Tesla menandakan pembukaan Texas Gigafactory baharu dengan ‘Cyber ​​Rodeo’

Kilang baharu Tesla pada mulanya akan menghasilkan SUV Model Y dan, tahun depan, Cybertruck, yang telah ditangguhkan sejak pertama kali didedahkan pada 2019. Kilang Texas, kilang pemasangan keempat Tesla di seluruh dunia, diumumkan hanya beberapa minggu selepas syarikat itu menandakan pembukaan. kilangnya berhampiran Berlin, Jerman. Kilang baharu itu akan membantu Tesla meningkatkan pengeluarannya untuk mencuba dan memenuhi jangkaan peningkatan jualan yang datang dengan menjadi milik dunia pembuat kereta paling berharga.
Tesla memilih Austin berbanding Tulsa, Oklahoma pada 2020 kerana ia memilih tapak untuk kilang kedua di AS, berikutan pertempuran sengit antara negeri untuk memenangi perniagaan syarikat itu. Syarikat itu juga telah berkata ia akan memindahkan ibu pejabatnya ke Austin selepas bertelagah dengan pegawai California.

Nama acara itu, “Cyber ​​Rodeo,” telah mendorong spekulasi bahawa mungkin terdapat kemas kini tentang Cybertruck.

Tesla pada asalnya berkata bahawa Cybertruck akan bermula pada $39,900 dan dikeluarkan pada akhir 2021. Versi pacuan semua roda motor tiga dikatakan berharga serendah $69,900. Tetapi Tesla mengalih keluar harga, trim dan spesifikasi kenderaan dari laman webnya tahun lepas, dan CEO Tesla Elon Musk berkata awal tahun ini bahawa pembuat kereta itu tidak akan menghantar Cybertruck pada 2022.

Versi baharu Cybertruck muncul di atas pentas semasa ucapan Musk. Cermin sisi dan lebih banyak lampu telah ditambah, tetapi pemegang pintunya sudah tidak ada.

“Siapa yang memerlukan pemegang. Kereta itu boleh memberitahu bahawa anda berada di sana dan ia hanya tahu bahawa ia perlu dibuka, ” kata Musk.

Musk juga berkata bahawa akan ada robotaxi Tesla khusus pada masa depan yang akan kelihatan “agak futuristik,” tetapi tidak mendedahkan butiran tambahan. Tetapi dengan sedikit berita produk baharu untuk diumumkan, dan sebelum ini mengumumkan kenderaan seperti Tesla Semi, Cybertruck, dan Roadster sudah pun menghadapi kelewatan, Musk memberi tumpuan kepada keperluan syarikat untuk kilang itu sendiri.

“Kami memerlukan tempat di mana kami boleh menjadi sangat besar dan tidak ada tempat seperti Texas,” kata Musk di atas pentas, memakai topi koboi hitam dan cermin mata hitam. “Kami akan bergerak ke skala yang benar-benar besar. Skala yang tidak pernah dicapai oleh syarikat dalam sejarah manusia.”

Tesla telah berkata, menurut rekod awam, bahawa acara Austin boleh memuatkan seramai 15,000 orang. satu daerah sekolah tempatan benarkan pelajar keluar awal Khamis untuk mengambil kira trafik yang dijangkakan.

Acara itu dimulakan dengan pertunjukan cahaya dron, termasuk representasi kenderaan Tesla.

Peminat Tesla telah menerangkan perjalanan jalan raya ke acara itu dari tempat yang jauh seperti California dan Pulau Rhode.

Sofiaan Fraval, peminat Tesla yang berpangkalan di San Luis Obispo, California, meninggalkan rumahnya dua hari lalu pada jam 4:20 petang — nombor popular dalam budaya Tesla — untuk memulakan perjalanan selama 30 jam ke Austin.

“Saya sentiasa mahu melihat apa yang terbaru dan terhebat,” kata Fraval dalam temu bual dengan CNN Business. “Ia adalah misteri, kami tidak tahu semua butiran acara itu. Tetapi kami mahu berada di sana untuk mendengarnya terlebih dahulu daripada sumbernya.”

Musk sudah mempunyai minggu yang sibuk, setelah mengumumkan dia membeli 9.1% daripada Twitter dan menyertai lembaga pengarahnya.We would love to say thanks to the author of this short article for this incredible material

Tesla menandakan pembukaan Texas Gigafactory baharu dengan ‘Cyber ​​Rodeo’


Check out our social media profiles and other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/