Warner Bros Discovery untuk Mengambil $2B-Plus Writedown pada Kandungan dan Pembangunan Di Tengah-tengah Penstrukturan Semula

Penemuan Warner Broskos penstrukturan semula mula terbentuk.

Pada hari Isnin syarikat itu berkata dalam pemfailan sekuriti bahawa ia menjangkakan untuk mengambil $3.2 bilion hingga $4.3 bilion dalam caj penstrukturan semula sebelum cukai yang terikat dengan pemerolehan WarnerMedianya, termasuk penurunan nilai yang berkaitan dengan kandungan antara $2 bilion hingga $2.5 bilion.

WBD telah terlibat dalam apa yang dipanggil “semakan strategik global kandungan” sejak perjanjian WarnerMedia ditutup, membatalkan projek, menghentikan pembangunan dan menyimpan kandungan perpustakaan yang tidak produktif. Pada suku pertama selepas perjanjian ditutup, ia mendedahkan $825 juta penurunan nilai pada kandungan, dan jumlah yang hampir sama dijangka dalam laporan Q3nya.

Antara projek yang dibatalkan ialah hampir siap Gadis kelawar filem (yang dibangunkan untuk HBO Max), a Wonder Twins filem, dan rancangan TV seperti Frontal Penuh dengan Samantha Bee.

Sebagai tambahan kepada pembatalan kandungan berprofil tinggi dan pembangunan yang terbengkalai, syarikat itu juga telah memberhentikan pekerja secara berterusan, dengan jabatan yang berbeza mengalami pemotongan dalam beberapa bulan kebelakangan ini. Kumpulan TV Warner Bros telah terjejas awal bulan ini.

Untuk itu, WBD berkata ia menjangkakan kos penstrukturan semula organisasi antara $800 juta-$1.1 bilion dan penyatuan kemudahan dan penjimatan kontrak lain antara $400 juta-$700 juta.

Secara kritis, pemfailan WBD mencadangkan bahawa kira-kira 70 peratus daripada angka $3.2 bilion-$4.3 bilion itu telah diambil sejak pengambilalihan, bermakna ia kebanyakannya dilakukan dengan semakan strategik perniagaan syarikat, walaupun ia menambah bahawa penurunan nilai dan penstrukturan semulanya. usaha “dijangka akan selesai dengan ketara pada penghujung 2024.”

Dan syarikat itu juga merancang untuk menjimatkan kos dengan menggabungkan perkhidmatan penstriman Discovery+ dan HBO Max tahun depan, yang akan membolehkan syarikat itu mengurangkan bilangan penyedia perkhidmatan yang digunakannya, dan menyatukan beberapa kos teknikal. Ia juga akan menyatukan ruang pejabat, walaupun spesifik jejak masa depannya di New York (di mana ia mempunyai pejabat di Hudson Yards dan Park Avenue South) masih belum dapat dilihat.

Pemfailan Isnin adalah gambaran paling jelas mengenai usaha penstrukturan semula yang dijalankan oleh syarikat itu, yang pada asalnya dijanjikan $3 bilion dalam penjimatan kos daripada penggabungan.

Penurunan kandungan bernilai lebih $2 bilion amat membuka mata, dan berkemungkinan termasuk penurunan nilai bukan sahaja kepada projek filem dan TV yang dibatalkan dan terbengkalai, tetapi juga keputusan WBD untuk mengalih keluar beberapa pengaturcaraan perpustakaan daripada HBO Max.

Sudah tentu, syarikat itu juga akan terus membelanjakan $20 bilion atau lebih untuk kandungan setiap tahun, walaupun eksekutif telah memberitahu penganalisis bahawa mereka mengharapkan untuk membelanjakan wang itu “dengan bijak,” dan untuk “memacu untuk disiplin kewangan tahap tertinggi di sini untuk memastikan bahawa setiap dolar yang dibelanjakan adalah bertujuan dan diukur,” menurut CFO Gunnar Weidenfels.

Pada a dewan bandar bulan lepasKetua Pegawai Eksekutif WBD David Zaslav dan eksekutif tertinggi lain mengakui “gangguan” dan “kesukaran semua syarikat media hadapi” dalam persekitaran semasa, dan juga “cabaran” dalam mengintegrasikan WarnerMedia dan Discovery.

Walau bagaimanapun, beliau mengulangi bahawa syarikat itu “sama sekali tidak untuk dijual,” dan ia menjangkakan untuk berdaya saing sebagai syarikat kandungan murni dengan aset semasanya.

We want to say thanks to the writer of this article for this outstanding content

Warner Bros Discovery untuk Mengambil $2B-Plus Writedown pada Kandungan dan Pembangunan Di Tengah-tengah Penstrukturan Semula


Find here our social media profiles , as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/