Tuntutan Palsu DC yang menggalakkan pemberi maklumat untuk melaporkan pengelakan cukai, bermakna Saylor boleh menerima penalti $75 juta.

Crypto.com menarik balik perjanjian penajaan $495M dengan UEFA Champions League: Report

Crypto.com telah memutuskan untuk tidak meneruskan perjanjian penajaan $495 juta sebagai tindak balas kepada kemungkinan isu kawal selia. Perjanjian penajaan dengan Kesatuan Persatuan Bola Sepak Eropah (UEFA) akan menyaksikan Crypto.com diiklankan dalam Liga Juara-Juara UEFA selama lima musim. Pertukaran crypto dilaporkan dalam perbincangan penajaan selepas Liga Juara-Juara mengeluarkan Gazprom, sebuah syarikat tenaga yang dimiliki oleh negara Rusia, sebagai penaja. Crypto.com sudah mempunyai beberapa usaha pengiklanan berprofil tinggi di bawah tali pinggangnya, seperti iklan komersial yang dibintangi oleh pelakon Amerika Matt Damon.

Indonesia merancang untuk menubuhkan bursa cryptonya menjelang akhir tahun 2022

Indonesia boleh mempunyai bursa kripto, juga dikenali sebagai bursa kripto, yang dibina oleh kerajaannya sebelum 2023 tiba. Pada mulanya diumumkan pada penghujung 2021, penyiapan bursa kripto telah mengambil masa lebih lama daripada jangkaan, tetapi kerajaan menyasarkan untuk memperbaiki keadaan dan bukannya tergesa-gesa melancarkan. “Kami akan memastikan bahawa setiap keperluan, prosedur dan langkah yang perlu telah diambil,” Jerry Sambuaga, timbalan menteri perdagangan Indonesia, memberitahu DealStreetAsia.

Tether meminta Roche Freedman untuk dibut daripada tindakan kelas

Tether dan Bitfinex masih dikunci dalam tuntutan mahkamah yang bermula pada 2019 yang mendakwa bahawa stablecoin USDT digunakan untuk memanipulasi pasaran mata wang kripto. Pasukan undang-undang untuk Tether dan Bitfinex memohon supaya penasihat undang-undang plaintif, firma guaman Roche Freedman, dilepaskan daripada kes itu kerana penglibatan firma itu dengan Kyle Roche — subjek video CryptoLeaks baru-baru ini yang mendakwa dia menyalahgunakan maklumat istimewa untuk “ membahayakan” pesaing Ava Labs sebagai pertukaran untuk token AVAX. Kyle Roche baru-baru ini bertindak untuk menolak dirinya daripada pelbagai kes undang-undang, termasuk yang melibatkan defendan Bitfinex dan Tether. Bagaimanapun, defendan masih mahu firma Roche Freedman keluar daripada tuntutan mahkamah sepenuhnya, selain meminta maklumat peribadi mereka dimusnahkan atau dikembalikan oleh Roche Freedman.

Mahkamah Republik Afrika Tengah berkata program pelaburan baharu $60,000 kewarganegaraan-demi-kripto-pelaburan adalah tidak berperlembagaan

Pada bulan Julai, Republik Afrika Tengah (CAR) melancarkannya Hab Sango — inisiatif tertumpu kripto baharu yang bertujuan untuk memperluaskan penggunaan Bitcoin dan mewujudkan zon ekonomi khas dalam Metaverse. Inisiatif itu juga termasuk penciptaan aset digital yang disokong Bitcoin dipanggil Sango yang turut membenarkan warga asing membeli kewarganegaraan di negara itu dengan harga $60,000 dalam crypto, dengan jumlah bersamaan token Sango yang dipegang sebagai cagaran selama lima tahun. Mahkamah Perlembagaan CAR menganggap usaha itu tidak mengikut perlembagaan, bagaimanapun, menyatakan bahawa kewarganegaraan tidak mempunyai tanda harga.

Pemenang dan Kalah

Saylor didakwa FBI memberi amaran tentang eksploitasi DeFi dan Cryptocom

Pada akhir minggu, Bitcoin (BTC) berada di $20,369Eter (ETH) di $1,636 dan XRP di $0.33. Jumlah had pasaran ialah pada $1.00 trilion, Menurut kepada CoinMarketCap.

Di antara 100 mata wang kripto terbesar, tiga altcoin yang mendapat untung teratas minggu ini ialah Celsius (CEL) pada 36.41%, eCash (XEC) pada 20.70% dan Lido DAO (LDO) pada 18.05%.

Tiga altcoin yang paling rugi minggu ini ialah Helium (HNT) pada -24.47%, Avalanche (AVAX) pada -10.41% dan Arweave (AR) pada -9.92%.

Untuk maklumat lanjut tentang harga crypto, pastikan anda membaca Analisis pasaran Cointelegraph.

Petikan Paling Kenangan

“Membina perkara baru bukan untuk mereka yang lemah semangat.”

Neil Dundonpengasas CryptoRecruit

“Ethereum adalah mengenai inovasi tanpa kebenaran, perusahaan bebas, hak harta, globalisasi.”

Ryan Berckmansahli komuniti Ethereum

“Kami akhirnya mendapat idea di Coinbase bahawa kami perlu bersikap agnostik kepada setiap rantaian dan token yang keluar. Kita tidak boleh duduk di menara gading kita hanya tertumpu pada satu aset.”

Brian ArmstrongKetua Pegawai Eksekutif Coinbase

“Saya rasa itu [crypto] tidak boleh partisan.”

