Terbang ke Eropah Musim Panas Ini Boleh Jadi Neraka

Lapangan terbang bergema dengan kemarahan penumpang yang mendapati penerbangan mereka telah dibatalkan atau ditangguhkan atau yang menunggu selama berjam-jam untuk bagasi sampai ke karusel. Harga tiket melambung tinggi kerana kos bahan api melakukan perkara yang sama. Reputasi syarikat penerbangan dan pengalaman di lapangan terbang tidak pernah menjadi lebih teruk. Namun kelaparan rakyat Amerika untuk bangun, naik, dan pergi sekali lagi ke Eropah pada musim panas ini selepas dua tahun kekangan wabak adalah sangat tidak dapat dipuaskan.

Malah, sebuah syarikat penerbangan AS, United, menawarkan hampir setengah juta lebih banyak tempat duduk di seberang kolam pada musim panas ini berbanding ketika kemuncak pra-pandemi 2019. Apatah lagi, mereka menambah lebih banyak penerbangan ke lebih banyak bandar berbanding sebelum ini. Dan itu sebelum AS akhirnya menggugurkan yang memerlukan penumpang dari Eropah menjalani ujian COVID negatif sebelum terbang, keputusan yang akan, hampir semalaman, mengisi lebih banyak tempat duduk.

Syarikat penerbangan Eropah juga menambah penerbangan. Analisis oleh Craig Jenks, dari Projek Syarikat Penerbangan/Pesawat yang berpangkalan di New York, menunjukkan Aer Lingus menaikkan penerbangan antara Dublin dan Orlando daripada empat kepada tujuh mingguan, serta penerbangan harian baharu antara Manchester, UK dan New York. Air France memperkenalkan tiga penerbangan seminggu dari Paris ke Denver, dan British Airways mempunyai empat penerbangan baharu seminggu dari London ke Portland, Oregon. Terdapat juga beberapa penerbangan baharu ke bandar bukan pantai yang lain, seperti Las Vegas, Salt Lake City, Denver, Dallas dan Austin.

Malah, peta laluan penerbangan antara AS dan Eropah telah menjadi begitu lancar dan dinamik sehingga merancang percutian Eropah adalah jauh lebih mencabar—terutamanya jika anda ingin mencari penerbangan paling santai dan sybaritik merentasi kolam, memandangkan kekacauan yang mungkin berlaku. berbaring di jalan anda sebelum anda sampai ke tempat duduk anda.

Untuk itu, perkara pertama yang perlu diingat ialah anda bukan hanya memilih tempat duduk. Anda juga memilih kapal terbang. Jika anda akan berada di dalam kabin selama antara tujuh dan 11 jam, bergantung pada tempat anda berlepas dan sejauh mana anda terbang ke Eropah, keselesaan kabin akan bergantung pada umur kapal terbang.

Hampir satu perempat daripada perjalanan ke abad ke-21, hanya segelintir kapal terbang yang mempunyai teknologi iklim yang optimum dan terkini di dalam kabin mereka—tepatnya jenis butiran yang boleh mengubah pengalaman penerbangan jarak jauh. Itu termasuk kelembapan yang lebih tinggi dalam kabin untuk mengatasi kesan fizikal udara yang sangat kering; kawalan iklim berkualiti lebih baik yang mengekalkan suhu sekata tidak kira bahagian kabin yang anda duduki; pencahayaan yang dikawal secara individu untuk membantu tidur dan kalis bunyi yang lebih baik untuk mengurangkan bunyi enjin yang mengganggu dan aerodinamik.

Terdapat hanya tiga jet badan lebar yang merangkumi kualiti tersebut: Airbus A380 superjumbo; Airbus A350 yang lebih kecil; dan Boeing 787 Dreamliner. Kesemuanya mempunyai ketinggian kabin 6,000 kaki, bermakna tekanan udara di dalam kabin adalah setara dengan pernafasan pada ketinggian itu, dan udara lebih lembap, manakala dalam semua jet yang lebih tua ketinggian kabin adalah 8,000 kaki, di mana udara lebih kering.

Dr. Paulo Alves, pakar perubatan aeroangkasa dan ahli Jawatankuasa Perubatan Pengangkutan Udara Persatuan Perubatan Aeroangkasa, memberitahu Daily Beast, “Penumpang yang sihat tidak seharusnya menjangkakan sebarang masalah kesihatan pada ketinggian kabin 8,000 kaki. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kajian dan laporan tentang kesejahteraan yang lebih baik apabila menerbangkan pesawat jet moden, disebabkan tahap hingar yang lebih rendah, getaran yang lebih rendah, ruang yang lebih baik. Sudah tentu, semakin lama penerbangan, semakin besar keperluan untuk keselesaan.”

