Verizon ‘tidak akan membuang wang’ untuk memikat pengguna dengan telefon yang lebih murah, kata CEO

Dalam pasaran yang kompetitif untuk tawaran tanpa wayar, ketua eksekutif Verizon Communications Inc. berkata syarikat itu “tidak akan membuang wang” untuk promosi.

Syarikat itu baru-baru ini melancarkan tawarannya untuk AAPL Apple Inc.,
+0.96%
barisan iPhone 14 baharu, menawarkan pelanggan sedia ada diskaun sehingga $800 bagi telefon baharu, manakala pesaing AT&T Inc. T,
-0.36%
dan T-Mobile US Inc. TMUS,
+3.04%
setiap satu menawarkan potongan sehingga $1,000 untuk salah satu telefon untuk pelanggan baharu dan sedia ada. Verizon VZ,
-1.13%
menawarkan tawaran yang lebih lumayan sehingga $1,000 diskaun untuk iPhone baharu, ditambah dengan kad hadiah $200, kepada pengguna yang beralih ke rangkaiannya dan mendaftar dengan pelan tanpa had tertentu.

Baca: Berikut ialah tawaran iPhone 14 daripada AT&T, T-Mobile dan Verizon semasa prapesanan bermula

Tawaran wayarles boleh menjadi agak rumit untuk dihadam, tetapi sesetengah penganalisis melihat tawaran syarikat itu kurang agresif daripada tawaran daripada pesaingnya, serta kurang agresif daripada yang ditawarkan oleh syarikat penerbangan itu pada tahun sebelumnya.

Ketua Eksekutif Hans Vestberg mengemukakan soalan mengenai perkara itu pada persidangan Goldman Sachs pada hari Rabu. Penganalisis Goldman Sachs Brett Feldman menyebut tawaran “lebih seimbang” Verizon, serta tawaran Verizon baharu yang menggabungkan langganan perkhidmatan Apple, dan bertanya tentang keselesaan Vestberg dengan pendekatan promosi yang telah diambil oleh syarikatnya.

“Saya fikir kita sentiasa menilai apakah keseimbangan terbaiknya,” jawab Vestberg.

Lihat juga: Verizon berkata ia ‘sangat mencabar menjadi jenama premium’ tetapi usaha baharu itu akan membuahkan hasil

Verizon, seperti semua syarikat wayarles, mesti menimbang prospek bilangan pelanggan yang lebih besar berbanding kesan kewangan daripada tawaran yang besar. Vestberg menyeru “pasaran yang lebih kompetitif tahun ini,” mungkin trend yang tidak mengejutkan, pada pandangannya, memandangkan tergesa-gesa untuk mendapatkan tunai pada hari-hari yang agak awal 5G dan peluang untuk menangkap pelanggan kerana mereka mendapat peranti pertama mereka yang didayakan 5G .

“Kami fikir kami bersaing dengan sangat baik dalam segmen pengguna dalam pasaran yang kompetitif, tetapi kami tidak akan membuang wang,” katanya, menurut transkrip yang disediakan oleh Sentieo. “Kami mahu mempunyai pelanggan berkualiti tinggi yang benar-benar memikirkan nilai kami dan [see] bahawa kami mencipta nilai untuk pelanggan kami dan untuk diri kami sendiri.”

Verizon telah ketinggalan di belakang rakan wayarles utamanya tahun ini, dengan sahamnya turun 21% sepanjang 2022, berbanding dengan penurunan 10% untuk saham AT&T dan kenaikan 22% dalam saham T-Mobile dalam tempoh yang sama.

Vestberg menyeru beberapa tindakan lain yang telah diambil oleh Verizon dalam iklim semasa, termasuk menaikkan harga pada beberapa rancangan pada bulan Mei. Itu adalah “keputusan kewangan yang tepat dan kukuh untuk terus mengembangkan aliran tunai kami,” katanya pada hari Rabu.

Baca: Ketua Pegawai Eksekutif AT&T berkata pengkritik Wall Street salah tentang promosi syarikat

Pergerakan harga dijangka mewujudkan “gelembung churn” pada suku ketiga, walaupun Vestberg berkata pada persidangan Goldman bahawa churn “akan kembali beroperasi seperti biasa” pada suku keempat.

Feldman bertanya sama ada suku pertama adalah apabila Verizon akan “benar-benar mempunyai peluang untuk kembali ke pertumbuhan,” dan Vestberg menjawab dengan afirmatif.

Syarikat itu juga melancarkan pelan Selamat Datang Tanpa Had yang bertujuan untuk menarik orang ramai membawa telefon lama mereka ke Verizon. Itulah antara faktor yang dilihat oleh Vestberg sebagai membantu memacu trafik kedai yang lebih baik, dan beliau menyatakan bahawa apabila pelanggan datang, jurujual boleh mengadakan perbincangan dengan mereka tentang pelbagai rancangan.

We wish to give thanks to the author of this short article for this remarkable web content

Verizon ‘tidak akan membuang wang’ untuk memikat pengguna dengan telefon yang lebih murah, kata CEO


Check out our social media accounts as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/