Tom Emmerahli Dewan Perwakilan AS

“Sebahagian besar kripto masih sampah, sebenarnya. Maksud saya, dengan pengecualian, saya akan katakan, beberapa dozen token, semua perkara lain yang telah disebutkan adalah sama ada bunyi atau, terus terang, ia akan hilang begitu sahaja.”

Umar Farooqketua Onyx, unit aset digital JPMorgan

“Mata wang kripto telah mengambil nyawanya sendiri di luar lejar yang diedarkan — dan ini adalah punca masalah dunia kripto.”

Ravi Menonpengarah urusan Monetary Authority of Singapore

Ramalan Minggu

Bitcoin memerah kepada $23K masih dibuka kerana had pasaran crypto memegang sokongan utama

Untuk sebahagian besar minggu ini, Bitcoin tidak dapat memutuskan sama ada ia mahu kekal di atas atau di bawah $20,000, berdagang di utara dan selatan paras berkali-kali, menurut indeks harga BTC Cointelegraph.

Dalam tweet Jumaat, pengguna Twitter samaran il Capo Of Crypto menyatakan bahawa kemungkinan regangan pendek boleh berlaku jika BTC meningkat di atas zon harga $20,700 hingga $20,800. Sementara menunggu penembusan tahap ini, Bitcoin kemudiannya boleh mencecah antara $22,500 dan $23,000. Sebaliknya, penurunan di bawah $19,500 berkemungkinan besar akan mengurangkan risiko, terutamanya jika aset itu terus menurun di bawah $19,000.

FUD Minggu Ini

1662268991 903 Saylor didakwa FBI memberi amaran tentang eksploitasi DeFi dan Cryptocom

FBI mengeluarkan amaran mengenai eksploitasi penjenayah siber yang menyasarkan DeFi

Minggu ini, pengumuman perkhidmatan awam daripada Biro Penyiasatan Persekutuan (FBI) Amerika Syarikat memberi amaran kepada orang ramai mengenai percambahan eksploitasi kewangan terdesentralisasi (DeFi), menyatakan bahawa mereka yang berminat dengan DeFi harus berhati-hati. Agensi itu juga menyatakan bahawa platform DeFi harus menjalankan audit kod untuk menyemak kelemahan. Jumlah kerdil dari gabungan 2020 dan 2021, pelakon jahat telah mencuri lebih daripada $1.6 bilion melalui eksploitasi DeFi setakat ini pada tahun 2022 setiap data daripada CertiK, sebuah syarikat keselamatan blockchain.

Seorang rakan sejenayah ‘Cryptoqueen’ Ruja Ignatova berdepan ekstradisi ke AS: Laporan

Warga Britain, Christopher Hamilton, yang didakwa rakan sejenayah Ruja Ignatova, boleh melihat ekstradisi ke AS hasil keputusan hakim di United Kingdom. Bagaimanapun, langkah itu masih memerlukan kelulusan daripada pihak berkuasa eksekutif kerajaan UK. Hamilton didakwa terlibat dalam skim OneCoin Ponzi bernilai $4 bilion yang disambungkan kepada Ruja Ignatova, aka “Cryptoqueen.” Dalam bulan Jun, FBI menambah Ignatova ke senarai sepuluh pelariannya yang paling dicari. Tuduhan terhadap Hamilton termasuk pengubahan wang haram $105 juta berkaitan dengan skim Ponzi.

Apl Terjemahan Google palsu yang licik memasang pelombong kripto pada 112,000 PC

Sektor kripto dan teknologi sering dipenuhi dengan perangkap teknologi dan penipuan. Satu usaha tertentu, yang berterusan sejak 2019, adalah sangat rumit. Jenis perisian hasad tertentu bernama “Nitrokod” tersembunyi dalam apl komputer palsu dan mula melombong Monero (XMR), tetapi hanya selepas beberapa hari berlalu. Malware terletak dalam versi apl palsu yang meyakinkan, seperti apl Terjemahan Google yang menawarkan banyak ulasan positif dalam talian. Walau bagaimanapun, apl desktop Google Terjemahan rasmi tidak wujud, tetapi apl yang diselitkan perisian hasad ini telah menjadi hasil carian teratas. Malware Nitrokod telah menjejaskan lebih 100,000 peranti yang merangkumi hampir sedozen negara.

Ciri Cointelegraph Terbaik

1662268991 801 Saylor didakwa FBI memberi amaran tentang eksploitasi DeFi dan Cryptocom

Berbilion-bilion dibelanjakan untuk memasarkan kripto kepada peminat sukan — Adakah ia berbaloi?

“Tanpa kes penggunaan yang jelas terikat dengan dolar besar yang dibayar untuk tajaan pemasaran sukan, penjenamaan hanya membawa kepada pendedahan logo.”

Bersedia untuk fed mula mendakwa pedagang NFT

Pengawal selia Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa harus bergerak untuk melindungi pelabur daripada peniaga yang memutarbelitkan pasaran NFT dengan perdagangan manipulatif — dan mereka mungkin akan tidak lama lagi.

Mengapa kebolehoperasian adalah kunci kepada penggunaan besar-besaran teknologi blockchain

Saling kendali membolehkan rangkaian dan protokol rantaian untuk berkomunikasi antara satu sama lain, menjadikannya lebih mudah untuk pengguna setiap hari untuk melibatkan diri dengan teknologi rantaian blok.

We wish to say thanks to the writer of this post for this amazing material

Saylor didakwa, FBI memberi amaran tentang eksploitasi DeFi, dan Crypto.com menggugurkan tajaan $495J: Hodler’s Digest, 28 Ogos – 3 Sept.


You can find our social media accounts as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/