Ketidakselesaan yang paling biasa, kata Dr. Alves, adalah dahaga, “bukan kerana dehidrasi tetapi kekeringan mulut kita. Kekeringan mata adalah masalah lain, juga orang yang terdedah kepada pendarahan hidung boleh mengalami episod yang dicetuskan oleh kelembapan. Penghidratan yang baik dan penggunaan pelincir mata berguna untuk mengelakkan ketidakselesaan.”

Jika anda menaiki salah satu daripada tiga syarikat penerbangan utama AS merentasi Atlantik pada musim panas ini, bilangan kapal terbang yang lebih tua jauh melebihi jumlah jet generasi baharu tersebut. Menurut data untuk Julai, disediakan secara eksklusif kepada The Daily Beast oleh Cirium, sebuah syarikat analitik penerbangan, Delta mempunyai 212 penerbangan yang diterbangkan oleh A350, berbanding lebih daripada 2,000 penerbangan yang dikendalikan dengan jet lama; United mempunyai 651 penerbangan menggunakan 787, berbanding lebih daripada 2,000 penerbangan dengan jet lama. Sebaliknya, American Airlines mengendalikan 1,018 penerbangan, hampir separuh penerbangan Eropahnya, dengan jet yang lebih baharu, sama ada A350 atau 787.

Yang tertua daripada jet itu ialah Boeing 757 dan 767, dengan purata antara 22 dan 24 tahun dalam perkhidmatan, menghampiri hampir ke tahap apabila penyelenggaraannya menjadi terlalu mahal. American Airlines secara kekal membuang kedua-dua kapal terbang ini dari armada mereka semasa wabak itu kerana enjin mereka yang menelan gas menyebabkan mereka mahal untuk beroperasi. Pemulihan mendadak penerbangan antarabangsa telah menangkap syarikat penerbangan itu dengan lebih sedikit jet daripada yang diperlukan, diburukkan lagi oleh kelewatan dalam penghantaran Boeing 787 baharu kerana isu kawalan kualiti di Boeing. Akibatnya, Amerika telah menggugurkan lima laluan Eropah.

John Grant dari syarikat penerbangan global data cruncher OAG menyediakan Daily Beast dengan nombor baharu yang menunjukkan United peneraju tempat duduk yang tersedia merentasi Atlantik pada musim panas ini, pada lebih 4 juta, meningkat daripada 3.5 juta pada 2019; Delta berada di tempat kedua dengan 3.6 juta, turun daripada 4 juta pada 2019, dan ketiga Amerika dengan 3.1 juta, berbanding 3.5 juta pada 2019.

Pengembara kelas perniagaan yang kerap cenderung lebih arif tentang kualiti iklim kabin apabila memilih penerbangan. Pengembara masa lapang lebih mementingkan kos tetapi, ingat, tempat duduk dalam jet yang lebih baru sebenarnya tidak lebih mahal daripada yang setara dengan yang lebih lama (mereka menghabiskan lebih sedikit gas, jadi mereka mengurangkan kos syarikat penerbangan untuk beroperasi) dan kebaikan udara dan iklim yang lebih baik kelihatan jelas di bahagian belakang kabin seperti di hadapan. Namun begitu, Mike Arnot, seorang pengulas industri penerbangan, berkata, “Kebanyakan risalah tidak akan melihat perbezaan dalam produk antara pesawat yang lebih lama dan yang terbaru. United telah memasang semula pesawat lama mereka dengan produk licin, kelas perniagaan Polaris, dan tempat duduk itu penuh sesak dengan orang ramai membakar batu mereka yang telah lama disimpan untuk pengalaman itu.”

British Airways telah memperkenalkan ketiga-tiga jet baharu itu jauh ke destinasi Amerikanya; ia kini terbang ke UK dari 26 bandar. Ia menerbangkan A380 dari empat hab, Chicago, Miami, Dallas dan Los Angeles, di mana terdapat permintaan yang mencukupi untuk mengisi 469 tempat duduk. (Tiada syarikat penerbangan AS yang pernah membeli superjumbo itu, dan kebanyakannya telah digantung secara kekal pada permulaan wabak itu, termasuk yang dikendalikan oleh Air France dan Lufthansa. Tetapi BA tetap komited kepada goliath untuk laluan hab ke hab.) BA terbang ke sana. 787 Dreamliner yang popular dari Atlanta, Baltimore, Boston, Chicago, Houston, Nashville, New Orleans, Pittsburg, Portland, Seattle dan Washington Dulles. A350 yang lebih besar terbang dari Austin, Denver, Las Vegas, Orlando dan Phoenix.

