Semua yang kita ketahui tentang usaha pelabelan keselamatan IoT White House

Besarkan / Kamera keselamatan rumah ialah beberapa peranti pertama yang dipertimbangkan untuk “label pemakanan” keselamatan yang boleh dilancarkan pada musim bunga 2023.

Imej Getty

Rumah Putih dikeluarkan satu kenyataan hari ini yang mengatakan, pada asasnya, ia menganjurkan mesyuarat besar pada hari Rabu, dengan nama-nama besar, dan beberapa jenis label keselamatan untuk peranti pintar akan dikeluarkan pada musim bunga 2023. Berikut adalah banyak lagi tentang apa yang berlaku dan perkara yang mungkin akan keluar daripadanya.

Salah satu cadangan peringkat tertinggi Suruhanjaya Solarium Ruang Siber AS, dinamakan untuk usaha pentadbiran Eisenhower untuk memikirkan semula strategi Perang Dingindalam laporan Mac 2020 adalah untuk, “Menubuhkan pihak berkuasa pensijilan dan pelabelan keselamatan siber kebangsaan.” Sebuah “pertubuhan bukan kerajaan bukan untung” akan menjadi pihak berkuasa pelabelan selama sekurang-kurangnya lima tahun, menandai produk berdasarkan konsensus jabatan Perdagangan dan Keselamatan Dalam Negeri, dan “pakar daripada kerajaan persekutuan, ahli akademik, bukan kerajaan. organisasi, dan sektor swasta.”

Dan itu mengenai siapa yang muncul, menurut Rumah Putih. Amazon, Comcast, Google, Intel, LG, Samsung, Sony dan entiti persendirian lain muncul. Begitu juga dengan Perikatan Standard Keterkaitan, yang konsortium di belakang Matter, bersama-sama dengan Institut Piawaian Kebangsaan Amerika (ANSI), Laporan Pengguna, dan Persatuan Teknologi Pengguna, CTIA, dan kumpulan pelobi Persekutuan Runcit Kebangsaan. Tambahkan hampir setiap agensi kerajaan yang menyentuh keselamatan, dan anda mempunyai panel yang disyorkan Suruhanjaya Solarium.

Butiran pada label itu sendiri, seperti yang wujud setakat ini, dan apa yang akan dinilai atau diukur, tidak tersedia, tetapi terdapat petunjuk. CyberScoop memetik seorang pegawai White House yang menyatakan bahawa penilaian peranti boleh berdasarkan “pemulihan kelemahan, jumlah maklumat yang dikumpul pada pengguna, sama ada data disulitkan dan saling kendali dengan produk lain.”

Mengenai rupa label itu, terdapat sekurang-kurangnya satu templat. Penyelidik dari Universiti Carnegie Mellon, salah satu pihak yang dijemput ke sidang kemuncak itu, telah sudah mencipta label keselamatan “pemakanan.” Label itu, berdasarkan input daripada lebih 22 kumpulan, menunjukkan prestasi yang baik dengan pengguna, dakwa universiti itu. Ia menyediakan pelbagai peringkat pendedahan, berdasarkan titik kesakitan Internet of Things yang biasa: kata laluan lalai, kemas kini keselamatan, kefungsian semasa di luar talian dan seumpamanya.

Anda juga boleh membuat label keselamatan sukarela anda sendiri, atau hanya menendang tayar di atasnya, seperti yang saya lakukan.

Saya tidak tahu mengapa kami mencipta loceng pintu pintar ini, tetapi kami komited untuk mengemas kininya selama sekurang-kurangnya tiga tahun.

Saya tidak tahu mengapa kami mencipta loceng pintu pintar ini, tetapi kami komited untuk mengemas kininya selama sekurang-kurangnya tiga tahun.

Kevin Purdy / Carnegie Mellon

Rumah Putih memberitahu wartawan Khamis bahawa ia bertujuan untuk “memastikan perkara mudah,” dengan kod yang boleh diimbas oleh telefon untuk menunjukkan maklumat keselamatan dan privasi.

Apakah produk yang akan mendapat label? Rumah Putih memberitahu wartawan pada hari Rabu bahawa ia akan bermula dengan pelabelan sukarela pada musim bunga 2023, memfokuskan pada “peranti yang berkaitan dengan internet yang sangat terdedah seperti penghala” dan kamera rumah.

Siaran akhbar White House menyatakan bahawa ia mahu usaha ini “menjana label yang diiktiraf secara global.” CyberScoop melaporkan awal bulan ini bahawa pasukan petugas sedang bekerjasama dengan Kesatuan Eropah untuk “menyelaraskan piawaian.” Maka, amat ketara bahawa Timbalan Penasihat Keselamatan Negara bagi Teknologi Siber dan Baru Muncul Anne Neuberger menghadiri Minggu Siber Antarabangsa Singapuradi mana dia menyifatkan AS sedang mencari Singapura sebagai “pemimpin dunia dalam IoT,” sebagai dilaporkan oleh The Register.

Skim Pelabelan Keselamatan Siber Singapura memberikan hampir setiap peranti pengguna yang disambungkan ke Internet di negara itu penarafan pada skala empat bintang. Sistem ini diiktiraf oleh Finland dan, setakat hari ini, Jerman. Diumumkan pada persidangan minggu ini adalah bahawa sistem itu mungkin akan memasuki peranti perubatan tidak lama lagi. Ia adalah satu pertaruhan yang baik bahawa apa sahaja sistem yang dirangka oleh AS akan mahu mencapai timbal balik dengan sistem Singapura, walaupun hanya pada satu tahap.

Skim Pelabelan Keselamatan Siber di Singapura, di mana peranti pengguna menerima satu daripada empat markah berdasarkan amalan keselamatan.

Skim Pelabelan Keselamatan Siber di Singapura, di mana peranti pengguna menerima satu daripada empat markah berdasarkan amalan keselamatan.

Adakah terdapat aspek Matter untuk pelabelan ini? Hampir pasti, memandangkan kehadiran CSA di sidang kemuncak Rumah Putih. Pensijilan perkara sudah memerlukan peranti menggunakan penyulitan AES apabila berkomunikasi merentas rangkaian, boleh menerima kemas kini melalui udara, ditandatangani kod dan mempunyai enklaf selamat untuk menyimpan kunci dan sijil untuk disemak terhadap lejar blokchain. Beberapa atau semua aspek tersebut (tolak bit blockchain) mungkin dipertimbangkan pada label keselamatan.

Walaupun versi pertama label keselamatan ini hampir pasti akan menjadi usaha yang dikompromi dan sesuai dari segi politik, apa-apa pun mungkin lebih baik daripada sistem yang kami ada sekarang: mencari nama jenama dan pengeluar rumah pintar secara individu dalam talian dengan frasa di belakang “pelanggaran” dan ” kelemahan.”

We want to say thanks to the author of this post for this amazing web content

Semua yang kita ketahui tentang usaha pelabelan keselamatan IoT White House


You can find our social media profiles , as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/