Sistem rel bersedia untuk penutupan, Amtrak membatalkan laluan apabila ancaman mogok semakin hampir

Sistem transit di seluruh negara berada di pinggir hari Rabu di tengah-tengah ancaman mogok pekerja kereta api barang, membuat persiapan menjelang kemungkinan gangguan perjalanan yang boleh menjejaskan ratusan ribu pelanggan kereta api. Amtrak berkata ia akan membatalkan semua kereta api jarak jauhnya mulai Khamis.

Beberapa agensi transit serantau berkata mereka sedang bersiap untuk pemberhentian perkhidmatan seawal petang Khamis sebelum kemungkinan penutupan 12:01 pagi Jumaat. Mereka sedang menyelesaikan rancangan untuk berkomunikasi dengan penumpang jika mogok tidak dapat dielakkan, dan ada yang melakukannya bekerjasama dengan agensi lain untuk mengarahkan orang ramai ke alternatif bas.

Gangguan kepada sistem penumpang yang beroperasi di talian pengangkutan akan dirasai di beberapa kawasan metropolitan utama, termasuk Washington, Chicago dan Los Angeles. Ancaman mogok itu juga menghapuskan kebanyakan perkhidmatan Amtrak di luar Koridor Timur Laut, memaksa pelancong mencari mod pengangkutan lain atau membatalkan rancangan pada saat-saat akhir.

Amtrak membatalkan perkhidmatan pada semua laluan jarak jauhnya mulai Khamis, yang kebanyakannya mempunyai perjalanan harian ke setiap arah dan menyediakan sambungan merentas desa untuk beribu-ribu rakyat Amerika. Antara 24 dan 28 tren harian tidak akan beroperasi semasa perkhidmatan digantung.

“Seseorang hanya boleh berharap bahawa terdapat beberapa resolusi sebelum Jumaat,” kata Karen Finucan Clarkson, jurucakap Virginia Railway Express, yang membawa penumpang dari pinggir bandar Virginia Utara ke ibu negara. “Kami benar-benar berharap kami dapat menjalankan perkhidmatan pada hari Jumaat. Itu adalah yang terbaik untuk rantau ini.”

Mogok akan melibatkan pekerja untuk dua landasan kereta api swasta yang menganjurkan kereta api VRE — CSX dan Norfolk Southern — dan mengakibatkan penggantungan semua perkhidmatan. Beberapa agensi kereta api komuter dan sebahagian besar laluan Amtrak beroperasi di landasan yang dimiliki oleh kereta api barang yang pekerjanya mengancam untuk mogok.

Kereta api penumpang, penghantaran bijirin akan dihentikan, kerana mogok kereta api semakin hampir

Kereta api kargo dan kesatuan sekerja yang mewakili pekerja mereka telah merundingkan kontrak baharu sebagai sebahagian daripada pertikaian lama mengenai gaji dan syarat kerja, tetapi tidak mencapai persetujuan. Tempoh “bertenang” yang diberi mandat oleh persekutuan berakhir pada hari Jumaat, membuka kemungkinan mogok atau sekat keluar.

Pentadbiran Biden telah berusaha untuk menyelesaikan konflik buruh untuk mengelakkan kemungkinan salah satu mogok paling mengganggu dalam sejarah AS baru-baru ini. Persatuan Kereta Api Amerika menganggarkan penutupan boleh merugikan ekonomi lebih daripada $2 bilion sehari dan “boleh melahu lebih daripada 7,000 kereta api setiap hari dan mencetuskan kekurangan produk runcit, penutupan pengeluaran yang meluas, kehilangan pekerjaan dan gangguan kepada ratusan ribu pelanggan kereta api penumpang.”

Pertikaian buruh mula melanda operasi antara bandar awal minggu ini. Beratus-ratus penumpang Amtrak terpaksa bertukar atau batalkan rancangan semasa kereta api memotong kereta api merentas desa 10 daripada 14 laluan jarak jauhnya sebelum memperluaskan penggantungan perkhidmatan pada hari Rabu. Syarikat penerbangan itu berkata perubahan pada perjalanan berbilang hari itu, sebelum kemungkinan mogok, adalah perlu untuk mengelakkan gangguan penumpang semasa laluan.

Koridor DC-ke-Boston, yang paling sibuk di negara ini, kebanyakannya tidak akan terjejas oleh mogok kerana Amtrak memiliki trek. Tetapi Amtrak berkata lebih banyak pembatalan berkemungkinan, termasuk perkhidmatan jarak dekat yang dibiayai oleh kerajaan yang menggunakan talian pengangkutan. Amtrak mengendalikan sebahagian besar daripada 21,000 batu laluannya di landasan yang dimiliki, diselenggara dan dihantar melalui kereta api barang.