Apa yang ganjil tentang senarai itu ialah ia tidak termasuk laluan paling sibuk dan paling kompetitif merentasi Atlantik, New York ke UK Sebelum wabak, BA membuat percikan besar memperkenalkan A350 pada laluan itu, terutamanya menggembar-gemburkan suite kelas perniagaan baharu mereka dalam pertandingan bersemuka dengan kabin kelas perniagaan A350 Virgin Atlantic di laluan yang sama. (Dengan penerbangan yang jauh lebih sedikit, Virgin Atlantic mendorong ruang istirahat perniagaan Club House yang terkenal di Heathrow sebagai sebahagian daripada kelebihan penjenamaannya dalam gaya semata-mata.)

Tetapi kini, di New York, BA telah kembali kepada Boeing 777, jet berbadan lebar tertua dalam armadanya, dengan purata kira-kira 18 tahun. Kesemuanya telah dinaik taraf dengan suite kelas perniagaan yang sama seperti A350, dan pencahayaan kabin baharu, tetapi masih mempunyai kelemahan ketinggian kabin yang lebih tinggi. Itu tidak begitu ketara pada penerbangan yang lebih pendek antara Pantai Timur dan London, tetapi ia mula dirasai pada laluan yang lebih panjang di mana 777 berkongsi pintu masuk syarikat penerbangan itu dengan jet baharu, seperti Chicago, Las Vegas dan Los Angeles, tempat penerbangan itu. boleh selama 11 jam.

United sedang menerbangkan jet yang lebih tua pada laluan yang jauh. Sebagai contoh, ia mempunyai empat penerbangan baharu seminggu dari Newark ke Dubrovnik, salah satu destinasi Eropah bernilai terbaik kerana pusat peranginan pantai Dalmatian yang menakjubkan. Pesawat ini diterbangkan oleh Boeing 767 dengan purata umur 24 tahun, dan penerbangan sejauh 4,500 batu mengambil masa lebih daripada sembilan jam. Pada tahun 1980-an, 767 merintis penerbangan jarak jauh merentasi Atlantik apabila berbuat demikian dengan hanya dua enjin adalah kontroversi (jet dengan tiga atau empat enjin dianggap lebih selamat) dan kini setiap kenderaan lebar kecuali A380 adalah jet berkembar, tetapi 767 awal ini , walau bagaimana pun keadaan kabin yang terkoyak, bukan sahaja letih tetapi, berbanding dengan jet yang lebih baru, adalah pencemar yang terkenal.

Beberapa syarikat penerbangan tambang murah menerbangkan jet generasi terbaharu di atas kolam. Pendatang baru Norse Atlantic Airways, sebagai contoh, menerbangkan 787 Dreamliners dari New York ke London (Gatwick), Berlin dan Oslo; dari Los Angeles ke Berlin dan Oslo; dan dari Fort Lauderdale dan Orlando ke Oslo. Norse pada dasarnya telah mengambil tempat Norwegian Airlines, yang berhenti terbang di Atlantik semasa wabak kerana ia telah membuka terlalu banyak laluan terlalu cepat dan kehabisan wang tunai. Norse menjadi lebih berhemat kerana ia berusaha untuk menawarkan alternatif bajet kepada tambang syarikat penerbangan legasi. Memandangkan tekanan pada semua perkhidmatan penerbangan dan lapangan terbang pada musim panas ini, Norse berkemungkinan besar dinilai berdasarkan kebolehpercayaannya seperti pada harganya.

Tetapi orang yang boleh membeli keselesaan maksimum sentiasa akan, dan mereka suka hidup di udara mereka sendiri. Itu tidak pernah lebih benar daripada dalam perjalanan udara. Orang ramai jet peribadi boleh terbang dengan Gulfstream G700 baharu dengan ketinggian kabin hanya 2,900 kaki sambil pelayan menuang segelas Dom Perignon.

We would like to give thanks to the writer of this post for this incredible web content

Terbang ke Eropah Musim Panas Ini Boleh Jadi Neraka


Check out our social media accounts as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/