Tuntutan mendakwa saiz sandwic Burger King dalam iklan mengelirukan pelanggan

Sebilangan burger King pelanggan mengambil makanan segera rantai ke mahkamah, mendakwa “penipuan pengguna” berkaitan dengan iklan sandwic syarikat.

Dalam aduan tindakan kelas setebal 26 muka surat yang difailkan di Mahkamah Daerah AS di Florida Selatan, peguam Anthony J. Russo dan James C. Kelly mewakili plaintif yang percaya mereka telah diperdayakan oleh saiz sandwic yang dipaparkan Burger King dalam iklannya.

Jurucakap Burger King memberitahu FOX Business bahawa perbadanan itu “tidak mengulas mengenai litigasi yang belum selesai atau berpotensi.”

“Burger King mengiklankan burgernya sebagai burger besar berbanding pesaing dan mengandungi patties daging bersaiz besar dan bahan-bahan yang melimpah di atas roti untuk menampakkan saiz burger itu kira-kira 35% lebih besar, dan mengandungi lebih dua kali ganda daging daripada burger sebenar. ,” aduan itu menyatakan.

RAKYAT HAWAII ‘MENIPU’ TENTANG DI MANA GULUNGNYA SEBENARNYA DIBUAT, DAKWAAN UNDANG-UNDANG

Ia memasuki doket FLSD pada 28 Mac 2022.

Peguam James Kelly memberitahu FOX Business bahawa aduan itu bertujuan untuk mendapatkan Burger King dan makanan segera yang lain rantai untuk mengiklankan item menu mereka dengan cara yang mencerminkan realiti.

“Kami akhirnya mencari perubahan pada foto untuk item menu yang dilebih-lebihkan secara material dan keadilan di seluruh industri mengenai isu itu,” katanya dalam e-mel.

Item menu yang dinamakan dalam aduan kerana “terlebih nyata” dalam iklan termasuk rangkaian Whopper and King yang ikonik, Croisann’Wich waktu sarapan pagi (dimuat sepenuhnya dan telur & keju) dan sandwic Sosej Berganda, serta pilihan burger lain yang termasuk bacon atau keju.

Jurucakap Burger King memberitahu FOX Business bahawa syarikat itu “tidak mengulas mengenai litigasi yang belum selesai atau berpotensi,” dalam e-mel.

Aduan itu meminta perbicaraan juri. Ia mendakwa bahawa percanggahan antara sandwic yang diiklankan dan penampilan item menu dalam kehidupan sebenar adalah “amalan perdagangan menipu” yang boleh ditafsirkan sebagai pengiklanan palsu.

BAGAIMANA MENGENAL PASTI IKLAN PALSU

Russo dan Kelly menamakan empat plaintif dalam aduan itu, salah seorang daripadanya berasal dari Florida; tiga yang lain berasal dari New York.

SYARIKAT LINGERIE RIHANNA SAVAGE X FENTY DITUDUH PEMASARAN MENIPU

Plaintif mendakwa mereka tidak akan mempunyai dibeli sandwic daripada Burger King jika mereka sedar “yang mengatakan burger jauh lebih kecil daripada yang diiklankan.”

Sekurang-kurangnya 100 plaintif termasuk dalam tuntutan mahkamah tindakan kelas yang belum selesai ini, kata aduan itu.

“Iklan Burger King untuk burger dan item menunya adalah tidak adil dan merosakkan kewangan pengguna kerana mereka menerima makanan yang jauh lebih rendah nilainya daripada yang dijanjikan,” aduan itu berpendapat.

“Tindakan Burger King amat membimbangkan sekarang kerana inflasi, harga makanan dan daging sangat tinggi dan ramai pengguna, terutamanya pengguna berpendapatan rendah, bergelut dari segi kewangan.”

DAPATKAN PERNIAGAAN FOX DALAM PERJALANAN DENGAN KLIK DI SINI

Aduan itu seterusnya menyenaraikan pengulas makanan, YouTuber dan pengguna di Twitter yang menerbitkan kandungan menyatakan mereka juga percaya item menu Burger King tidak sepadan dengan iklannya.

Aduan tindakan kelas 26 muka surat yang difailkan terhadap Burger King berhujah bahawa rangkaian makanan segera “melebihkan” item menu tertentu dalam iklan. (Foto AP/Gene J. Puskar)

Ticker Keselamatan Terakhir Ubah Ubah %
QSR RESTAURANT BRANDS INTERNATIONAL INC. 58.22 -0.17 -0.29%

“Perkara dalam kontroversi melebihi jumlah atau nilai $5,000,000, tidak termasuk faedah dan kos,” tulis Russo dari Russo Firm yang berpangkalan di Florida, dan Kelly, dari Pejabat Undang-undang James C. Kelly yang berpangkalan di New York, dalam aduan itu. .

KLIK DI SINI UNTUK BACA LEBIH LANJUT MENGENAI PERNIAGAAN FOX

Burger King beribu pejabat di Miami.

We would love to say thanks to the author of this article for this remarkable web content

Tuntutan mendakwa saiz sandwic Burger King dalam iklan mengelirukan pelanggan


Our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/