Unitil mengumumkan kenaikan kadar 77% bermula pada bulan Disember

Unitil telah meminta kelulusan kenaikan kadar daripada Suruhanjaya Kemudahan Awam New Hampshire, berkata ia perlu menaikkan kos sepanjang musim sejuk. Unitil ialah syarikat utiliti terbaharu yang membuat permintaan sedemikian selepas utiliti lain mengumumkan kenaikan kadar sepanjang musim panas. Syarikat itu berada pada jadual pembelian yang berbeza, itulah sebabnya ia memfailkan lewat daripada yang lain. Menurut pemfailan kadar bekalan syarikat yang diserahkan kepada PUC minggu ini, jumlah bil bulan ke bulan dengan kadar semasa ialah kira-kira $132. Jika kenaikan kadar itu diluluskan, ia akan menjadi $234, peningkatan sebanyak $102, atau 77%.Unitil berkata pelanggan yang menggunakan 600 kilowatt jam sebulan sepanjang musim sejuk, iaitu purata, boleh mengharapkan untuk membayar lebih kurang $50 setiap bulan berbanding musim sejuk yang lalu. Utiliti itu berkata ia menjangkakan ia perlu meningkatkan kadarnya, jadi ia telah membuat permintaan khas dengan PUC untuk melanjutkan tempoh pembayarannya kepada lapan bulan, berbanding tempoh enam bulan semasa, untuk membantu mengurangkan kos semasa musim sejuk puncak. bulan. “Ia menjajarkan kadar pemfailan kami dengan utiliti lain di rantau ini,” kata Alec O’Meara, dari Unitil. “Ia juga akan membolehkan kami menurunkan kos musim sejuk puncak itu. Kami menganggarkan bahawa keputusan itu menurunkan kadar bekalan kira-kira 3 sen setiap kilowatt jam untuk pelanggan.” Unitil berkata pasaran global memberi kesan kepada bekalan di luar negara, terutamanya gas asli cecair, yang digunakan di New England untuk menambah bekalan keseluruhan rantau ini.”Pada masa ini, persaingan di luar negara untuk gas asli cecair itu menjadi lebih sengit kerana krisis tenaga di Eropah, kerana pencerobohan Ukraine,” kata O’Meara.New Hampshire’s peguam bela pengguna Don Kreis berkata memandangkan lonjakan kadar yang melampau, mungkin sudah tiba masanya untuk negeri menghantar semula utiliti ke papan lukisan.”Melihat pada harga masa hadapan, mungkin terdapat sedikit kelegaan tetapi kami tidak mungkin akan kembali ke tempat kami setahun atau dua tahun lalu ketika harga sangat rendah,” kata Kreis. Jika PUC meluluskan kenaikan itu, kadar baharu itu akan berkuat kuasa pada 1 Dis.

Unitil telah meminta kelulusan kenaikan kadar daripada Suruhanjaya Kemudahan Awam New Hampshire, berkata ia perlu menaikkan kos sepanjang musim sejuk.

Unitil ialah syarikat utiliti terbaharu membuat permintaan sedemikian selepas utiliti lain mengumumkan kenaikan kadar sepanjang musim panas. Syarikat itu mempunyai jadual pembelian yang berbeza, itulah sebabnya ia memfailkan lewat daripada yang lain.

Menurut pemfailan kadar bekalan syarikat yang diserahkan kepada PUC minggu ini, jumlah bil bulan ke bulan dengan kadar semasa ialah kira-kira $132. Jika kenaikan kadar diluluskan, ia akan menjadi $234, peningkatan sebanyak $102, atau 77%.

Unitil berkata pelanggan yang menggunakan 600 kilowatt jam sebulan sepanjang musim sejuk, iaitu purata, boleh mengharapkan untuk membayar kira-kira $50 lebih sebulan berbanding musim sejuk lalu.

Utiliti itu berkata ia menjangkakan ia perlu meningkatkan kadarnya, jadi ia telah membuat permintaan khas dengan PUC untuk melanjutkan tempoh pembayarannya kepada lapan bulan, berbanding tempoh enam bulan semasa, untuk membantu mengurangkan kos semasa musim sejuk puncak. bulan.

“Ia menjajarkan kadar pemfailan kami dengan utiliti lain di rantau ini,” kata Alec O’Meara, dari Unitil. “Ia juga akan membolehkan kami menurunkan kos musim sejuk puncak tersebut. Kami menganggarkan bahawa keputusan itu menurunkan kadar bekalan kira-kira 3 sen setiap kilowatt jam untuk pelanggan.”

Unitil berkata pasaran global memberi kesan kepada bekalan di luar negara, terutamanya gas asli cecair, yang digunakan di New England untuk menambah bekalan keseluruhan rantau itu.

“Pada masa ini, persaingan di luar negara untuk gas asli cecair itu menjadi lebih sengit kerana krisis tenaga di Eropah, kerana pencerobohan Ukraine,” kata O’Meara.

Peguam bela pengguna New Hampshire, Don Kreis berkata, memandangkan lonjakan kadar yang melampau, mungkin sudah tiba masanya untuk negeri menghantar semula utiliti ke papan lukisan.

“Melihat pada harga masa depan, mungkin terdapat sedikit kelegaan tetapi kami tidak mungkin akan kembali ke tempat kami setahun atau dua tahun lalu apabila harga sangat rendah,” kata Kreis.

Jika PUC meluluskan kenaikan itu, kadar baharu itu akan berkuat kuasa pada 1 Dis.

We want to give thanks to the writer of this write-up for this outstanding web content

Unitil mengumumkan kenaikan kadar 77% bermula pada bulan Disember


Find here our social media profiles as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/