Wall St terhuyung-huyung untuk ditutup lebih tinggi apabila kenaikan kadar Fed semakin meningkat

Daftar sekarang untuk akses tanpa had PERCUMA ke Reuters.com

  • Pasaran melihat 22% kemungkinan kenaikan kadar 100 mata asas daripada Fed -CME
  • Stok kereta api jatuh di tengah-tengah rundingan untuk mengelakkan mogok
  • Indeks naik: Dow 0.10%, S&P 0.34%, Nasdaq 0.74%

NEW YORK, 14 Sept (Reuters) – Wall Street menamatkan sesi tanpa hala tuju lebih tinggi pada hari Rabu apabila laporan inflasi mengikut sasaran sebahagian besarnya menghalang aliran penjualan Selasa dan pelabur menekan butang “jeda”.

Ketiga-tiga indeks bergoyang sepanjang hari, tetapi akhirnya berakhir di wilayah positif. Mereka semua gagal mendapatkan semula tempat yang hilang dalam pembunuhan beramai-ramai pada hari Selasa, yang mengakibatkan kejatuhan peratusan terbesar mereka dalam tempoh lebih dua tahun.

“Hari ini adalah hari menjilat-luka anda, selepas mengambil pukulan badan semalam,” kata Ryan Detrick, ketua strategi pasaran di Carson Group di Omaha, Nebraska. “Ia adalah hari rehat dan itu adalah tanda selamat datang.”

Daftar sekarang untuk akses tanpa had PERCUMA ke Reuters.com

Data harga pengeluar (PPI) Jabatan Buruh mendarat hampir dengan anggaran konsensus dan memberikan sedikit kelegaan selepas cetakan CPI yang menggegarkan pasaran Selasa, yang datang lebih panas daripada jangkaan. baca lagi

“Perdebatan inflasi berterusan dan semalam adalah satu peringatan keras bahawa ini satu pertarungan yang sukar dan Fed perlu kekal agresif untuk menutup harga inflasi yang meluas yang kita lihat,” tambah Detrick.

Laporan PPI menawarkan jaminan bahawa inflasi sememangnya berada pada trajektori yang perlahan dan menurun.

Inflasi

Tetapi ia masih mempunyai perjalanan yang panjang sebelum ia mendekati sasaran inflasi purata tahunan 2% Rizab Persekutuan, dan sementara pasaran kewangan telah menetapkan harga sepenuhnya dalam kenaikan kadar faedah sekurang-kurangnya 75 mata asas pada akhir mesyuarat dasar FOMC minggu depan , mereka melihat kemungkinan 22% peningkatan bersaiz super, 100 mata asas, menurut alat FedWatch CME.

Hasil Perbendaharaan AS dua tahun, yang mencerminkan jangkaan kadar faedah, melanjutkan kenaikan pada hari Selasa.

Saiz dan tempoh kenaikan kadar faedah selanjutnya menyebabkan ramai pemerhati pasaran bimbang tentang kesan ketinggalan fasa pengetatan Fed, dengan sesetengah melihat kemelesetan tidak dapat dielakkan.

Seorang peniaga bekerja di tingkat dagangan di New York Stock Exchange (NYSE) di Manhattan, New York City, AS, 13 September 2022. REUTERS/Andrew Kelly

Sektor pengangkutan (.DJT)dilihat sebagai barometer kesihatan ekonomi dan yang memberikan gambaran kepada bahagian penawaran gambaran inflasi, telah dibebani oleh saham rel dalam menghadapi potensi mogok.

“Adakah Rumah Putih benar-benar mahu rel ditutup dan memberi kesan lebih kepada rantaian bekalan, kurang daripada dua bulan sebelum pilihan raya pertengahan?” Detrick bertanya. “Kami optimis mereka boleh mengekalkan landasan terbuka.”

Pengendali kereta api Union Pacific (UNP.N)Norfolk Selatan (NSC.N) dan CSX Corp (CSX.O) kehilangan 3.7%, 2.2% dan 1.0% masing-masing, walaupun Setiausaha Buruh Marty Walsh bertemu dengan wakil kesatuan di Washington dalam perbincangan yang bertujuan untuk menghalang penutupan kereta api. baca lagi

Purata Perindustrian Dow Jones (.DJI) naik 30.12 mata, atau 0.1%, kepada 31,135.09, S&P 500 (.SPX) memperoleh 13.32 mata, atau 0.34%, kepada 3,946.01 dan Nasdaq Composite (.IXIC) menambah 86.10 mata, atau 0.74%, kepada 11,719.68.

Enam daripada 11 sektor utama S&P 500 maju, dengan stok tenaga (.SPNY) mendahului untung dengan bantuan daripada kenaikan harga minyak kerana kebimbangan bekalan.

Starbucks Corp (SBUX.O) saham melonjak 5.5% selepas syarikat itu meningkatkan keuntungan tiga tahun dan prospek jualannya. baca lagi

Tesla Inc (TSLA.O) bangkit semula daripada kejatuhan Selasa, meningkat 3.6% pada hari yang sama Presiden Joe Biden mengumumkan pembiayaan $900 juta untuk stesen pengecasan kenderaan elektrik. baca lagi

Isu-isu yang memajukan mengatasi jumlah yang menurun di NYSE dengan nisbah 1.05-ke-1; di Nasdaq, nisbah 1.06 berbanding 1 mengutamakan saham yang merosot.

S&P 500 mencatatkan 2 paras tertinggi baru 52 minggu dan 30 paras terendah baharu; Komposit Nasdaq mencatatkan 26 paras tertinggi baharu dan 219 paras terendah baharu.

Jumlah dagangan di bursa AS ialah 10.90 bilion saham, berbanding purata 10.33 bilion dalam tempoh 20 hari dagangan yang lalu.

Daftar sekarang untuk akses tanpa had PERCUMA ke Reuters.com

Pelaporan oleh Stephen Culp di New York Pelaporan tambahan oleh Ankika Biswas, Devik Jain dan Sruthi Shankar di Bangalore Penyuntingan oleh Matthew Lewis

Piawaian kami: Prinsip Amanah Thomson Reuters.

We would love to say thanks to the writer of this short article for this amazing content

Wall St terhuyung-huyung untuk ditutup lebih tinggi apabila kenaikan kadar Fed semakin meningkat


Take a look at our social media profiles along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/