Tampon, sos panas antara barangan yang mengalami kekurangan di seluruh negara

Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, segelintir produk biasa telah menjadi lebih sukar untuk dicari dan lebih banyak lagi boleh ditambah pada senarai.

Perniagaan FOX meninjau masalah yang dihadapi oleh pengguna.

Tampon

Jurucakap Tampax, yang dimiliki oleh P&G, memberitahu FOX Business dalam satu kenyataan bahawa ini adalah “situasi sementara, dan Tampax pasukan menghasilkan tampon 24/7 untuk memenuhi permintaan yang meningkat untuk produk kami.”

Syarikat itu berkata ia bekerjasama dengan rakan kongsi runcit untuk memaksimumkan ketersediaan, yang dikatakan “telah meningkat dengan ketara sejak beberapa bulan lalu.”

Walau bagaimanapun, pengguna media sosial telah mengambil perhatian.

“Ada kekurangan tampon atau sesuatu? Saya baru sahaja pergi ke lima Walgreen yang berbeza dan rak sudah DIBERSIHKAN,” kata seorang pengguna Twitter.

Walgreens memberitahu FOX Business ia bekerjasama dengan pembekalnya untuk memastikan kedainya mempunyai bekalan yang tersedia.

“Bagaimanapun, sama seperti peruncit lain, kami mengalami beberapa kekurangan tampon khusus jenama sementara di geografi tertentu,” kata syarikat itu. “Walaupun kami akan terus mempunyai produk di rak dan dalam talian, ia mungkin hanya dalam jenama tertentu semasa kami menavigasi gangguan bekalan.”

CVS juga memberitahu FOX Business terdapat “kejadian apabila pembekal tidak dapat memenuhi kuantiti penuh pesanan yang dibuat” dalam beberapa minggu kebelakangan ini, tetapi syarikat sedang bekerjasama dengan “pembekal untuk memastikan kami mempunyai bekalan tampon yang mencukupi dalam kedai-kedai.”

Syarikat itu menambah bahawa jika kedai kehabisan produk tertentu buat sementara waktu, ia akan “berfungsi untuk mengisi semula item tersebut secepat mungkin.”

Tampon adalah antara salah satu produk yang mengalami kekurangan di seluruh Amerika Syarikat.
Getty Images/EyeEm

Formula bayi

Ibu bapa tidak mendapat banyak rehat kerana kadar kehabisan stok untuk susu formula bayi meningkat kepada 73% di seluruh negara untuk minggu yang berakhir pada 29 Mei, menurut data terkini oleh firma data runcit Datasembly. Ia merupakan peningkatan yang ketara daripada awal bulan, apabila kadar kehabisan stok negara untuk formula bayi berada pada 45%.

Peruncit telah dipaksa untuk meletakkan had pembelian pada produk kerana rak kekal kosong.

Kilang Sturgis, Michigan, Abbott Nutrition, yang memburukkan lagi kekurangan seluruh industri, memulakan semula pengeluaran pada 4 Jun. Walau bagaimanapun, formula bayi produk dari kilang tidak akan kembali ke rak kedai sehingga sekurang-kurangnya pertengahan Julai, mengikut garis masa pengeluaran syarikat.

Dalam bulan May, Presiden Joe Biden memohon Akta Pengeluaran Pertahanan untuk mempercepatkan pengeluaran susu formula bayi dan penerbangan yang dibenarkan untuk mengimport bekalan dari luar negara untuk membantu ibu bapa yang sangat memerlukan.

Sos panas
Huy Fong Foods, Inc. menghantar surat kepada pelanggan tentang kekurangan sos panas yang akan berlaku.
Imej Getty

Sos panas

Pada bulan April, Huy Fong Foods, Inc., peneraju negara pengeluar sos sriracha, menghantar surat kepada pelanggan tentang kekurangan yang akan berlaku, yang akan memberi kesan secara langsung kepada peruncit dan restoran.

“Malangnya, kami boleh mengesahkan bahawa terdapat kekurangan produk kami yang tidak pernah berlaku sebelum ini,” Huy Fong Foods memberitahu Fox News Digital dalam e-mel.

“Kami masih berusaha untuk menyelesaikan isu yang telah berlaku ini [been] disebabkan oleh beberapa peristiwa yang meruncing, termasuk kegagalan tanaman yang tidak dijangka daripada penuaian cili musim bunga,” e-mel itu diteruskan. “Kami berharap untuk musim luruh yang membuahkan hasil dan berterima kasih kepada pelanggan kami atas kesabaran dan sokongan berterusan mereka semasa masa sukar ini.”

Menurut Huy Fong Foods, isu itu bermula pada Julai 2020, apabila syarikat itu mula mengalami kekurangan inventori lada cili. Kekurangan itu bertambah buruk sejak beberapa bulan kebelakangan ini selepas keadaan cuaca buruk menjejaskan tanaman cili tahun ini.

Botol wain

mengikut Makan Ini, Bukan Itu, kekurangan botol kaca masih berterusan.

Syarikat rantaian bekalan Resilinc memberitahu FOX Business bahawa “kos botol kaca telah meningkat sebanyak 20%, kebanyakannya didorong oleh kekurangan bahan mentah yang diperlukan untuk mengeluarkan kaca.”

Disebabkan oleh “kekangan bahan mentah, isu logistik dan inflasipembuat wain mungkin terpaksa menurunkan kos kepada pengguna,” tambah syarikat itu.

Walau bagaimanapun, ia bergantung kepada saiz operasi.

Operasi kilang wain yang lebih besar dengan poket yang lebih dalam dan masa memimpin yang lebih lama pada pesanan tidak merasakan kesannya,” kata syarikat itu. “Kilang wain yang lebih kecil yang mempunyai kuasa beli yang lebih kecil mungkin mempunyai kesan yang berbeza. Walaupun mereka tidak semestinya menyalurkan 100% kos yang ditanggung kepada pengguna, mereka mungkin perlu menaikkan harga bersama-sama dengan mengambil keuntungan yang lebih besar.”

“Tiga tahun lalu, ia adalah tin kami untuk bir dan wain, kini ia adalah botol sebenar,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Hospitaliti Moersch Matthew Moersch kepada WSBT 22.

Minuman

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Boxed Chieh Huang, mungkin terdapat lebih banyak masalah di kaki langit.

“Musim panas ini, saya rasa minuman, anda akan mula melihat jenis kenaikan harga atau kekurangan hanya kerana … sudah kilang-kilang ini mengepamnya pada kapasiti penuh. Anda menambah permintaan yang meningkat pada musim panas, kami tidak tahu ke mana arahnya,” Huang memberitahu “Varney & Co.” awal bulan ini.

Cortney Moore dan Associated Press dari FOX Business menyumbang kepada laporan ini.We would like to say thanks to the author of this write-up for this amazing web content

Tampon, sos panas antara barangan yang mengalami kekurangan di seluruh negara


We have our social media pages here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/