United Airlines Honolulu Picketing + Alaska Air $331/Jam. Perjanjian Juruterbang

Walaupun juruterbang Alaska Airlines telah mencapai perjanjian tentatif yang telah lama ditunggu-tunggu, perkara sebaliknya berlaku buat masa ini untuk pramugari di Hawaii-centric, United Airlines.

Bermula dengan berita baik untuk risalah Hawaii, selepas tiga tahun perselisihan, banyak perbalahan, dan 96% kelulusan mogok juruterbang sebelum ini, Juruterbang dan pengurusan Alaska, semalam, wakil juruterbang memilih untuk meluluskan perjanjian tentatif baharu. Kontrak itu masih perlu disahkan oleh juruterbang yang tinggal, yang dijangka berlaku tidak lama lagi.

A

Kapten Will McQuillen, Pengerusi Majlis Eksekutif Induk (MEC) Alaska Airlines ALPA

Kami gembira, selepas tiga tahun, kami telah mencapai persetujuan yang menangani semua bidang di mana kami telah ketinggalan rakan juruterbang pembawa talian utama kami selama hampir sedekad. Perjanjian ini bukan sahaja mengiktiraf peranan penting yang dimainkan oleh juruterbang dalam kejayaan Alaska Airlines, ia juga akan membantu syarikat penerbangan kami kekal berdaya saing dalam industri.” — Will McQuillen, Kapten/Pengerusi AS ALPA.

Juruterbang dijangka menerima kenaikan gaji berkuat kuasa 9/1/22. Pegawai pertama ditetapkan untuk menerima daripada 8% kepada 23% lebih manakala kapten akan menerima 15% hingga 23% gaji tambahan. Bagi kapten, ini bermakna gaji mereka adalah sebanyak $331/jam. Juruterbang terbang sehingga 1,000 jam setahun.

Piket pramugari United Airlines Honolulu minggu depan.

Atendan Penerbangan Honolulu United Airlines Picketing

Pramugari United Airlines, kebanyakannya berpakaian seragam yang dikenali, akan turun ke Lapangan Terbang Honolulu dan 14 lapangan terbang AS, Guam dan London yang lain minggu depan. Dijangka beribu-ribu akan mengambil bahagian dalam rancangan itu Acara lambaian tanda 27 September yang dipromosikan oleh kesatuan dalam imej di atas.

Ini disebabkan oleh pertikaian antara Persatuan Pramugari (AFA-CWA) dan syarikat penerbangan itu, yang menurut kesatuan pramugari adalah akibat daripada “keadaan kerja yang tidak mampan.”

Bandar tempat piket ditetapkan untuk berlaku termasuk Boston, Cleveland, Denver, Guam, Fort Lauderdale, Las Vegas, London, Los Angeles, Newark, Orlando, Phoenix, San Diego, San Francisco, Tampa dan Washington.

Antara isu yang didakwa oleh pramugari, adalah pramugari menunggu lama untuk menjadualkan penerbangan mereka. Terdapat juga keadaan di mana pramugari mengatakan mereka tidak disediakan penginapan atau pengangkutan hotel.

Kesatuan FA berkata bahawa terdapat “beberapa terobosan” dibuat dengan pihak pengurusan, walaupun tindakan buruh. Kesatuan itu berkata bahawa “bukan kebetulan” bahawa mereka melihat beberapa perubahan sebahagiannya disebabkan oleh “Hari Tindakan 27 September” akan datang yang sangat ketara. Rancangan kesatuan adalah untuk mengekalkan tekanan. “Ahli akan berkumpul untuk mendidik orang ramai yang mengembara tentang isu yang kami hadapi dan pada masa yang sama memastikan pihak pengurusan menyedari Perpaduan kami kerana ia berkaitan dengan isu yang kami hadapi.”

Pendedahan: Kami menerima komisen kecil untuk pembelian daripada beberapa pautan di Beat of Hawaii. Pautan ini tidak membebankan anda dan memberikan pendapatan yang diperlukan untuk menawarkan tapak web kami kepada anda. Mahalo! Dasar Privasi dan Pendedahan.

We would love to give thanks to the writer of this post for this incredible web content

United Airlines Honolulu Picketing + Alaska Air $331/Jam. Perjanjian Juruterbang


Take a look at our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/