Warner Bros Discovery akan Mengambil sehingga $4.3 Bilion dalam Caj Penstrukturan Semula Selepas Penggabungan, Termasuk sehingga $2.5 Bilion dalam Hapus Kira Kandungan

Penemuan Warner Broscuba menyusun kunci kira-kiranya, berkata ia akan menanggung antara $3.2 bilion dan $4.3 bilion dalam caj penstrukturan semula sebelum cukai yang berkaitan dengan pemerolehan Discovery terhadap WarnerMedia.

Syarikat media mendedahkan jangkaan julat untuk caj dalam pemfailan SEC Isnin. Untuk suku ketiga 2022, WBD menganggarkan ia akan menanggung $1.3 bilion hingga $1.6 bilion caj penstrukturan semula.

“Sebagai sebahagian daripada rancangannya untuk mencapai sinergi kos yang ketara, pada Q3 2022, syarikat memuktamadkan rangka kerja menyokong penstrukturan semula dan inisiatif transformasi yang berterusan yang akan merangkumi, antara lain, penilaian pengaturcaraan kandungan strategik, penstrukturan semula organisasi, aktiviti penyatuan kemudahan dan kontrak lain. kos penamatan,” kata WBD.

Mengikut pemfailan, jumlah caj — yang akan ditanggung merentas beberapa suku, merangkumi Q2 2022 hingga Q4 2024 — dijangka terdiri daripada:

  • Penilaian pengaturcaraan kandungan strategik,” yang membawa kepada kemerosotan kandungan dan hapus kira pembangunan, sebanyak $2.0 bilion hingga $2.5 bilion;
  • Kos penstrukturan semula organisasi, termasuk pemecatan, pengekalan, penempatan semula dan kos lain yang berkaitan, sebanyak $800 juta hingga $1.1 bilion; dan
  • Aktiviti penyatuan kemudahan dan kos penamatan kontrak lain sebanyak $400 juta hingga $700 juta.

Daripada jumlah itu, anggaran perbelanjaan tunai daripada penstrukturan semula organisasi, aktiviti penyatuan kemudahan dan kos penamatan kontrak lain adalah antara $1.0 bilion dan $1.5 bilion, kata WBD.

Syarikat itu telah ditanggung $1 bilion caj penstrukturan semula sebelum cukai pada S2 2022. Bagi suku kedua, Warner Bros. Discovery mencatatkan kerugian bersih sebanyak $3.4 bilion pada hasil sebanyak $9.82 bilion.

WBD dijadualkan melaporkan pendapatan Q3 pada hari Khamis, 3 Nov, selepas pasaran ditutup.

Pemberhentian di Warner Bros. Discovery pada suku ketiga termasuk kira-kira 100 kakitangan melepaskan kumpulan jualan iklannya bulan lepas dan kira-kira 70 pekerja HBO/HBO Max pada bulan Ogos (langkah yang termasuk membubarkan pasukan pengaturcaraan realiti HBO Max). Ketua Pegawai Eksekutif David Zaslav telah memberitahu pelabur bahawa syarikat itu menjangkakan untuk mencapai sinergi penjimatan kos $3 bilion dalam dua tahun pertama selepas penggabungan itu. siap pada bulan April.

“Walaupun usaha penstrukturan semula syarikat sedang berjalan, termasuk analisis strategik pengaturcaraan kandungan yang boleh mengakibatkan kemerosotan tambahan… inisiatif penstrukturan semula dijangka akan selesai dengan ketara menjelang akhir 2024,” kata Warner Bros. Discovery dalam pemfailan.

Hapus kira kandungan termasuk “Batgirl,” filem Warner Bros./DC bernilai $90 juta yang dibintangi oleh Leslie Grace dalam peranan tajuk, yang dimansuhkan oleh WBD selepas menentukan bahawa mengambil hapus kira cukai untuk “Batgirl” lebih bermakna kewangan daripada mengeluarkannya secara komersial. (CFO WBD Gunnar Wiedenfels telah berkata tindak balas terhadap “Batgirl” telah “diletupkan di luar perkadaran”.)

Syarikat media itu juga telah membatalkan beberapa projek HBO Max, termasuk Siri DC Greg Berlanti “Pengembaraan Pelik” dan a Filem aksi langsung “Wonder Twins”.. HBO Max juga mengalih keluar kandungan lain termasuk siri drama remaja “Generation,” siri antologi animasi “Infinity Train” dan rancangan kanak-kanak “Summer Camp Island,” serta 200 episod “Sesame Street” yang lebih lama.

WBD menyatakan bahawa anggaran caj dan kos yang digariskan pada hari Isnin “tertakluk kepada beberapa andaian” dan keputusan sebenar “mungkin berbeza secara material akibat daripada pelbagai faktor penting,” termasuk disebabkan oleh risiko dan ketidakpastian yang disertakan dalam pemfailan kewangannya. .

We want to give thanks to the author of this short article for this awesome content

Warner Bros Discovery akan Mengambil sehingga $4.3 Bilion dalam Caj Penstrukturan Semula Selepas Penggabungan, Termasuk sehingga $2.5 Bilion dalam Hapus Kira Kandungan


We have our social media profiles here as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/