Seni Elektronik masih yang ganjil dalam permainan | Perniagaan CNN

Versi cerita ini mula-mula muncul dalam surat berita CNN Business’ Before the Bell. Bukan pelanggan? Anda boleh mendaftar di sini.


New York
Perniagaan CNN

Semua perkara dipertimbangkan, peneraju permainan video Electronic Arts mengalami tahun yang cukup baik walaupun terdapat kebimbangan terhadap inflasi, kebimbangan kemelesetan dan halangan ekonomi makro yang lain. Saham EA

(EA)
hanya turun kira-kira 2% pada 2022, penurunan yang tidak seteruk itu seluruh sektor teknologi, yang kini berada dalam wilayah pasaran beruang.

Tetapi terdapat kebimbangan mengenai masa depan EA sebagai industri permainan disatukan.

Pemilik Xbox Microsoft

(MSFT)
sedang dalam proses membeli Activision Blizzard

(ATVI)
. Pembuat Grand Theft Auto Take-Two Interactive

(TWO)
telah pun mendapatkan pembangun permainan mudah alih Zynga.

Adakah EA dapat kekal berdikari apabila rakan sebayanya terus berkembang? Terdapat juga persaingan yang semakin meningkat daripada syarikat permainan mudah alih metaverse Roblox dan Fortnite pembuat Epik. Malah Netflix

(NFLX)
telah melemparkan topinya ke dalam arena permainan.

EA mempunyai banyak francais yang menguntungkan, seperti yang telah lama berjalan Permainan NFL gilasiri bola sepak popular (yang akan datang tidak lama lagi kehilangan penjenamaan FIFA), Apex Legends dan beberapa permainan yang terikat dengan alam semesta Star Wars.

Dan terdapat banyak perbualan mengenai EA sebagai sasaran pengambilalihan yang baik untuk firma teknologi dan media yang berpoket dalam seperti Apple

(AAPL)
Disney

(DIS)
Comcast

(CMCSA)
atau Amazon

(AMZN)
.

Jadi adakah EA akhirnya akan dibeli? Syarikat itu tidak segera tersedia untuk mendapatkan ulasan.

Tetapi EA telah akuisisi dengan haknya sendiri dan mungkin mencari tawaran lanjut, terutamanya yang boleh meningkatkan bahagian permainan mudah alihnya. EA membuat dua pengambilalihan sedemikian pada 2021, Glu untuk $2.4 bilion dan Playdemic (dahulunya dimiliki oleh induk CNN sebelumnya AT&T

(T)
) untuk $1.4 bilion.

Penganalisis di Goldman Sachs menganggarkan bahawa terdapat kira-kira 15% kebarangkalian bahawa EA itu sendiri boleh diperoleh, “memandangkan tahap aktiviti M&A yang meningkat dalam ruang permainan video,” menurut laporan baru-baru ini mengenai sektor teknologi yang lebih luas. Ia adalah peluang kecil untuk memastikan, tetapi ia lebih besar daripada sifar.

Penganalisis datang dengan penilaian pengambilalihan yang berpotensi sebanyak $190 sesaham, yang “konsisten dengan transaksi permainan video baru-baru ini.” Itu hampir 50% melebihi harga saham semasa EA.

Namun, EA mempunyai kandungan berkualiti yang mencukupi untuk membenarkan penggunaannya sendirian untuk masa hadapan.

Penganalisis Wells Fargo Brian Fitzgerald menyatakan dalam laporan selepas pendapatan terbaru EA keluar pada bulan Mei bahawa “talian paip yang kukuh” (lebih banyak permainan daripada EA Sports, serta kemas kini kepada francais The Sims, Lord of the Rings dan Bioware) serta “mempercepatkan mudah alih. pertumbuhan” adalah positif untuk saham.

Jadi EA mungkin tidak perlu menjual dirinya kepada syarikat yang lebih besar untuk kekal berdaya saing dalam dunia permainan video.

Terdapat jeda yang pasti dalam “musim pendapatan.” Kebanyakan syarikat utama akan melaporkan keputusan suku kedua pada pertengahan Julai. Tetapi beberapa syarikat terkenal, termasuk dua komponen Dow, sedang memanfaatkan untuk mengeluarkan keputusan minggu ini.

Nike

(NKE)
akan melaporkan pendapatannya selepas loceng tutup Isnin. Saham gergasi kasut dan pakaian sukan itu turun hampir 35% tahun ini.

Syarikat itu melaporkan keputusan kukuh pada bulan Mac, tetapi kebimbangan geopolitik telah menjejaskan saham Nike. Penganalisis meramalkan bahawa Nike akan mencatatkan penurunan dalam jualan dan pendapatan sesaham untuk suku tersebut. Nike juga baru mengumumkannya keluar dari Rusia memandangkan pencerobohan Ukraine.

Walgreens

(WBA)
juga akan melaporkan keputusan sebelum pasaran dibuka pada hari Khamis. Saham turun 20% tahun ini, dua kali ganda penurunan 10% untuk CVS saingan

(CVS)
tetapi tidak seteruk kejatuhan hampir 45% untuk Rite Aid

(RAD)
.

Ia merupakan tahun kedua yang mencabar untuk Walgreens Ketua Pegawai Eksekutif Rosalind Breweryang mengambil jawatan teratas pada Mac 2021.

Eksekutif veteran, yang mempunyai peranan kepimpinan sebelum ini di Walmart

(WMT)
dan Starbucks

(SBUX)
sedang berurusan dengan gangguan rantaian bekalan dan kebimbangan tentang kelembapan ekonomi dan permintaan pengguna yang semakin lemah — masalah yang dihadapi oleh semua peruncit. Wall Street meramalkan bahawa pendapatan dan pendapatan bersih akan jatuh dari setahun yang lalu.

Isnin: Pesanan barangan tahan lama AS; AS belum selesai jualan rumah; pendapatan daripada Nike, Jefferies

(JEF)
dan Trip.com

(TCOM)

Selasa: Keyakinan pengguna AS

Rabu: Pendapatan daripada General Mills

(GIS)
McCormick

(MKC)
Bath Bath & Beyond

(BBBY)
Paychex

(PAYX)
dan Patterson

(PDCO)

Khamis: Akhir suku kedua; tuntutan pengangguran AS mingguan; Inflasi PCE AS; pendapatan dan perbelanjaan peribadi AS; pendapatan daripada Walgreens, Constellation Brands

(STZ)
dan Micron

(MU)

Jumaat: Pembuatan ISM AS

We would love to give thanks to the writer of this write-up for this amazing web content

Seni Elektronik masih yang ganjil dalam permainan | Perniagaan CNN


We have our social media pages here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/