Sistem kereta api serantau utama pada hari Rabu terus menggalakkan penumpang merancang untuk perjalanan alternatif lewat minggu ini.

Perkhidmatan Metra Chicago berkata pelanggan boleh melihat gangguan bermula Khamis malam pada talian yang berjalan di landasan pengangkutan. Agensi itu berkata BSNF Railway dan Union Pacific merancang untuk mengurangkan perkhidmatan semasa tergesa-gesa petang Khamis sebagai persediaan untuk berhenti kerja. Empat talian yang mempunyai perkhidmatan menguncup melalui rel pengangkutan akan terjejas.

Pembatalan Amtrak, kekecewaan penumpang bertambah di tengah-tengah ancaman mogok

Metrolink, rangkaian tujuh talian yang berkhidmat di Los Angeles dan komuniti California Selatan yang lain, telah memberi amaran kepada pelanggan sejak minggu lepas tentang potensi gangguan, mengatakan pada hari Rabu bahawa beberapa gangguan mungkin akan bermula malam Khamis. Lima daripada tujuh laluan sistem menggunakan landasan yang dimiliki oleh landasan kereta api barang, bermakna sebanyak 70 peratus pelanggan boleh terjejas.

“Kami sedang berkoordinasi dengan rakan kongsi kereta api kami untuk menyediakan perkhidmatan alternatif sebanyak mungkin, tetapi mungkin terdapat pembatalan perkhidmatan lengkap pada beberapa laluan,” kata agensi itu dalam kemas kini perkhidmatan.

Jabatan Pengangkutan Maryland terus mengeluarkan amaran pada hari Rabu kepada penumpang mengenai potensi “penggantungan serta-merta” semua perkhidmatan pada dua daripada tiga laluan komuter MARC yang berkhidmat di Daerah — satu ke Baltimore dan satu lagi ke Martinsburg, pengangkutan Negeri W.Va. pegawai berkata MARC menyediakan penumpang senarai bas dan alternatif transit lain.

“MARC Train bersedia untuk menjalankan perkhidmatan berjadual tetap di laluan Camden dan Brunswick sekiranya CSX tidak mengalami mogok buruh oleh kesatuan pekerja mereka,” kata Veronica Battisti, jurucakap Pentadbiran Transit Maryland.

Di Virginia, penggantungan perkhidmatan VRE berkemungkinan menjejaskan seramai 10,000 penumpang setiap hari. Kereta api itu, yang sehingga baru-baru ini membawa kira-kira 5,200 penumpang – turun kira-kira 70 peratus daripada paras pra-pandemi – menyaksikan peningkatan dalam jumlah penumpang selepas Hari Pekerja apabila beberapa penumpang Metro beralih kepada sistem itu di tengah-tengah penutupan selama beberapa minggu beberapa stesen Metro di selatan Lapangan Terbang Negara Reagan.

“Sekiranya terdapat mogok kereta api, ia bermakna bagi penunggang jalur Biru dan Kuning serta penunggang VRE, tidak akan ada perkhidmatan kereta api sebagai pilihan ke Daerah,” kata Clarkson.

Semua yang anda perlu tahu tentang mogok kereta api yang semakin hampir

VRE sedang menyediakan pengumuman yang akan dijalankan di stesennya pada hari Jumaat jika sistem itu terpaksa ditutup. Agensi itu juga berkoordinasi dengan sistem bas komuter dan tempatan di Virginia Utara yang boleh digunakan sebagai alternatif. Sehingga petang Rabu, pegawai berkata, prospek untuk a mogok masih tidak jelas dan harapan tiada kesan akan datang pada hari Jumaat.

“Pada petang Khamis, kami perlu membuat keputusan,” kata Clarkson. “Jika ia turun ke wayar, maka ia mungkin sudah lewat [Friday] pagi sebelum kami dapat mengeluarkan sesuatu … Kemudian kami akan menghantar makluman.”

Rep. Seth Moulton (D-Mass.), seorang peguam bela untuk infrastruktur kereta api, menggelar tuntutan kesatuan sekerja sebagai “munasabah” dan menggesa landasan kereta api untuk bekerja ke arah perjanjian yang mengelakkan mogok dan kesan ketara ke atas perdagangan dan pengangkutan.

“Memandangkan fakta bahawa Amtrak telah membatalkan beberapa kereta api jarak jauhnya secara awal untuk menjangkakan mogok, ia tidak memerlukan banyak imaginasi untuk meramalkan kekacauan yang akan ditimbulkan oleh mogok,” katanya.

We would love to say thanks to the writer of this short article for this awesome content

Sistem rel bersedia untuk penutupan, Amtrak membatalkan laluan apabila ancaman mogok semakin hampir


Explore our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/