WSJ News Exclusive | Elon Musk Dijangka Mengulangi Keinginan untuk Memiliki Twitter dalam Mesyuarat Khamis

Elon Musk dijangka mengesahkan keinginannya untuk memiliki

Twitter Inc.

TWTR 2.07%

apabila dia bercakap dengan pekerja syarikat media sosial itu pada Khamis, menurut seorang yang biasa dengan perkara itu.

Jutawan itu

Tesla Inc.

ketua eksekutif dijadualkan untuk menjawab soalan pekerja yang telah dikemukakan selama kira-kira sejam di pertemuan semua tangan Twitter maya Pagi Khamis masa Pantai Barat, orang itu berkata. Selain mengulangi minatnya untuk memiliki syarikat itu dan pandangannya tentang kepentingan syarikat itu di dunia, Encik Musk berkemungkinan akan menjelaskan ulasan terbaru tentang kerja jauh dan menyentuh aspek strateginya untuk Twitter, termasuk peranan pengiklanan dan langganan.

Saham Twitter naik kira-kira 5% dalam dagangan selepas waktu kerja selepas laporan The Wall Street Journal mengenai jangkaan ucapan Encik Musk.

Encik Musk membuat gelombang awal bulan ini apabila dia memberitahu pekerja Tesla dan SpaceX, syarikat penerokaan angkasa lepasnya, menghabiskan 40 jam seminggu di pejabat dan mencadangkan mereka yang tidak mendapat pekerjaan di tempat lain. Sekiranya topik itu muncul, dia dijangka memberitahu pekerja Twitter bahawa komen itu digunakan terutamanya kepada eksekutif tertentu, dan ramai jurutera di syarikatnya sudah bekerja dari jauh, yang mana dia boleh melakukannya.

Walaupun Encik Musk telah mengkritik Twitter kerana terlalu bergantung pada pengiklanan, dia dijangka menekankan bahawa syarikat itu harus mempunyai pelbagai aliran pendapatan, dengan pengiklanan dan langganan di kalangan mereka, kata orang itu.

Rancangan Encik Musk yang sentiasa tidak dapat diramalkan masih boleh berubah dan format soal jawab boleh mendorongnya untuk mengembangkan topik ini dan topik lain. Isu lain yang difokuskan oleh pekerja termasuk bagaimana Encik Musk merancang untuk mengganggu polis jika dia mengurangkan penapisan di Twitter seperti yang dia mahukan, serta kemungkinan pemberhentian pekerjaan.

Encik Musk telah membuat pekerja Twitter dan Wall Street tidak tahu sama ada dia akan meneruskan pembelian platform media sosial bernilai $44 bilion yang dipersetujuinya.

Itu telah menyebabkan penyebaran antara harga saham syarikat dan harga belian $54.20 sesaham menjadi belon, mencerminkan kebimbangan bahawa perjanjian itu akan runtuh. Saham Twitter ditutup hari Rabu pada $37.99.

Sejak bersetuju dengan perjanjian itu pada bulan April, dia telah mempersoalkan anggaran Twitter tentang berapa ramai penggunanya adalah bot dan minggu lepas mengugut untuk menamatkan transaksi dalam surat yang menuduh syarikat itu tidak mematuhi permintaannya untuk data mengenai akaun spam. Twitter pada masa itu berkata ia terus berkongsi maklumat dengan Encik Musk dan ia merancang untuk menguatkuasakan perjanjian penggabungan itu.

Terdahulu, Encik Musk berundur daripada rancangan untuk bergantung pada pinjaman margin yang disokong oleh saham Tesla dan meningkatkan ekuiti yang dia masukkan ke dalam perjanjian itusatu langkah yang dilihat sesetengah orang sebagai langkah ke arah meneruskannya.

Twitter, yang telah menganggarkan itu tidak lebih daripada 5% daripada pengguna aktif hariannya ialah bot, telah dalam proses mendapatkan dia akses kepada data yang diperluaskan untuk disemak oleh pasukannya. Sementara itu, pasukannya telah bekerjasama rapat dengan eksekutif Twitter ketika ia membangunkan rancangan perniagaan.

Ia tidak dapat diketahui berapa banyak masa, jika ada, Encik Musk akan menghabiskan pada isu bot Khamis.

Walaupun penampilannya pada mesyuarat itu menunjukkan komitmen terhadap perjanjian itu, masih ada kemungkinan dia boleh berusaha untuk berunding semula dengan Twitter kemudian dalam proses selepas pasukannya menganalisis data. Twitter mempunyai hak untuk menyamannya untuk mengikuti perjanjian semasa.

Twitter menyasarkan untuk menjadualkan undian pemegang saham pada perjanjian itu lewat musim panas ini dan menutupnya tidak lama selepas itu, dengan mengandaikan semua berjalan mengikut perancangan.

Tulis kepada Cara Lombardo di cara.lombardo@wsj.com

Hak Cipta ©2022 Dow Jones & Company, Inc. Hak Cipta Terpelihara. 87990cbe856818d5eddac44c7b1cdeb8

Muncul dalam edisi cetak 16 Jun 2022 sebagai ‘Kasturi untuk Mengesahkan Dia Mahu Memiliki Twitter.’

We wish to give thanks to the author of this short article for this incredible material

WSJ News Exclusive | Elon Musk Dijangka Mengulangi Keinginan untuk Memiliki Twitter dalam Mesyuarat Khamis


Find here our social media profiles , as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/