Tesla tidak lagi akan menyertakan penyambung mudah alih dengan setiap kereta

Tesla telah berhenti memasukkan penyambung mudah alihnya dengan pembelian kereta baharu, dan sebaliknya akan menjual berkas Gen 2 (Tahap 1) secara berasingan untuk harga $200 yang lebih rendah, Ketua Pegawai Eksekutif Tesla Elon Musk mengesahkan dalam siri tweet. The penyambung mudah alih bundle disertakan dengan penyesuai yang membolehkan pemandu mengecas kereta mereka dari soket isi rumah 110v standard, dengan penyesuai lain tersedia untuk pembelian secara berasingan.

Pada malam Sabtu, pengguna Twitter @Tesla_Adri mendapati bahawa Tesla dikemas kini halaman sokongannya untuk menunjukkan ikatan penyambung mudah alih tidak lagi disertakan dengan kereta, kerana ia sebelum ini disenaraikan sebagai aksesori yang “didatangkan dengan kenderaan.” Nampaknya mungkin terdapat ralat pada halaman ini, walau bagaimanapun — carta itu menggambarkan himpunan penyambung mudah alih Gen 2, tetapi menunjukkan harga untuk $400 Gen 1 (Tahap 2) bundle (yang juga tersedia untuk pembelian secara berasingan). Perubahan lain dikesan oleh @Tesla_Adri dan Pandu Tesla Kanada memberikan bukti lanjut bahawa pengecas Gen 2 berkemungkinan yang terjejas di sini.

Dalam jawapan kepada reaksi pengguna terhadap situasi itu, Musk mengesahkan bahawa syarikat itu tidak lagi akan memasukkan penyambung mudah alih Gen 2 dengan pembelian kereta baharu. “Statistik penggunaan adalah sangat rendah, jadi kelihatan membazir,” jelas Musk, sambil menambah bahawa Tesla “akan menyertakan lebih banyak penyesuai palam dengan kit penyambung mudah alih” pada masa hadapan. Tidak jelas penyesuai Tesla yang akan mula disertakan dengan kit itu.

Musk memberikan kemas kini lain beberapa jam kemudian, menyatakan bahawa, “berdasarkan maklum balas pengguna,” Tesla akan menurunkan harga penyambung mudah alih kepada $200. Dia juga berkata bahawa Tesla akan “memudahkan” untuk memesan penyambung mudah alih semasa membeli kereta, dan menggalakkan pelanggan memasang pengecas dinding “sebelum” kereta mereka tiba.

Penyambung mudah alih Gen 2 masih disenaraikan sebagai berharga $275 di tapak Tesla, dan anda tidak boleh membelinya walaupun anda mahu — penyambung mudah alih kini kehabisan stok, dan perkara yang sama berlaku untuk penyambung Gen 1. Walau bagaimanapun, tidak jelas berapa lama sama ada aksesori telah kehabisan stok, atau sama ada kekurangan rantaian bekalan menyumbang kepada keputusan Tesla. Tesla tidak segera bertindak balas The Vergepermintaan untuk komen (Tesla membubarkan pasukan perhubungan awamnya pada 2019 dan biasanya tidak menjawab pertanyaan daripada media).

Reaksi terhadap keputusan Musk telah bercampur-campur. Walaupun penyambung mudah alih bukanlah satu keperluan, kerana pemilik Tesla boleh mengecas kereta mereka daripada pengecas dinding yang dipasang di rumah mereka atau di stesen pengecasan, sebahagian pemandu Katakan adalah selesa untuk mempunyai penyambung mudah alih bersama mereka semasa dalam perjalanan. Aksesori itu boleh berguna di tapak perkhemahan atau semasa melakukan perjalanan di kawasan tanpa stesen pengecasan, kerana ia membolehkan pemandu memasangkan kereta mereka ke soket standard. Ia mengecas pada kadar yang lebih perlahan, walaupun, dengan pengecas Gen 2 menyediakan jarak kira-kira satu hingga tiga batu selepas satu jam pengecasan.

Sebahagian pemandu juga mengatakan pelayan penyambung mudah alih sebagai alternatif yang jauh lebih murah kepada pengecas dinding yang mahal, sementara yang lain mengatakan mereka jarang menggunakannya sama sekali. Penyambung dengan penyesuai 120v atau 240v disertakan standard dengan EV lain, seperti Daun Nissan, Ford Mustang Mach-E, Chevy Boltdan semua BMW EV. Tetapi sebagai Elecktrek menunjukkan, Kia EV6 juga tidak disertakan dengan kabel pengecas Tahap 1 atau 2.

Pada tahun 2020, epal terkenal berhenti termasuk pengecas dengan iPhone baharunya, dengan Samsung dan Google mengikut saman. Walaupun mudah untuk melihat persamaan antara situasi ini dan Tesla, masih terlalu awal untuk mengetahui sama ada langkah Tesla akan menghasilkan kesan domino di kalangan pembuat EV lain.

Kemas kini 17 April 12:55PM ET: Dikemas kini untuk menjelaskan bahawa sambungan mudah alih yang terjejas di sini berkemungkinan adalah himpunan penyambung mudah alih Gen 2, dan menambah lebih banyak konteks yang mengelilingi perkara ini. Juga dikemas kini untuk menambah bahawa Kia EV6 juga tidak disertakan dengan kabel pengecasan.We want to give thanks to the writer of this short article for this remarkable web content

Tesla tidak lagi akan menyertakan penyambung mudah alih dengan setiap kereta


Check out our social media profiles , as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/