Syarikat penerbangan AS membatalkan, menangguhkan ratusan penerbangan lagi

Khamis menandakan satu lagi hari mengecewakan perjalanan udara di AS, dengan beratus-ratus pembatalan sudah masuk, di dalam atau di luar negara.

FlightAware menunjukkan lebih daripada 1,400 kelewatan dan 628 pembatalan.

Menurut penjejak penerbangan, American Airlines membatalkan 152 penerbangan dan lebih 200 telah ditangguhkan, United Airlines membatalkan 70 dan menangguhkan 123 dan Delta Air Lines membatalkan 48 dan menangguhkan 168.

Ini datang sebagai United Airlines berkata ia akan memotong kira-kira 50 perlepasan setiap hari pada musim panas ini dari Lapangan Terbang Antarabangsa Newark Liberty di New Jersey.

Pesawat United Airlines diletakkan di pintu pagar di Lapangan Terbang Antarabangsa Newark Liberty di Newark, NJ, pada 1 Julai 2020. United Airlines akan memotong kira-kira 50 penerbangan sehari di Newark, untuk cuba mengehadkan kelewatan dan pembatalan penerbangan di sana pada musim panas ini. (Foto AP/Seth Wenig, Fail / Bilik Berita AP)

SYARIKAT AIRLINE AMERIKA MENAMATKAN PERKHIDMATAN DI TIGA BANDAR AKIBAT KEKURANGAN JURUTERBANG

Keputusan itu, yang ditulis oleh naib presiden eksekutif dan ketua pegawai operasi syarikat penerbangan itu dalam memo, akan membantu meminimumkan kelewatan dan meningkatkan prestasi – walaupun ia mempunyai pesawat, juruterbang, kru dan kakitangan untuk menyokong jadual di sana.

Perubahan itu berkuat kuasa mulai 1 Julai dan hanya penerbangan domestik yang terjejas.

Lapangan Terbang Antarabangsa Salt Lake City

Pengembara melalui Lapangan Terbang Antarabangsa Salt Lake City, Khamis, 2 Jun 2022, di Salt Lake City. (Foto AP/Rick Bowmer / Bilik Berita AP)

Namun begitu, perjalanan musim panas tidak menunjukkan sebarang tanda daripada perlahan.

AAA berkata hujung minggu Hari Kemerdekaan diunjurkan menjadi yang kedua paling sibuk sejak 2000.

Ticker Keselamatan Terakhir Ubah Ubah %
UAL UNITED AIRLINES HOLDINGS INC. 35.08 -1.64 -4.47%
DAL DELTA AIR LINES INC. 29.06 -0.93 -3.10%
AAL AMERICAN AIRLINES GROUP INC. 12.64 -0.46 -3.47%
LUV SOUTHWEST AIRLINES CO. 35.27 -0.33 -0.93%
Lapangan terbang Utah

Pengembara ditunjukkan di Lapangan Terbang Antarabangsa Salt Lake City pada hari Isnin, 13 Jun 2022, di Salt Lake City. (Foto AP/Rick Bowmer / Bilik Berita AP)

Lebih 47 juta orang dianggarkan melakukan perjalanan sekurang-kurangnya 50 batu dari rumah pada hujung minggu cuti, peningkatan 3.7% daripada tahun lepas.

Bagaimanapun, bilangan orang yang melakukan perjalanan melalui udara dijangka paling rendah sejak 2011.

DAPATKAN PERNIAGAAN FOX DALAM PERJALANAN DENGAN KLIK DI SINI

Kira-kira 3.5 juta orang dijangka terbang pada hujung minggu.

Juruterbang Southwest Airlines

Juruterbang Southwest Airlines berpiket di luar terminal di Dallas Love Field pada hari Selasa, 21 Jun 2022, di Dallas. (Foto AP/David Koenig / Bilik Berita AP)

Minggu lepas, syarikat penerbangan menggosok lebih daripada 1,700 penerbangan pada hari Khamis, ketika mereka cuba pulih daripada ribut.

Pada bulan Jun, lebih daripada 2.2 juta pelancong sehari secara purata telah melalui pusat pemeriksaan keselamatan di lapangan terbang AS.

KLIK DI SINI UNTUK BACA LEBIH LANJUT MENGENAI PERNIAGAAN FOX

Pembatalan dan penangguhan bukan sahaja menimbulkan kemarahan pelanggan, malah ratusan pakaian seragam Juruterbang Southwest Airlines mengadakan protes pada hari Selasa dengan tanda menyalahkan pengurusan.

Delta Air Lines

Pesawat Delta ditunjukkan di pintu masuk mereka pada hari Isnin, 13 Jun 2022, di Lapangan Terbang Antarabangsa Salt Lake City, di Salt Lake City. (Foto AP/Rick Bowmer / Bilik Berita AP)

Awal bulan ini, juruterbang American Airlines berpiket berhampiran Bursa Saham New York dan Persatuan Juruterbang Air Line (ALPA) menyiarkan surat terbuka kepada pelanggan Delta Air Lines yang berempati dengan mereka yang penerbangan mereka ditangguhkan atau dibatalkan.

Kesatuan itu berkata Delta telah menjadualkan lebih banyak penerbangan berbanding juruterbang untuk terbang, dan juruterbang itu bekerja mencatatkan masa lebih masa.

FOX Business Daniella Genovese dan The Associated Press menyumbang kepada laporan ini.

We wish to give thanks to the writer of this short article for this amazing web content

Syarikat penerbangan AS membatalkan, menangguhkan ratusan penerbangan lagi


Discover our social media profiles , as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/