Senator menyiarkan bil mata wang kripto di GitHub, huru-hara berlaku

Pada hari Rabu, Sen. Cynthia Lummis (R-WY) menemui cara yang mengejutkan untuk membangunkan rang undang-undang peraturan mata wang kriptonya yang akan datang: dia menyatakannya pada GitHub.

“Seperti yang dijanjikan, anda kini boleh menyumbang ulasan mengenai bil saya yang mewujudkan rangka kerja untuk aset digital dengan [Sen. Gillibrand],” tulis Lummis dalam tweet berkongsi berita. “Komen dan kritikan sivil dialu-alukan. Tolong kongsikan secara meluas. Kami mahu membetulkan perkara ini. Bantu kami mengulangi dasar secara terbuka.”

Paling dikenali sebagai repositori untuk kod sumber terbuka, GitHub menyertakan beberapa alatan yang boleh berguna dalam membangunkan cadangan awam — terutamanya keupayaan untuk mengulas secara terbuka, menyemak dan menukar teks ke dalam versi yang berbeza.

Sehingga masa akhbar, pengguna Github telah mengulas mengenai 24 isu dalam rang undang-undang dan membuat lapan permintaan tarik – beberapa daripadanya telah mencadangkan penambahan yang bermakna pada rang undang-undang. Seorang pengguna meminta senator untuk “meningkatkan nilai mata wang kripto bukti kerja dengan cukai ke atas perlombongan.” Satu lagi benang menimbulkan kebimbangan mengenai sokongan algoritma stablecoin.

Walau bagaimanapun, tindak balas yang lebih biasa ialah trolling. Satu isu yang dibenderakan bertajuk, “Anda Tahu Anda Boleh Cari Seseorang Untuk Melakukan Findom Menggunakan Google, Betul.” Satu lagi bertajuk hanya dengan emoji terung.

Dalam urutan yang berkaitan, seorang pengguna mengulas, “Feds tidak mencari post floppa,” disertai dengan gambar karakal Rusia yang popular yang telah mendapat pengikut internet di bawah nama “Big Floppa.”

Trolling juga diperluaskan untuk melakukan permintaan, di mana seorang pengguna mencadangkan untuk menggantikan bil dengan kod sumber penembak orang pertama yang popular Doom. “Rang undang-undang ini akan berbuat lebih banyak untuk memberi manfaat kepada rakyat Amerika setiap hari jika teksnya digantikan dengan kod sumber Doom,” membaca ulasan yang menjawab permintaan itu. “Pembangun harus bergabung secepat mungkin.”

Diperkenalkan awal bulan ini oleh Lummis dan Senator Kirsten Gillibrand (D-NY), Akta Inovasi Kewangan Bertanggungjawab akan mewujudkan rangka kerja untuk pengawal selia untuk menentukan sama ada aset digital tertentu harus dianggap sebagai komoditi atau keselamatan semasa melaksanakan peruntukan stablecoin baharu. Terutamanya, rang undang-undang itu akan meletakkan banyak pihak berkuasa kawal selia ke atas mata wang kripto di tangan Pihak Berkuasa Dagangan Masa Depan Komoditi (CFTC), dengan ketara mengembangkan belanjawan dan kuasa agensi itu.

Rang undang-undang itu masih di peringkat awal, dan perlu diluluskan oleh beberapa jawatankuasa Senat sebelum ia dapat melihat undian penuh dan diluluskan menjadi undang-undang. Walau bagaimanapun, ia adalah salah satu percubaan Kongres yang paling komprehensif setakat ini untuk membawa kejelasan peraturan kepada dunia mata wang kripto yang kontroversi dan sering mengelirukan.

“Aset digital, teknologi blockchain dan mata wang kripto telah mengalami pertumbuhan yang luar biasa dalam beberapa tahun kebelakangan ini dan menawarkan potensi manfaat yang besar jika dimanfaatkan dengan betul,” kata Gillibrand. dalam kenyataan 7 Jun. “Adalah penting bahawa Amerika Syarikat memainkan peranan utama dalam membangunkan dasar untuk mengawal selia produk kewangan baharu, di samping menggalakkan inovasi dan melindungi pengguna.”We wish to thank the writer of this short article for this incredible material

Senator menyiarkan bil mata wang kripto di GitHub, huru-hara berlaku


You can find our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/