Volkswagen mendedahkan ID. Konsep AERO — sedan elektrik pertamanya yang menawarkan jarak 385 batu

Volkswagen telah berkongsi berita bahawa keluarga ID kenderaan semua elektriknya kini telah bertambah satu. The
Pengeluar kereta Jerman mendedahkan ID itu. AERO – konsep pratonton masa depan sedan elektrik Volkswagen, kerana versi pengeluarannya dijangka tiba di seluruh dunia mulai 2023.

Sebagai ID global Volkswagen. keluarga EV terus berkembang, begitu juga pertumbuhan penghantaran YOYnyayang meningkat lebih daripada dua kali ganda pada 2021 berbanding setahun sebelumnya. Ini adalah sebab utama sesetengah orang percaya Volkswagen akan menjadi peneraju global dalam jualan EV menjelang 2024.

Keluarga ID pada masa ini termasuk EV seperti ID.3, ID.4, ID.5 GTX, dan ID.6 di China. Selain itu, ID. Bas mini/van kargo Buzz baru mula meningkatkan pengeluaran.

Kenderaan ini semuanya merupakan sebahagian daripada strategi ACCELERATE Volkswagen untuk mengembangkan penggunaan EV dan menjadi neutral-sifar iklim di seluruh syarikat menjelang 2050. Strategi ini juga termasuk memperkenalkan model BEV baharu setiap tahun hingga 2026.

Satu segmen penting yang kini tidak hadir dalam barisan ID Volkswagen ialah sedan elektrik semua. Itu pun sampai sekarang. Hari ini, pembuat kereta Jerman itu mendedahkan ID itu. Konsep AERO, menawarkan pratonton sedan elektrik pertama yang tidak lama lagi akan menyertai model ID lain dalam pengeluaran berskala.

Memperkenalkan ID. AERO: Sedan Volkswagen elektrik pertama

Volkswagen berkongsi imej dan spesifikasi awal konsep sedan semua elektriknya di satu kenyataan akhbar hari ini, mempamerkan kenderaan baharu yang anggun dan aerodinamik yang akan menyertai keluarga ID tidak lama lagi. Ketua Pegawai Eksekutif kereta penumpang Volkswagen Ralf Brandstätter bercakap:

Dengan ID. Kereta pameran AERO, kami mendedahkan pratonton ahli ID yang seterusnya. keluarga. Sebuah kereta dengan reka bentuk yang penuh emosi dan pada masa yang sama sangat aerodinamik, jarak lebih 600 kilometer, jumlah ruang yang luar biasa dan dalaman yang premium. Dengan strategi ACCELERATE kami, kami secara intensif memacu ke hadapan elektrifikasi rangkaian model kami. Mengikuti ID.4, model ini akan menjadi kereta global kami yang seterusnya untuk Eropah, China dan AS.

Berikut adalah beberapa spesifikasi dan butiran lain yang VW kongsikan setakat ini:

  • Ia akan terletak di atas Platform MEB pada panjang lima meter (16 kaki)
  • Dibina untuk menjadi aerodinamik, menawarkan pekali seretan 0.23
  • 22″ roda dua tona disepadukan flush ke dalam perumahnya
  • Pemegang pintu digantikan dengan permukaan sentuhan yang diterangi
  • Pek bateri litium-ion 77 kWj menghantar sehingga 620 km (385 bt) julat WLTP
  • Penghantaran pertama dijangka di China pada separuh kedua 2023

Menurut keluaran, versi pengeluaran ID. Sedan elektrik AERO akan tiba dalam dua versi berbeza di China, satu dikeluarkan oleh setiap usaha sama Volkswagen di luar negara. Pengeluaran sedan elektrik akan menyusul di Eropah dan AS, bermula di barisan pemasangan Volkswagen di kilang Emdennya pada 2023.

Tiada kata lagi di mana atau bila pengeluaran AS akan berlangsung, tetapi ia pasti dalam kerja-kerja. Walaupun begitu, kita boleh menjangkakan ia akan dilancarkan sama ada di Chattanooga, Tennessee, atau di Volkswagen’s kemudahan pembuatan kedua dirancang untuk AS.

Lihat panduan terperinci konsep sedan elektrik Volkswagen baharu dalam video di bawah:

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan automatik yang menjana pendapatan. Lagi.


Langgan Electrek di YouTube untuk video eksklusif dan melanggan kepada podcast.

We would like to thank the writer of this short article for this incredible material

Volkswagen mendedahkan ID. Konsep AERO — sedan elektrik pertamanya yang menawarkan jarak 385 batu


Visit our social media profiles and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/