Steel Dynamics Tingkatkan Tinjauan, Keluli AS Di Landasan Selepas Amaran Nucor

Dinamik Keluli (STLD) berkata Khamis bahawa pendapatan suku ketiga menjejaki melebihi anggaran penganalisis. Itu mengikuti bimbingan daripada Nucor (NUE), yang pada hari Rabu memberi amaran bahawa keuntungan akan ketinggalan anggaran.
XKeluli AS (X), yang turut mengemas kini arah aliran perniagaan pada Khamis, berkata keuntungan berjalan sedikit di bawah jangkaan penganalisis di tengah-tengah “gangguan pasaran yang semakin pantas” semasa S3.

Arkonik (ARNC), yang membuat produk aluminium untuk pasaran aeroangkasa, automotif dan perindustrian, mengurangkan panduan lewat Rabu di tengah-tengah isu pengeluaran di AS dan terjejas daripada kedua-dua permintaan yang lebih rendah dan kos tenaga yang tinggi di Eropah.

Saham STLD meningkat 1.1% pada hari Khamis tindakan pasaran saham, berikutan debar 9% pada hari Rabu. Nucor turun 2% lagi, selepas jatuh 11.3% sehari sebelumnya. US Steel susut 1.8% selepas terjunan 8.6% pada hari Rabu. Saham ARNC menjunam 15.5%.

Dinamik Keluli Meningkatkan Output

Seperti Nucor, Steel Dynamics menyerlahkan harga keluli yang lebih rendah. Perbezaan besar ialah Steel Dynamics berkata pengeluarannya meningkat daripada paras Q2, manakala penghantaran Nucor akan jatuh lebih daripada yang dijangkakan.

“Purata harga keluli tergelek rata yang lebih rendah dijangka lebih daripada mengimbangi kos bahan mentah yang lebih rendah dan penghantaran yang lebih tinggi,” kata Steel Dynamics dalam satu kenyataan.

Sehari sebelumnya, Nucor telah mengaitkan pendapatan yang lebih lembut daripada yang dijangkakan kepada “penguncupan margin logam dan mengurangkan jumlah penghantaran terutamanya di kilang lembaran dan plat kami.”

Kontrak niaga hadapan jangka pendek untuk gegelung hot-rolled telah ditarik balik kepada kira-kira $800 daripada kira-kira $915 apabila Nucor melaporkan pendapatan suku kedua pada 21 Julai. Itu mungkin telah menyumbang kepada margin keuntungan yang lebih sempit.

Nucor mungkin merasakan kesan peningkatan bekalan industri keluli, yang merupakan salah satu sebab untuk berhati-hati menjelang 2022. Itu boleh menjelaskan mengapa volum penghantaran nampaknya tidak melebihi jangkaan. Nucor tidak menyebut tentang masa henti pengeluaran.

Sementara itu, Steel Dynamics telah meningkatkan pengeluaran di kilang Sinton, Texas, yang baharu.

Kapasiti Idle Keluli AS

Import juga nampaknya menambah lebihan bekalan. Dalam kemas kininya, US Steel berkata bahawa ia melahu relau letupan dan talian timah di kompleks Gary Works, memetik keadaan pasaran dan peningkatan import.

US Steel juga menarik ke hadapan gangguan penyelenggaraan 30 hari relau letupan Mon Valley dan 60 hari gangguan relau letupan Eropah.

“Kami telah melaraskan dengan pantas jejak operasi pembuatan keluli bersepadu kami untuk memadankan buku pesanan kami dengan lebih baik dan menjangkakan segmen Tubular kami untuk menyampaikan satu suku lagi pertumbuhan pendapatan,” kata Ketua Pegawai Eksekutif David Burritt dalam satu kenyataan.

Tinjauan Perolehan Keluli yang Disemak

Steel Dynamics berkata ia menjangkakan EPS Q3 sebanyak $5.33 hingga $5.37, tidak termasuk kos permulaan 40 sen untuk kilang Sintonnya. Penganalisis menjangkakan $5.03.

US Steel berkata ia berada di landasan untuk memperoleh $1.90-$1.95 sen sesaham dalam Q3 berbanding jangkaan $2.09, menurut FactSet.

Nucor kini meramalkan pendapatan $6.30 hingga $6.40 sesaham, jauh di bawah anggaran $7.56 sesaham daripada penganalisis yang ditinjau oleh FactSet.

Dalam penyata pendapatan suku kedua, Nucor berkata ia menjangkakan keputusan jatuh secara berurutan pada suku ketiga selepas rekod keuntungan suku tahunan sebanyak $9.67 sesaham. Syarikat itu sudah menjangkakan jumlah dan harga penghantaran yang lebih rendah, tetapi mungkin terkejut dengan tahap kelemahan itu.

Steel Dynamics berkata, “Permintaan asas keluli yang luas dan aktiviti pesanan yang sepadan kekal utuh daripada sektor automotif, pembinaan, perindustrian dan tenaga.”

Syarikat itu berkata keuntungan daripada operasi fabrikasi kelulinya sepatutnya mencatatkan rekod tertinggi pada keputusan suku kedua, berdasarkan volum kukuh yang berterusan dan margin yang berkembang.

Nucor berkata segmen produk kelulinya dijangka mempunyai “satu lagi suku kukuh,” dengan pendapatan kira-kira sejajar dengan suku kedua 2022.

Pendapatan segmen bahan mentah juga dijangka serupa dengan suku kedua 2022. Dan Nucor berkata ia masih berada di landasan untuk tahun paling menguntungkannya. Itu menunjukkan keadaan mungkin stabil pada tahap yang lebih rendah, bukannya bola salji.

AWAK JUGA MUNGKIN MENYUKAI:

Dapatkan Saham Pemenang Besar Seterusnya Dengan MarketSmith

Ingin Mendapat Untung Cepat Dan Mengelakkan Kerugian Besar? Cuba SwingTrader

Saham Pertumbuhan Terbaik Untuk Dibeli Dan Tonton

IBD Digital: Buka Kunci Senarai Stok Premium, Alat Dan Analisis IBD Hari Ini

Perkara Yang Perlu Dilakukan Sekarang Memandangkan Pasaran Cuba Melantun Kembali

We would love to say thanks to the writer of this post for this amazing material

Steel Dynamics Tingkatkan Tinjauan, Keluli AS Di Landasan Selepas Amaran Nucor


Check out our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/