S&P 500 terkedek-kedek untuk menutup sedikit apabila suku akhir semakin hampir

  • Ekonomi AS menguncup pada S1; perbelanjaan pengguna disemak lebih rendah
  • General Mills meningkat apabila jualan menewaskan harga yang lebih tinggi
  • Bed Bath & Beyond menggantikan CEO, saham jatuh
  • Dow naik 0.27%, S&P turun 0.07%, Nasdaq turun 0.03%

NEW YORK, 29 Jun (Reuters) – S&P 500 menamatkan sesi jungkat-jungkit turun sedikit pada hari Rabu apabila pelabur terhuyung-huyung ke arah garisan penamat bulan suram, suku suram, dan separuh pertama terburuk untuk indeks penanda aras Wall Street sejak Presiden Richard Penggal pertama Nixon.

Tiga indeks saham utama AS menghabiskan sebahagian besar sesi goyah antara merah dan hijau. Nasdaq menyertai S&P 500, ditutup secara nominal lebih rendah, manakala saham mewah Dow mencatatkan keuntungan sederhana.

“Pasaran bergelut untuk mencari hala tuju,” kata Megan Horneman, ketua pegawai pelaburan di Verdence Capital Advisors di Hunt Valley, Maryland. “Kami mempunyai data yang mengecewakan, dan pasaran sedang menunggu musim pendapatan, apabila kami akan mendapat lebih jelas” berkenaan dengan pendapatan masa depan dan kelembapan ekonomi.

Daftar sekarang untuk akses tanpa had PERCUMA ke Reuters.com

Pemimpin pasaran Apple (AAPL.O)Microsoft (MSFT.O) dan Amazon.com (AMZN.O) menyediakan otot terbalik, manakala cip sensitif ekonomi (.SOX) tudung kecil (.RUT) dan pengangkutan (.DJT) berprestasi rendah dalam pasaran yang lebih luas.

Dengan penghujung bulan dan suku kedua sehari lagi, S&P 500 telah menetapkan laluan untuk penurunan peratusan separuh pertama terbesar sejak 1970.

Nasdaq sedang menuju ke prestasi separuh pertama yang paling teruk, manakala Dow muncul di landasan untuk penurunan peratusan terbesar Januari-Jun sejak krisis kewangan.

Ketiga-tiga indeks pasti mencatatkan penurunan suku tahunan kedua berturut-turut. Kali terakhir itu berlaku pada tahun 2015.

“Kami mempunyai sebuah bank pusat yang terpaksa beralih daripada polisi wang mudah yang telah berusia beberapa dekad kepada kitaran mengetatkan,” tambah Horneman. “Ini baru untuk ramai pelabur.”

“Kami melihat penetapan harga semula untuk apa yang kami jangkakan sebagai persekitaran kadar faedah yang sangat berbeza pada masa hadapan.”

Purata Perindustrian Dow Jones (.DJI) meningkat 82.32 mata, atau 0.27%, kepada 31,029.31, S&P 500 (.SPX) kehilangan 2.72 mata, atau 0.07%, kepada 3,818.83 dan Nasdaq Composite (.IXIC) turun 3.65 mata, atau 0.03%, kepada 11,177.89.

Daripada 11 sektor utama S&P 500, lima kehilangan tempat pada hari itu, dengan stok tenaga (.SPNY) mengalami penurunan peratusan terbesar. Penjagaan kesihatan (.SPXHC) memimpin pihak yang untung.

Hasil Perbendaharaan Penanda Aras telah meningkat lebih 1.606 mata peratusan setakat ini pada 2022, lonjakan separuh pertama terbesar mereka sejak 1984. Itu menjelaskan mengapa saham pertumbuhan sensitif kadar faedah (.IGX) telah menjunam lebih 26% tahun setakat ini.

Skrin memaparkan maklumat dagangan untuk saham di tingkat Bursa Saham New York (NYSE) di New York City, AS, 27 Jun, 2022. REUTERS/Brendan McDermid

Pegawai Rizab Persekutuan dalam beberapa hari kebelakangan ini telah mengulangi keazaman mereka untuk mengekang inflasi, menetapkan jangkaan untuk kenaikan kadar faedah 75 mata asas kedua berturut-turut pada bulan Julai, sambil menyatakan keyakinan bahawa pengetatan monetari tidak akan membawa ekonomi ke dalam kemelesetan. baca lagi

Dalam berita ekonomi, data Jabatan Perdagangan AS menunjukkan KDNK menguncup lebih sedikit daripada yang dinyatakan sebelum ini dalam tiga bulan pertama tahun ini. Perbelanjaan pengguna, yang menyumbang kira-kira 70% daripada ekonomi, menyumbang dengan ketara kurang daripada yang dilaporkan asal. baca lagi

Sehari sebelumnya, laporan keyakinan pengguna yang teruk menunjukkan jangkaan pengguna merosot ke paras terendah sejak Mac 2013.

Musim pelaporan suku kedua tinggal beberapa minggu lagi, dan 130 daripada syarikat dalam S&P 500 telah membuat pra-umum. Daripada jumlah itu, 45 telah positif dan 77 telah negatif, mengakibatkan nisbah negatif/positif 1.7 lebih kuat daripada suku pertama tetapi lebih lemah daripada setahun lalu, menurut data Refinitiv.

Apakah yang akan didengari oleh pelabur dalam panggilan pendapatan tersebut?

“Tekanan margin, itulah kebimbangan besar, tekanan harga, mengecilkan semula rancangan untuk capex kerana kelembapan, dan jika mereka melihat sebarang peningkatan dalam rantaian bekalan,” kata Horneman.

Syarikat makanan berbungkus General Mills Inc (GIS.N) melonjak 6.3% selepas jualannya mengatasi anggaran. baca lagi

Bed Bath & Beyond Inc (BBBY.O) jatuh 23.6% berikutan pengumuman peruncit bahawa ia telah menggantikan ketua pegawai eksekutif Mark Tritton, dengan harapan untuk memulihkan kemerosotan. baca lagi

Penghantar pakej Fedex Corp (FDX.N) turun 2.6% berikutan ramalan margin yang mengecewakan untuk unit tanahnya. baca lagi

Isu-isu yang menurun mengatasi jumlah yang meningkat di NYSE dengan nisbah 1.96-ke-1; di Nasdaq, nisbah 1.79 berbanding 1 mengutamakan penurunan.

S&P 500 mencatatkan 1 paras tertinggi baru 52 minggu dan 36 paras terendah baharu; Komposit Nasdaq mencatatkan 14 paras tertinggi baharu dan 284 paras terendah baharu.

Jumlah dagangan di bursa AS ialah 11.55 bilion saham, berbanding purata 12.79 bilion sepanjang 20 hari dagangan lalu.

Daftar sekarang untuk akses tanpa had PERCUMA ke Reuters.com

Laporan oleh Stephen Culp; pelaporan tambahan oleh Amruta Khandekar dan Shreyashi Sanyal di Bangalore; Penyuntingan oleh David Gregorio

Piawaian kami: Prinsip Amanah Thomson Reuters.

We wish to thank the writer of this write-up for this outstanding web content

S&P 500 terkedek-kedek untuk menutup sedikit apabila suku akhir semakin hampir


You can view our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/